Turkiyede 1 tane Cem Yilmaz var o yuzden "essiz" olan seye paha bicemezsin. Neden Mona Lisaya paha bicilmez? Resim cokmu guzel, bence berbat
ama benim ne dusundugum degil o urunun "Unique" ligidir esas. Bitcoin 21 Milyon adet degilde sadece 1 adet olsaydi fiyatina kac sifir koymak gerekirdi?
Adamin anlattigi hikayeler cok sirdan seyler ama iste olay o degil, olay o olayi nasil anlattigi..... Sen benzinciye girince Anadolada ayni benzini koyarsin Ferrariyede, ama Ferrari o benzinle neler yapar, bide Anadol neler yapar o misal
Adamin Allah vergisi yetenegi var yapacak birsey yok. Huseyin bolt..... oda tek, gelmis gecmis en hizli adam degilmi. Tum dunya ismini cismini bilir, peki olimpiyatlarda onun arkasindan gelen 2. yi kim bilir? Belki atletizimle ilgili bir kac kisi bilir ama Huseyin Bolt dedinmi dunyanin %80 i bilir, kadin erkek coluk cocuk, yasli genc... dolayisiyla Huseyin Boltun kazandigi para ile 2. siradaki sporcunun kazandigi parayi kiyaslayamazsin, sponsorluk anlasmalari vs... herhalde bir 30-40 kat fark vardir eger 100 degilse
.... Iste bu isler boyledir. Birinci olmak ve diger siralarda olmak arasinda dunyalar vardir. Cem Yilmazda Turkiyede standup konusunda zaten tartismasiz 1 numaradir, ben Ata Demireride cok severim, Sahanida cok severim, Yilmaz Erdoganida severim, Tolga Cevigide severim vs ama Cem yilmaz ayridir, kimse inkar edemez. (Stand up indan bahsediyorum, filmlerinden degil)
Buarada kismen Amerikada yasiyorum, ingilizceyede anlama konusunda %99 hakimim diyebilirim (konusma anlamaya oranla bir tik zayif) ve stand up komediyede bayilirim. O yuzden Amerikadaykende buranin "Ata sporu"
olan stand uplarida hep seyrederim, herhalde Seyretmedigim standup comedy artist ve show kalmamistir
Cok acik ve net sekilde soyluyorum Cem Yilmaz nireeeee bu Amerikali stand up cilar nireeeeee
. Burda stand uplar genelde 45dk - 1 saat civari ve bu sure icinde hep tebessumle izlerim ama agiz dolusu guldugum en fazla 1-2 espiridir. Ama Cem yilmazin gosterisine gittigimde cok net hatirliyorum hic abartmiyorum 3 saat boyunca herhalde 2,5 saat hep guldum kahkahalarla, resmen gulmekten yanak kaslarim agrimisti, tum salon ayni durumdaydi... Yani cem Yilmaz Turkiyede degilde es kaza Amerikada dogsaydi acikara Dunyanin 1 numarali stand up cisi olurdu , o zaman 1000 TL degil 1000 Dolara bilet bulamazdin, salon 5000 kisilik degil 60.000 kisilik standyum olurdu. Ha bu tabi benim kisisel gorusum , zevkler ve renkler tabiki degisir ama genelede bakmak lazim, bir adami toplumun %95 i komik buluyorsa o adam komiktir. Komik bulmayanlar, sacma ve sig bulanlarda olacaktir saygim var ama bu gorusler azinlikta oldugu icin kaideyi bozmaz.
Birgun Cem yilmaz bir anisini anlatiyordu tamda benim bu son yazdigima paralel bir aniymis. Birgun Avrupanin en onemli gosteri merkezinde bir stand up shova cikmis, bu tip yerlerde kahkaha olcer gibi bir alet olurmus, ne siklikta (frekans) toplu gulusler oldugunu olcermis vs, atiyorum her 5 dk da bir salon topluca guluyor gibi, yada her 10 dk da bir. Cem Yilmaz sovu bitirmis cikarken Salonun sahibi sirket bu nedir yaw diye Arastirmislar (cunku malum Turkiye disinda Cem Yilmaz taninmiyor onlarda tanimiyor), bugune kadar bu sahneye dunyanin en komik standupcilari geldi ama boyle bir kahkaha sikligi ne gorduk ne duyduk demisler. Bu anisini duydugumda ve diger standuplari seyredince gercektende ampul yandi kafamda, gercektende cem yilmazda 300 defa guluyorsam , digerlerinde 5-10 defa anca. Bu da bence Cem Yilmazi essiz biri yapiyor ve bastada dedigim gibi essiz olan seylere paha bicilemez. Birde tabi bu isler arz talep meselesidir, adam salonu doldurduktan sonra demekkki fiyatlamada sorun yok