Valla kazananlar genelde kazandıklarını yazmıyorlar ancak 2017 ortasından 2018 nisana kadar olan dönemde çıkmış projelerin bounty başlıklarına gidip, açık olan spreadsheet'lerden katılımcıları, o katılımcıların cüzdanlarını ve o cüzdanlara neler girip neler çıktığını görebilirsiniz. Birisi çıkar der ki size 'yok arkadaş onca bounty'e katıldık para yok', diğeri gelir der ki size 'abi pundix bountyye katıldıydım imza, blog twitter face, tam da tepedeyken sattım hepsini, meslek hayatımda belki 3-4 yılda kazanacağım parayı 5-6 ayda sadece pundixden yaptım'
Yani burada birisi kazandım derken diğeri sakın bulaşma ben de kurtulmaya çalışıyorum diyebilir. Sizin yapacağınız iş kazanan adamın nasıl kazandığını, şans dışında( ki aslında şans en büyük etken) nelere dikkat ettiklerini incelemek olmalı. İnternet önümüzde, bu mecrada yapılan işlemlerin %90'ı silinmeden arkada kalıyor ve ulaşabiliyorsunuz.
Trade işi biraz daha riskli, çünkü elinizde bulunan paradan gidiyor eğer giderse. Genelde derler ki 'unutabileceğin miktar kadar riske et' ama bunu yapabilmek gerçekten çok zor. Yaptığınız yatırım fiyat olarak düştüğünde eğer projeye inanmışsanız daha çok giriyorsunuz ki düşüş devam ederse zararınız daha da artıyor. Yaptığınız yatırım fiyat olarak arttığında da 'Ulan bu var ya 100$ a kadar durmayacak' diyerek yine daha çok giriyorsunuz daha yüksekten ve bir çakıyorlar feleğiniz şaşıyor. Yani iki ucu boklu değnek.
Nasihat istememişsiniz ama sormuşsunuz siz ne kazanıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz diye ki yukarda zaten arkadaşlar anlatmışlar neler yaptıklarını ve sizin neler yapmanız gerektiğini. Ben de onlara bir ekleme olarak şunu diyeyim, okuyun, okuyun, okuyun, okuyun daha çok okuyun. Okudukça zaten sorularınızın çoğunun cevabını otomatik olarak alacaksınız, cevap alamadıklarınızda ise cevabın tam olarak kimde olduğunu bilecek ve o kişiden direkt bilgi alabilecek durumda olacaksınız.
Konu başlığındaki soruya cevap olarak da şunu söyleyeyim, Yüzbin dolarlar kazanan adam sayısı forumda çok çok fazla, milyon dolarlar da var azımsanmayacak sayıda.
Umarım bir gün siz de ben de onların arasında olabiliriz ,)
Edit: Mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi de şunu da ekleyeyim. Hep derler, bu kazançlar eskiden iyiymiş abi artık bitti, biz geç kaldık. Bunu 2013'de de, 2014'de de 2015'de de, 2016'da da, hatta 2017'de bile dediler
, 2018'de demeye devam ettiler ve 2019'da da devam ediyorlar.