Neredeyse herkes hacimsizlikten dolayı delist edildiğini düşünmüş. Arkadaşlar şu 5 coinin/tokenin 24 saatlik hacmine bir girip bakın Binance'deki. Hepsi de 200 BTC üzerinde. Yani oldukça yüksek sayılabilecek hacimler bunlar. Binance'de 5 ile 20 BTC aralığında hacmi olan pek çok coin var ve delist edilmiyorlar. Bunu bir düşünün!
Ayrıca, Binance'nin anons yazısını okudum. "Bir coini/tokeni delist etme kararımızda şu faktörlere göre değerlendiririz" diyorlar. Şöyle sıralamışlar:
- Ekibin projeye bağlılığı.
- Geliştirme faaliyetinin düzeyi ve kalitesi.
- Ağ / akıllı sözleşme istikrarı.
- Halkla iletişim seviyesi.
- Periyodik durum tespiti taleplerimize duyarlılık.
- Etik olmayan / sahte davranış kanıtı.
- Sağlıklı ve sürdürülebilir bir kripto ekosistemine katkı.
eğer gerçekten bu dediklerine bağlı iseler sıkıntı yok ama bir ara dgb yi binance de listelemek için 400 btc istedikleri haberi çıkmıştı. bu konu hep aklımı karıştırıyor benim. sadece bu dedikleri değildir mutlaka işin içinde başka şeyler vardır. ilk aklıma gelen hacimsizlik
Listelemek için para istemelerine bir şey diyemem. O başka bir konu; istiyor da olabilirler. 400 BTC'ye listelerler ama sonra eğer proje ekibi Binance'nin kriterlerine uygun hareket etmiyorsa delist ederler. Yani bir değerlendirme sürecine alınırlar. Bunu sözleşmelerinde de belirtiyorlardır belki. "Biz sizi listeleriz ama sonra yamuk yaparsanız atarız dışarı" gibi bir şey diyorlardır belki...
Delist etmek açısından, yazdıkları kriterleri Türkçe'ye çevirip paylaşmak istedim ben. Çünkü aklıma takılmıştı zaten bir süredir. Mesela şu 5 token de (yukarıda da yazdığım gibi) 200 BTC üzerinde günlük hacme sahipler. Yani hacimsiz değiller. Hacimsiz demek için, mesela en fazla 5 BTC günlük işlem yapılıyor olması lazım. E şimdi bakıyorum Binance'ye, en az 10 tane hacimsiz token var ve aylardır delist edilmemişler.