Evet arkadaşlar.Vitalik emmi pos sistemiyle ilgili bazı ayrıntılar paylaşmış.Kodların gelecek aya hazır olacağını söylemiş.Ama pos sistemine ne zaman geçileceği tam olarak belli değil.
Minimum 32 eth tutmak gerekecek Pos sisteminden yararlanmak için.
Yani ekran kartlarıyla rig kurmak yerine 32 eth tutarak bir nevi oturduğunuz yerden fatura derdi olmadan eth kazabileceksiniz.
yıllık yüzde 3 ila 5 arasında bir gelir olacak.Bu biraz az geldi banada ama tam olarak böylemi olacak belli değil.
Eğer pos sistemine geçilirse ciddi anlamda eth borsalardan satıştan çekilir buda doğal olarak ethereumun fiyatını artırır gibi görünüyor.unutmayın 1500 dolardan bu seviyelere düşmüş bir paradan bahsediyoruz.
25bin ₺ yatıracaksınız.
Yıllık %6 dan hadi diyelim 2eth alacaksınız.
Şu aşamada 300$ edecek.
1500$ olsa eth aylık 250$ kar etmiş olacaksınız.
Faizler yıllık %20 iken %6yı kar sayıp eth alıp rig kuracaklar.
Eth borsalarda bitecek fiyatlanacak...
Ben bu hayal gücüne aşırı hayran kaldım.
Ben size olacağı söyleyeyim.
Posa geçerse elinde olan dışında hiç bir akıl fukarası gidip eth almayacak. Aşırı karsız bir yatırım. Borsadaki al satı artar ama fiyata hiç etki etmez.
Bir ihtimal bir şişme ile elinde tutanlar yüksekten satıp tamamen borsasına dönseler daha karlı olur.
Eth nin posa geçmesi demek kafasına sıktığı son mermi olur. Hele hele bu oranlardan... aylık %4-5 dışında bir faizde akıllı kişilerin stake için alacaklarını sanmam.
Evet elektrik pahalı. Diğer masraflarla beraber fiziki rigler bazı zamanlarda zararda edebiliyor ancak şu bahsettiğiniz yıllık %6 da hesap kitap bilen yahut bilmeyen kimse girmez. Kısa sürede borsada al satıda düşüşe geçer ve eth bitalik ikilisini bir daha duymayız. Başkacada bir senaryo olabileceğini sanmıyorum.