Kalkındık mı? Zengin miyiz? Fakir mi?
Bakış açısına göre değişir, eğer doyumsuz tamamen dünya zevklerine kendini kaptırmış kendini yakmış bir kişiysen hüç bir şey yetişmez, hazır paraya dağ dayanmaz. Ama tutumlu üretken biriyse bir insan her daim mutlu olur. Burada dşl güçlerin ülkemize çektiği operasyonlar dahilinde milletimizi ümmetimizi doğru yoldan ayırmaya çalışmak için türlü türlü akıl oyunları algı operasyonları yapmakta, bunlara kulak verirse biri her daim doyumsuz saygısız, müflis bir insan olur, ipini koparmış gibi sağa sola milli iradeye ümmete islama laf eder..
Konunun ümmet ile milli irade ile bir alakası yok. Denklem basit. 15 yıl önce asgari ücretle neler alabiliyordun? Şimdi ne alabiliyorsun?
Asıl sıkıntı ümmet, milli irade, dış güçler söylemleri ile bariz olanı çarpıtarak aç karından çıkan gurultuyu bastırmaya çalışanlarda.
konunun bu saydıklarınız ile uzak yakın bir alakası bulunmuyor. Ülkemizdeki insanların büyük bir çoğunluğu kısıtlı geliri ile ev geçindirme derdinde.
Artık bu söylemlerden vazgeçmek lazım. Vatan millet sakarya dönemi bitti. Kurtuluş savaşı sırasında lazımdı ülkemiz işgal altında idi ve küllerimizden yeniden doğup bir cumhuriyet kurduk.
o zamanki motivasyonumuz farklı idi.
Yıl olmuş 2019. Cumhuriyet değiliz artık, fiili başkanlık sistemine geçtik.
Öyle bir kurtuluş savaşı motivasyonumuz da yok ve olması da beklenemez.
Milletin durumu: "Açız! Aç!" iken öyle dış güçler, algı operasyonu, ümmet, millet, milli irade söylemleri komik kalıyor artık.
Tüm vatandaşlar olarak, iktidarı muhalefeti bir kenara bırakıp durumumuzu doğru analiz edip önce kendimizi sonra ailemizi daha sonra mümkünse yakın çevremizi kurtarmanın yoluna bakmalıyız.
Her vatandaş kendi kapısının önünü temizlese ülke tertemiz olur.
Bu duruma hep beraber geldik. Seçimlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz. Kimse şikayet etmesin. Bu duruma beraber düştük.
Şimdi aranızda ben oy vermedim bunlara, bana ne, benim seçimim değil diyenler çıkacaktır.
Demek ki sen kendin gerekli çabayı göstermemişsin arkadaşım.
Ailene, akrabalarına, yakın çevrene, mahallene, semtine ayıkmaları ve doğru seçimler yapmaları için bilgi verip onları aydınlatmamışsın.
Zor günlerdeyiz ve daha zor olacak.