Başlık taşınır herhalde,
Kısa cevap : BTC üretmenin maliyeti BTC fiyatını etkilemez
Uzun cevap: Kaç kere söyledik her sene ayrı başlık açmak lazım herhalde, btc madenciliği btc maliyetini takip eder, madenciler fiyat artınca daha fazla makine ile kazı yapar ama toplam dağıtılan miktar değişmez sonuçta makine başı gelir azalır, her 10 günde bir zorluk ayarlandığı için btc fiyatı yükselse bile en iyi ihtimal 10 gün biraz karlı kazarsınız sonra yine önceki karlılık zararlılık oranına dönersiniz.
Yani BTC üretme maliyeti BTC nin fiyatına göre değişir, 10bin dolarken 10bin dolara çok yakındır bin dolarken bin dolara çok yakın olur aynı makineyle 10 kat fiyat değişse bile karlılık oranınız 1 hafta içinde eski seviyesine gelir. Yükselince kısa süreli bir kar ihtimaliniz olsa da düşünce zarar edip pılı pırtı toplamanız olsı olduğundan madencilik bildiğin ameleliktir.
Madencilik zorluk ok iyi bilmiyorsanız üretim maliyetinin fiyatı belirlediğini sanabilirsiniz halbuki tam tersidir, BTC fiyatı üretim maliyetini belirler, Üretim maliyetini takip edeceğinize BTC fiyatını takip edebilirsiniz.
Hala anlamadıysanız Zorluk nedir bilmiyorsunuz demektir onu bu forumdan ve google dan öğrenebilirsiniz, işe yeni giren kişilere meseleyi yanlış öğretecek başlıklar açmayın, baya bir acemi adam ciddi ciddi üretim maliyeti yüksekmiş düşmezmiş falan diyordu vaktiyle, herşey ortada bilgisi saklı değil azıcık araştırın
teramit üstadı kızdırmışlar