Neden düşürsun ki kendi coini. Bu adamlar ara sıra coin burn olayını yapıyor ki miktarı azalsin. Ben düşüreceği ihtimal vermiyorum adam kendi coinini neden ayaklar altına alsın ki hazır gidiş yolu bulmuş iken.
döviz gibi düşünün, örneğin dolar almak istiyorsunuz yüklü ama aldıkça yükseliyor, arada bir dump yapmalısınız ki ortalamanız yüksek kalmasın.
ticaret yapıyorsunuz, sattıklarınız beş para etmiyor (altcoinlerin durumu) ama kiranız yüksek, bnb ile fee ödemek nispeten(oransal olarak) daha ucuz ama bnb artarsa ödediğiniz fee de artar.
ticaret yapmış biri olarak söylüyorum,
bazen fiyatı arttırdıkça talep de artar belli bir oranda, mallarda çeşitllik de sağlanırsa vs...binance'ın sattığı hemen her ürün bnb karşısında aşırı değer kaybetti, ayı piyasasında en yüksek rakamları gördü bnb. doğal olarak boğa piyasası olursa bnb'ye oranla çok daha hızlı yükselebilecek altcoinler var, bu durumda bnb'den altlara belli bir süre hızlı çıkışa neden olabilir. bunun sonucunda elinizdeki bnb miktarını da arttırabilirsiniz. 93 altcoin/bnb paritesi var bunlarla ticaret yaparak doğrudan bnb sayınızı arttırabilirsiniz.
Bazen de (ki genelde böyle olur) dump yaparak da çok kolay satış yapabilirsiniz, outlet mantığı...
kısaca altcoinlerin ve btc'nin daha fazla artacağını düşünüyorsanız bnb'yi en azından satoshi olarak düşükten de satsanız karlı çıkarsınız çünkü geri almak düşünceniz varsa daha ucuzdan daha fazla alırsınız.
ieo'larda bnb'nin kazandırdığı doğrudur ancak ieo'larda katılım sayısı biletlerle ve 300-1500 dolarla sınırlı, adam yüklü yatırım yapacaksa bunlarla uğraşmaz. cmc 100 milyar dolarlardan 300'lerin üstüne attı kendisini ve dominant %58.5'lerde, o dominant düşecekse tekrar altcoinlerin artışıyla (en başta satoshi cinsinden) düşer.
daha birçok neden sıralanabilir ama tabii bu bnb'nin kendi stratejisiyle de ilgili bir konu, balinalar ne karar verir bilemeyiz, sadece ihtimalleri düşünebiliriz ve yukarıdakiler olursa bile, bnb sonrasında tekrardan bir yükseliş trendine girebilir. önemli olan konjonktürü yakalayıp para kazanabilmek...bol kazançlar.
*ben teşekkür edrim Kalemder hocam, ufuk açıcı söylemlerinizden ötürü
