Pozdrav svima, evo nakon dugog vremena jedne moje analize. BTC mi izgleda kao da probija daily support pa da malo pojasnim što i kako gledam.
Mislim da mi je trade blizu uspjehu nakon valjda 2 tjedna čekanja, valjda neću ureći..
Iskoristiti ću ovu temu, nekako mi se čini najprikladnija.
Idemo od Weekly charta, čist je i lako čitljiv.
Ispod 7630 - sranje. Unutar rangea između 7630 i 9600 - chop i neodlučnost. Iznad 11500 - vjerojatno novi ATH.
Naravno, pričam o weekly close svijeći, recimo (samo hipotetski, sumnjam u takav scenarij trenutno) da cijena dođe do 7300 a weekly zatvori na cijeni od recimo 7900, bilo bi to bullish jer bi značilo da je weekly support izdržao.
Slijedi D1, već smo nekoliko dana na samom supportu, pogledajte kako daily trenutno izgleda:
Bilo koji daily close ispod 9150 natjerao bi me da vjerujem da ćemo stići do mog inicijalnog 8600 targeta, ako pak ovakav daily ponovno zatvori iznad supporta biti će ovo jači znak snage BTC-a nego u proteklim danima. Pošto sam prodao 9450, mislim da bih čak kupio BTC opet i za 9200 ako današnji daily završi iznad support linije.
Prvi target je očit, prijašnji high. Tu je bio i CME gap ako se ne varam, iako taj dio baš ne pratim previše i ne pridodajem mu značaj. Jasna support linija, pošto smo i dalje u dugoročnom bull marketu lovim prvi idući support.
4h chart, ništa puno drugačiji od dailyja, ima samo mogući early confirmation BTC snage.
4h close iznad 9025 bio bi možda rani znak da će daily završiti iznad supporta, pošto imam prostora u tradeu čekati ću daily close. Da sam prodao broken support na 9150, 4h close iznad 9025 bio bi mi znak da izađem iz tog tradea. Ovako čekam..
Buy zona je i prijašnji high ali i obilježeni candle, tu je cijena malo zastala i kratkoročno je to bila zona koja je definirala budući smjer.
To je to za sad, nadam se da vam ovo ima koliko-toliko smisla. Ako nema, pitajte
EDIT: nadodati ću i 1h chart, prelijepo se vidi da ne prikažem..
Ovdje opet imamo tu 9025 support liniju (i još 10ak min do pucanja supporta), a jasno se vidi razlog mog sell ordera na 9450.
Na 1h chartu ovo je značajan break jer prikazuje i break supporta i dugoročni lower low, ako 1h candle zatvori ovako mislim da ćemo začas do prvog idućeg supporta.
Također, malo se jasnije vidi otkud ovaj 'target box' i ona neodlučnost cijene o kojoj sam pričao na 4h chartu.