Düşünce olarak çok iyi ama yerel forumda pek ilgi görmeyebilir. Bunun nedeni genel olarak bahşiş kültürümüzün hiç olmaması diyebilirim. Örneğin siz bir emek harcayarak bir mobil uygulama geliştirirsiniz, uygulamayı da ücretsiz yaparsınız, karşılık olarak sadece reklam eklersiniz. Türkiye'den bir allahın kulu o reklama tıklamaz, on takla atar ama yine de tıklamaz. Bunun ana nedeni, bence paylaşmayı, dayanışmayı ve yardımlaşmayı sevmememiz diyebilirim. Şimdi bazı arkadaşlar işte yardım kampanyalarına şu kadar yardım toplanıyor vs diyebilir. Ancak bu durumun bile çok sınırlı olduğunu artık itiraf etmemiz lazım.
İnsanlar trafikte kaybedeceği 3 saniye için cinayet işliyor, kazandığını parayı, sırf fayda sağladığı için başkasıyla paylaşır mı sanıyorsunuz? Tabi tüm genellemeler yanlış olduğu gibi bu da toplumun tamamını kapsamıyor. Umarım benim düşündüğüm gibi %90 - %10 gibi kırılım değil de, tam tersi bir yardımlaşma oranı vardır da, forumda da emek harcayarak bilgi paylaşan arkadaşlar bir nebze olsun mutlu olurlar.
Bu durum ülkemizin her kesimine özgü değil özellikle balkan göçmenlerinin, egelilerin ve batı karadenizlilerin bu konuda daha normal olduğunu söyleyebilirim.
Doğru, doğru... Dediklerin doğru. Ama denemekte fayda olur diye düşünüyorum. Kimse vermese ben veririm hoşuma giden konulara.
Ama Bitcoin haricinde coinlerde kullanılabilir. Monero, Zcash, DigiByte. Veya düşük transfer ücretli olan alternatifler.
Bu arada Bitcoin'in bir hedefi yok. Ama onu pompalayanların bir hedefi var
Bitcoin'in hedefi büyük, ben piyasanın sürekli olarak bir döngüde olduğunu düşünüyor ve bundan elimden geldiğince faydalanmaya çalışıyorum ayrıca çok sık pozisyon açan ya da değiştiren biri değilim. Şu an elimde BTC, BNB ve bol miktarda stable coin var bunun dışında GRIN gözüme kestirdiğim ama henüz satın almadığım uzun vadeli bir tercih. Onu da enflasyonu düşünce satın almayı düşünüyorum, sürekli olarak takip ediyorum. Yine de aklındaki fikri bir dene belki bu fikre ben de dahil olabilirim. Bitcoin ile ödeme yapacaksak Lightning Network gibi bir kanal oluşturmamız ve transferi orada yapmamız gerekir eğer transferi Lightning Network üzerinden yapmazsak verilen bahşiş senin de dediğin gibi transfer ücretine kesiliyor. Bahşiş için en uygun kripto para Dogecoin olabilir, böyle bir akım başlatılacaksa Doge üzerinden devam ettirilmeli ki Dogecoin çok eskiden beri bahşişler için kullanılır.