İşin başka, daha acı bir yönü var, haydi diyelim bu olaydaki herif kendi ülkesine önem veriyor ve onun dışındaki hiçbir yer, toplum değer taşımıyor, özellikle Almanlarda böyle bir meyil var biliyorsunuz, ari ırk muhabbetinden bahsediyorum, o zaman yaptığı bu hareketin kendi içinde bir mantığı var (doğrudur, normaldir demiyorum).
Peki Almanya'da vb. köpek gibi tüm kurallara uyan, çevreyi temiz tutan, trafik kurallarına saygı gösteren ama memleketine dönünce dağdan inmiş hanzo olduğunu bas bas bağırıp her türlü magandalığı yapan gurbetçilere ne demeli?
Puştun Almanya'da yere kibrit çöpü atmaya götü yemiyor ama Kapıkule'den girince bir orta yere sıçmadığı kalıyor, sorsan hepsi vatan, millet, Sakarya.
S...yim sizin vatanseverliğinizi.
Bu aslında baskınlanmış dürtülerin dışa vurumu diyebiliriz. Bu yavşaklar eğer zaten ülkemizde kalsaydı da, aynı haltları yemeye devam edeceklerdi. Orada yapamadıklarından dolayı, burada karşılarına çıkan ilk fırsatta gerçekte ne olduklarını gösteriyorlar. Yurtdışına giden ya da gelen değil bence bizim en temel sorunumuz önce eğitim, sonra hukuk. İlk olarak insanlara neden çöp atmamız gerektiğini öğretip, sonrasında ağır cezalar ile bu durumu stabil hale getirmek lazım. Avrupalılar ile aramızdaki en büyük fark, neyi neden yaptığımızı bilmememizdir. Tamamen gelişi güzel yaşıyoruz, millet soruları ezberlediği sınav gibi hayat yaşıyor.