Bitcoin Forum
August 18, 2019, 10:09:45 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: electrum wallet  (Read 170 times)
becky1963
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
July 16, 2019, 05:54:31 PM
 #1

I downloaded the Electrum wallet and i can't figure out how to receive funds. I have Arcbit and i need to figure out how to send money to the Electrum wallet . When i put the electrum wallet address into the Arcbit it says invalid address, Can someone help me?
1566122985
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1566122985

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1566122985
Reply with quote  #2

1566122985
Report to moderator
1566122985
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1566122985

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1566122985
Reply with quote  #2

1566122985
Report to moderator
1566122985
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1566122985

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1566122985
Reply with quote  #2

1566122985
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1566122985
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1566122985

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1566122985
Reply with quote  #2

1566122985
Report to moderator
1566122985
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1566122985

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1566122985
Reply with quote  #2

1566122985
Report to moderator
Royse777
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784
Merit: 820


On SALE: https://bit.ly/33avSYu


View Profile
July 16, 2019, 06:07:49 PM
Merited by The Pharmacist (2)
 #2

I downloaded the Electrum wallet and i can't figure out how to receive funds. I have Arcbit and i need to figure out how to send money to the Electrum wallet . When i put the electrum wallet address into the Arcbit it says invalid address, Can someone help me?
I never used this Arcbit wallet by anyway, in your Electrum software you will see some tabs like History, send etc tab like below:



Click the Address tab and you will see list of addresses. Just copy one of these address. If any wallet that does not support this address then something wrong with that wallet.

By the way, sometimes some wallet or exchange does not accept segwit address that starts with "bc1" in that case use an address that starts with "1" I means legacy address.

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░████████████▄▄░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▀███░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▄██▀░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███████████████████████████░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▀██▄░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░░███░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▄███░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░████████████▀▀░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
.BitTrade.
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
⬤ Stock Market
⬤ Bonds
⬤ Currencies
⬤ Gold
⬤ NBA
⬤ NFL
Naida_BR
Member
**
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 28

★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
July 16, 2019, 06:12:40 PM
 #3

I downloaded the Electrum wallet and i can't figure out how to receive funds. I have Arcbit and i need to figure out how to send money to the Electrum wallet . When i put the electrum wallet address into the Arcbit it says invalid address, Can someone help me?
I never used this Arcbit wallet by anyway, in your Electrum software you will see some tabs like History, send etc tab like below:



Click the Address tab and you will see list of addresses. Just copy one of these address. If any wallet that does not support this address then something wrong with that wallet.

By the way, sometimes some wallet or exchange does not accept segwit address that starts with "bc1" in that case use an address that starts with "1" I means legacy address.

I think that by clicking on Receive an address appear as well.
If I am not mistaken, If you copy this address that it is in the Receive button then Bitcoins are transferred to the electrum wallet.

bitdaric
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 236
Merit: 17


View Profile WWW
July 16, 2019, 06:52:54 PM
 #4

I downloaded the Electrum wallet and i can't figure out how to receive funds. I have Arcbit and i need to figure out how to send money to the Electrum wallet . When i put the electrum wallet address into the Arcbit it says invalid address, Can someone help me?
do you use a segwit wallet or standard wallet?
Royse777
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784
Merit: 820


On SALE: https://bit.ly/33avSYu


View Profile
July 16, 2019, 07:09:46 PM
 #5

~snip~

I think that by clicking on Receive an address appear as well.
Yes it does but in this case you will only get the unused address from top. You can not have any option to pick an address that you want. But if you go to the address tab then you can pick any address from the list to send out.

By the way, I think in this case the OP has something to do with segwit address. May be the wallet he was trying do not support segwit address that starts with "bc1".

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░████████████▄▄░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▀███░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▄██▀░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░███████████████████████████░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▀██▄░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░░███░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░███░░░░░░░░▄███░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░████████████▀▀░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
.BitTrade.
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
⬤ Stock Market
⬤ Bonds
⬤ Currencies
⬤ Gold
⬤ NBA
⬤ NFL
50 Cent
Member
**
Offline Offline

Activity: 184
Merit: 38

Inspektur Pijay


View Profile WWW
July 16, 2019, 11:54:46 PM
Merited by The Pharmacist (2), Husna QA (1)
 #6

when i read on wiki https://wiki.trezor.io/Apps-ArcBit
Quote
that ArcBit does not support SegWit. It is possible to use it only with legacy accounts.
You have to seting your electrum address to legacy
or put
Quote
p2pkh: privatekey

HCP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1064
Merit: 1760

<insert witty quote here>


View Profile
July 17, 2019, 12:39:40 AM
 #7

I downloaded the Electrum wallet and i can't figure out how to receive funds. I have Arcbit and i need to figure out how to send money to the Electrum wallet . When i put the electrum wallet address into the Arcbit it says invalid address, Can someone help me?
You have probably created a "Native SegWit" wallet in Electrum... your addresses probably start with "bc1....".

As per the note when you setup an Electrum wallet, not all services/websites/wallets support Native SegWit (aka bech32 aka "bc1") addresses. Undecided



You will need to create a new wallet, with a new seed... and select the "Legacy" option. Then you will get an address that starts with a "1"... ArcBit should recognise that as valid.

DireWolfM14
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490
Merit: 662


Don't read this.


View Profile WWW
July 17, 2019, 06:47:43 PM
 #8

You will need to create a new wallet, with a new seed... and select the "Legacy" option.

You don't necessarily need a new seed.  You can use an existing seed, click the "options" button, select "BIP39 Seed," and select "legacy (p2pkh)" from the list (or enter the derivation path: <m/44'/0'/0'> for legacy.)  You'll have a legacy wallet backed up by the same seed as your Bech32 wallet.
Abdussamad
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198
Merit: 1173



View Profile WWW
July 18, 2019, 05:29:57 AM
 #9

You will need to create a new wallet, with a new seed... and select the "Legacy" option.

You don't necessarily need a new seed.  You can use an existing seed, click the "options" button, select "BIP39 Seed," and select "legacy (p2pkh)" from the list (or enter the derivation path: <m/44'/0'/0'> for legacy.)  You'll have a legacy wallet backed up by the same seed as your Bech32 wallet.

i advise against doing this. this will make it more complicated when restoring the wallet from seed in the future. most users will forget these extra steps. there's also no protection from mistyping the seed mnemonic. so overall you cannot rely on seed backups anymore and will have to take a softcopy backup of the wallet file.

just create a standard electrum wallet with a fresh electrum generated seed. here's a guide in case the op needs it.

HCP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1064
Merit: 1760

<insert witty quote here>


View Profile
July 18, 2019, 09:40:59 PM
 #10

i advise against doing this. this will make it more complicated when restoring the wallet from seed in the future. most users will forget these extra steps. there's also no protection from mistyping the seed mnemonic. so overall you cannot rely on seed backups anymore and will have to take a softcopy backup of the wallet file.

just create a standard electrum wallet with a fresh electrum generated seed. here's a guide in case the op needs it.
I concur.

Additionally, it may also cause confusion if the user attempts to migrate to another wallet... and then wonders why their "BIP39 seed" doesn't work in a BIP39 wallet and shows as invalid! (Because it isn't actually a BIP39 seed mnemonic, it's still an Electrum "native segwit" seed mnemonic.)

If you want to use Legacy with Electrum, you're a lot better off creating a fresh Legacy Electrum seed mnemonic than attempting to "force square pegs into round holes." Wink

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!