Bu başlığı buraya da açtım ki kendimi iyice bağlayayım. Öncelikle kimse beni yanlış anlamasın. Benim hayalim Afrika'ya su kuyusu açtırmak. Cansuyu diye bir yardım kuruluşunda görmüştüm. Eğer cryptodan gereken parayı kazanayım hemen ilk bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.
Kendi annem babam tepki koydu bana ülkenin suyu mu çıktı diye ama Afrika da temiz su yok.
Belki forumda da bana kızıp eleştirecek arkadaş cok çıkacak ama bu benim hayalim arkadaslar umarım Rabbim nasip eder.
Bravo @
Kartepe!
Müthiş bir öneri ve hayırlı bir çalışma bu.
Aynısı benimde kalbimden geçiyordu ve çok şükür 2 sene önce yapmak nasip oldu. Hatta bunla alakalı yaklaşık 1 yıl önce farklı bir platformda bir yazı da yazmıştım. Aynen kopyalıyorum:
Teşekkürler Cansuyu - Bağışımı adrese teslim gönderdiğiniz içinBir süre önce izlediğim
bir video filminde (
belgeselin tamamı) Afrikadaki su sorununu ve insanların yaşadığı bu yoksunluğu görmüş etkilenmiştik. Belgeseli çekende yakın dostlarım kendilerinden de durumları bizzat dinledim. İnsanlar su ihtiyaçları için her gün km'lerce ormanda yürüyor ve bizim dokunmayacağımız kadar pis suları içmek için taşıyorlar. Afrikaya kadar gidip yardım etmek içimizden gelmiş ama buna imkanımız yoktu haliyle.
Cansuyu yardımlaşma derneğinin sitesi üzerinden afrikaya su kuyusu açtırma hizmetlerinin olduğunu öğrendim. Zaten daha önce kurban bayramlarında yabancı muhtaç ülkelerde kurban kesimi için bağışlar yapıyorduk. Bize kesilen kurbanı hemen öncesinde ismen zikredip kesimi dağıtımı video ile çekip gönderiyorlar. Bu açıdan memnunduk. (Aynı zamanda yurt içinde de kesiyoruz bu ayrı bir şey)
Su kuyusu için arayıp görüştüğümde; bizim adımıza muhtaç köylere gidip temiz su kuyusu açtıklarını ifade ettiler. Masrafın tamamını karşıladığınızda kuyunun ismini de belirleyebiliyormuşsunuz. Size açılıştan videosu gönderiliyor.
Oraya gitmek, oradan gerekli izinlerin alınması vs biraz zaman alıyor ama velhasıl bir süre önce kuyunun açıldığını ve bir çeşme olarak çalıştığını öğrenmiş olduk.
Açılıştan da video göndermişler. Yani ödediğimiz paranın nereye gittiğini ne için kullanıldığını gözümüzle görmüş olduk. İçimiz rahat.
Teşekkürler Cansuyu
Not: Bu konuyu açmamdaki asıl maksat forumda, içi rahat bir şekilde bağış yapacak yer arayan arkadaşları görmüş olmam. Hem Cansuyuna teşekkür hemde örnek olması açısındandır. Su kuyusu için 3 bin dolar fiyatı vardı. Kısmi olarak da destek olabilirsiniz. Tamamını verince su kuyusunun ismi de belirleyebiliyorsunuz. Biz büyüklerimize jest olmasını, çocuklarımıza örnek olmasını istediğimiz için tamamına sponsor olduk. Video linkini özelden paylaşabilirim.