Bitcoin blok zinciri de senin sandığın gibi anonymous değil, pseudonymous'tur.
Öncelikle benim bitcoin'i anonim sandığımı sanmış olmanıza üzüldüm.
Bu it kopuklara teknik takip yapmak için block explorer ın dibini sıyıran insanlardan biriyim.
Ben projenin anonim olmak gibi bir isteği olduğunu ve her blok zincirinin de anonimlik sağlaması gerektiğini düşünmüyorum.
Bu konuda bende aynı fikirdeyim ki. Her block zincirinin anonim olması gibi bir isteğim yok.
Ancak madem ethereum üzerinde akıllı kontrat ile yapılmış ve bu zincir açık.
Burada kontrat adresleri paylaşılarak bir sorgulama yaptırılabilirdi.
Sonuç olarak, Bitcoin'de siz anonim olduğunuz yanılgısına kapılırken verdiğiniz bu izlenim sayesinde Bitcoin'i kullanarak illegal işlere bulaşanlar da yakalanıyor...
Bırak yakalayalım işte
onlar öyle sansınlar.
Electrum açıklamaları...
Doğrudur, Electrum sunucuları ile ilgili olarak bu konu zamanında çok tartışıldı. Kripto para uzayında aslında hepimiz bir kabulleniş ile yaşıyoruz. Bunu unutmayın.
Electrum kullananlar bu IP bilgilerinin tutulmadığı açıklamasını kabulleniyor.
Misal, hepimiz SHA256 da bir zafiyet olmadığını varsayıyoruz ama belki de bir zafiyet bulundu ve birileri kocaman ASIC ler yerine bir C kodu ile hash atıyor, bilemeyiz.
Ayrıca bitcoin core u komut satırında dump edersen o adresler yine ortalığa saçılır ki.
Bir başka seçenekte ise
walletexplorer.com üzerinden senin bir Bitcoin adresinle diğer Bitcoin adreslerin arasındaki transfer bağını kolayca kurabilirim. Senin profiline negatif trust bırakan şahsın, negatif bırakması için yeterli delili toplaması sadece 10 saniye sürdü. Sana ait olduğunu bildiği bir Bitcoin adresi ile, sana ait olması
potansiyel olan tüm hesapları buldu. Bunu sadece bir kişi yaptı, devletlerin elindeki big-data ile daha fazlasını yapamayacağına inanıyor musun? Ya da hangi cüzdanın, internet sitesinin, borsanın ya da Bitcoin mixer'in polis ile kordineli çalışıp çalışmadığını biliyor musun? Eğer Bitcoin anonim olsaydı şu an MimbleWimble teknolojisini tartışıyor olmazdık.
Bunun gibi bir çok site var ve verdikleri bilginin doğruluğu tartışılır. Bunu biliyor olman lazım.
blockexplorer da iz sürmenin birinci yolu ipin ucunu tutabilmektir, gerisi sadece zaman alır.
Bir kaç cüzdanın pubkey’ini bulmuşlar, oradan takip ediyorlar, sadece birbirine transfer yapan cüzdanları takip ediyorlar ve hiç bir gerçekliği geçerliliği yok maalesef.
Timelordun nasıl bir insan olduğu da global de uzun uzun tartışıldı.
...... Ben neden Belgem'i kullanayım diye soru sormuşsun, işte konuyu iyi okusaydın
[2] numaralı açıklamamda buna değindiğimi söylemiştim.
Özge Çelik'in de dedigi gibi: ''Blockchain sadece okunarak bir noktaya kadar anlaşılabiliyor. Bu nedenle, biraz daha anlayabilmek için çeşitli projeler hayata geçirdik.'' Sonuç olarak; Belgem uygulaması Microsoft Azure bulut platformunda yer alan Ethereum Proof-of-Authority Consortium ürünü üzerine inşaa edilmiştir.
itiraf ediyorum videoları izlemedim.
ama konuyu da okudum, siteyi de inceledim.
Ayrıca adres ifşa mekanizmasını ben bu kadar basit anlatamıyorum. Eğitim içeriklerinde kullanabilirim teşekkürler.
Şunun da altını çizmek isterim. Blok zincirleri açıktır. Anonimlik tarafı o adresi seninle ilişkilendirilmesi tarafındadır. Bu nedenle kullanıcı metamask ında kayıtlı ether adresini kendisi ile ilişkilendirmek istemez dedim.
son olarak, o pdf in gerisini paylaşırlarsa büyük bir keyifle okumak isterim.