Neyse siyasi tartışmaları sevmiyorum (oldukça kışkırtıcı çekici olsalarda: ) o yüzden yazdığımı da sildim. Sadece video'nun tek başına bu kadar keskin yorumlar yapmak için yeterli olmadığını düşünüyorum. Ayrıca bu gurupların da ülkedeki her gurup gibi yaşam haklarının olduğunu düşünüyorum. Aksini düşünenlerin olduğunu sanmıyorum ama varsa da bu demokratlık olmaz.
Devleti ele geçirmek, kayırmacılık ve benzeri şeyler için zaten aynı kanıdayız. Her gurup ve durum için bunlar suçtur. Lakin tek başına böyle bir video izleyerek bu kanılara varmak zorlama olur. Videonun bana anlattığı şey milletvekilinin seçim kampanyasından ibaret bir hareket.
Bu arada Star Wars evrenini seviyor olmamın bir sebebi de derin demokrasi vurguları. Galakside bulunan en habis-garip fraksiyonların bile temsil ve söz hakları var.
Senin yazım tarzın ve kullanıcı adın nedeniyle, dinine bağlı
-bu kısmı yanlış anlaşılmaması için editledim- bir insan olduğunu biliyoruz ama keşke hepsi senin gibi iyi kalpli olabilseydi Kalemder.
Cemaatler, muhtaç insanları kendi esiri eden, devlete paralel, çıkar ilişkisine dayalı kapalı bir ekonomik birliktir.
Cumhuriyetin 1950li yıllara kadar yeraltına inmiş tarikatlar, evrim geçirerek cemaat adı altında birleşiyor ve 1980li yıllara kadar sadece sohbetler düzenliyorlar.
12 Eylül darbesindeki anti-demokratik ortamdan sonra 1985 itibariyle cemaatler kendi alanları dışına çıkarak yurt, okul ve sağlık alanına yöneliyorlar.
1990'dan itibaren elde ettikleri ekonomi ile medyayı ele geçiriyor daha sonra da günümüz hükümeti ile birlikte kamuyu ele geçiriyorlar.
Hükümetle olan işbirlikleri nedeniyle legal statü kazanıyor dernekler kuruyorlar.
Bu insanlara bir lokma, bir hırka hikayeleri anlatan şeyhler aslında holding patronlarıdır. Servetleri saltanat ile babadan oğula geçer, tamamen ekonomik düzen oluşturmuşlardır.
Kürtajın islam ve hristiyanlıkta yasak olmamasına rağmen siyasal islamcılar ve katolikler tarafından yasaklanmasının sebebi de kendi dinlerine ve cemaatlerine muhtaç insanlar üretilmesi istenmesidir.
Sonuç olarak cemaatler, kapalı bir ekonomik paralel devlet düzeni ve oyu satılık koca bir topluluk haline geliyor.
Ne yazıkki,
cemaatlerin tamamı Fethullahçı terör örgütü gibi
devlete paralel yapılanmalar,
Amerika'nın 1980 darbesi ile getirdiği ılımlı islam projesinin başı ve
işgal kuvvetleridir.
Bu yazım sadece cemaatlere düşmanlık olarak algılanmasın,
sivil toplum kuruluşlarının ve
sendikaların büyük bir kısmı da aynı şekilde devlete paralel yapılanmalardır.
Kısacası, mikro milliyetçilik ve ılımlı islam projesi Özal ve ondan sonrakiler sayesinde tıkır tıkır işlemektedir.
Dışarıya bir zararları dokunmadığı sürece herkes kendi özgürlüğünü yaşama hakkına sahip.
Cemaatlerin gerçekten güç bulduğunda ne kadar yüksek zararlar verebileceğini tarih kitaplarında Osmanlı'nın çöküşü sırasında okumuştuk ve günümüzde ise 15 Temmuz'da gördük, hala görüyoruz.