arkadaşlar merhaba, binance'ye yeni kayıt oldum. 3 ether depozit edip tradeye başladım. hangi çiftlerde işlem yapmamı önerirsiniz. doğru düzgün bir strajei belirleyemedim. eth paritesinde işlem yapmaya alışkınım amacım eth sayısını arttırmak. fakat o kadar çok çift var ki tam olarak nasıl strateji izleyeceğime karar veremedim.
sizce hangi çiftlerde nasıl bir yol izlemeliyim?
Soruda teknik bir aksaklık var sanki. Çok genellemelik bir soru oluyor bu haliyle.
Yani o an hangi parite size uygunsa tabi ki onu seçmeniz gerekir.
Düşük satoshili bir kripto düşünelim.
Binance'dan örnek verelim (maalesef)
NCASH. Eskiden BTC pair vardı ve şu an yok. Ama olsaydı da BTC pair ile alım satım çok makul olmuyor. BTC>BNB>NCASH veya BTC>ETH>NCASH daha mantıklı oluyordu.
Bunun gibi pek çok coin var. NPXS, MFT, GO, HOT, WIN vs...
Alım-satım kararları öyle alelade alınmamalı. Özellikle amacınız daytrade ise mutlaka farklı borsalardaki, farklı pair'lerle trade şansını denemelisiniz. Bazen A borsasında X coin 100 sats'ken, B borsasında 95 sats olabiliyor. Bu durumda 10 milyon adet alacağım derseniz, aradaki transaction fee'yi karşılar ve hatta kâr bırakabilir. Bunları bile değerlendirmeniz gerekebilir.
Tek borsa, tek pair ile sınırlandırmak biraz riskli olabilir. Bu nedenle farklı yerlerden mutlaka teyit ediniz. CMC'de ilgili coinin "exchanges" bölümüne bakabilirsiniz farklı platformlardaki fiyatlar için ya da blockfolio kullanabilirisiniz. Blockfolio bir çok seçenekten farklı olarak anlık ortalamayı da sunuyor size.