Yardim kampanyalarinin hic birine 1 lira para gondermeyin arkadaslar. Ozellikle devlet tarafindan yapilanlar, belediyeler vs. Hic birine, gram para gondermeyin.
Simdi bunu yazdigim icin bana laf eden arkadaslar olabilir, boyle yardim edeceginize etmeyin daha iyi. Gidin Elazig'da birini bulun ona para gonderin daha iyi. Yillardir aldiginiz market alisverisi, odediginiz internet faturasindan bile alinan deprem vergisi gibi bi' verginin sifir ise yaramasini gormus olduk.
Kizilay'a yapilan milyonlarca lira yardimin nasil ise yaramadigini gormus olduk.
Elazig'da yasayan bir forum uyesi varsa Bitcoin adresini biraksin, cogu yardim "kampanyasindan" daha iyi olur.
Bu noktaya geldiğimiz için utanıyorum kendimizden...
Devlete güvenemiyoruz çünkü 99 depreminden bugüne kadar toplanılan paraların ne olduğu belli değil?
Biri çıkıp duruyor, yardım edeceğiz diyor (şaka gibi 20 yıl geçti üstünden), diğeri yol, hastane vs yaptık diyor.
Eee kardeşim, sen bunları seçimlerden önce propaganda malzemesi yaptın! bağıra bağıra biz duble yol yaptık dedin! Deprem için toplanan yardımlar ve depremin açacağı yaraları sarmak, önlem almak için yeni vergiler getirip topladın ve sonrasında bize o paralarla yol yaptık diye seçim meydanlarında hava mı attın?
Burada bir yanlış gören yok mu?
Bakın ben siyasi olarak taraf tutmuyorum artık. Çünkü taraf olabilecek bir yönetim anlayışı görmüyorum. Gerçekten siyaseten söylemiyorum bunları. Eminim bir başkası olsa o da aynını yapardı belki de daha beterini... Yanlış olan zihniyetimiz. Bunu anlamıyoruz, anlatamıyoruz insanlara ne yazık ki...
Elbette kötü bir olay gerçekleşti, depremi yaşayan, hisseden birisi olarak gerçekten anlıyorum. Daha önce yaşadığım büyük bir deprem sonrası 1 geceyi sokakta geçirip sonrasında korku içinde evlerde yarı uyanık gezdiğimizi bilirim. Yine böyle soğuk günlerdeydi. Tabi ki şu an Elazığ ve Malatya'da insanlar çok zor durumdalar ve yardıma ihtiyaçları var.
Ama aldıkları yardımların ülkesinden kaçan Suriye'liler kadar olmaması acı verici. Devlet Suriye'den gelenlere imkan sağlarken, bizim para toplayıp Elazığ'a yardım göndermemize gerek olması bana doğru gelmiyor.
Zaten sosyal yardım kuruluşlarını hiç saymıyorum. Onlara hayatta para emanet edilmez. Daha önceki örneklerini çok net hatırlıyoruz.
[Burada sunduğum tüm konulardaki görüşlerim medyadan okuduklarımızı doğru olduğunu düşünerek yazıyorum. Ancak tabi ki net olarak deprem paralarının ne yapıldığıyla ilgili bilgi sahibi değiliz. Ama o paraların bir köşede yatıyor olduğuna inanmak çok güç. E bu konuyla ilgili bir şeyler de yapılmadığına göre para nerede bilemiyoruz demektir.]