Kurumsal şirketler yada aracı firmalar, Bitcoin’deki son dönem popülariteyi sağlayan alışlar yaptılar.Sadece MicroStrategy, 1 milyar $ tutarındaki kadar
BTC yatırımı yapmış durumda.Bitcoin, özellikle sınırlı arzı sayesinde ilgi çekmeyi başarıyor.Bir şeye talep ne kadar çok olursa, pahası o kadar fazla olur.
Şimdi pek çoğumuz şunu düşünüyor olabilir :
“Bitcoin, 3000-3500 dolar fiyatındayken kurumlar neden yatırım yapmadı?” Aslında kurumlar o fiyatlardan da alım yaptılar.Ama son zamanlarda yaşanan bu boğa etkisiyle beraber, hem GrayScale olsun, hem MicroStrategy olsun cüzdanına Bitcoin doldurdular.Herkes kötü senaryoyu düşünüyor ve çoğu kişi bitcoinden %100 oranında kâr sağlayıp, kurumsal firmaların satış göstereceğini düşünüyor.Bu senaryo kötü bir senaryo değil mi?
Unuttuğumuz bazı şeyler bize bu Pandemi sürecinde tekrar hatırlatıldı : Fiziksel olmayan, temassız, sağlık sorunlarına sebep olmayacak bir yatırım.Bu durumda ilk akla gelen
BTC oldu.Halving olayıyla beraber madencilikte düşürülen ödüller ve çıkarım zorluğunu düşünürsek, üstelik 21 milyon bitcoinin neredeyse 19 milyonunun arza ulaştığını göz önünde bulundurursak, Covid-19 süreci
BTC değerlenmesi için aranılan kandı.
Tabir doğruysa tam olarak fişeğin ateşlenmesi sağlandı.Covid ile başlayan bu rağbet döneminde, kurumlar artık
BTC‘in enflasyon koruma aracı olarak değerlendirilebileceği konusunda birleşti.Arzdaki en önemli kayıplardan birisi de ilk dönem madenciliği yapılan ve ulaşılamayan tahmini 3-4 milyon
BTC.Arzdan bunu düştüğümüzde zaten düşük olan Bitcoin arzı, daha da aşağı iniyor yaklaşık %15-20 arası tahmin edilen kayıp Bitcoin rakamı.Bu delice bir rakam.
Ayrı bir parantezde altın için açmak gerekirse,Altın sürekli artan bir emtia olarak düşünülüyor.Kurumlar mutlaka fiziki yatırımda yapacaklar ancak uzun vadede gerçek olan Bitcoin’ın altından daha değerli olacağıdır.
Bu konuda MicroStategy kurucu ortağı, Michael Saylor’un açıklamasını izninizle buraya bırakıyorum.
ALTINI DÜŞÜNDÜM VE SONRA İKİSİNİ İNCELEMEYE BAŞLADIM VE SONRA ALTIN MADENCİLERİNİN HER YIL YAKLAŞIK %2 DAHA FAZLA ALTIN ÜRETECEĞİNİ FARK ETTİM… DİYELİM Kİ 100 YIL BOYUNCA DÜNYANIN EN İYİSİNDE %2 DAHA FAZLA ÜRETİYORUZ. ALTIN, YANİ 100 MİLYON DOLARIN 100 YIL İÇİNDE 12,5 MİLYON DOLARA DÜŞECEĞİ ANLAMINA GELİYOR. ÖTE YANDAN, BİTCOİN KATLANARAK SONSUZLUK STOĞUNUN AKMASINI SAĞLAYACAK. ASLA 21 MİLYON BİTCOİN’DEN FAZLA OLMAYACAK. YANİ GERÇEKTEN, EN FAZLA, 100 MİLYON DOLARLIK BİTCOİN’İN YÜZ YIL İÇİNDE 10 MİLYON AZALTILMASINDAN BAHSEDİYORSUNUZ. BİTCOİN’İN SONSUZ SERT BİR VARLIK OLDUĞU GERÇEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA VE ALTIN’IN YETERİNCE TEŞVİKLE İNSANLAR TARAFINDAN ÜRETİLEBİLECEĞİ GERÇEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA, BİTCOİN’İN UZUN VADEDE ALTIN’DAN DAHA ZOR VARLIK OLDUĞUNU FARK ETTİM.
Aslında bizim korkumuz, büyüklerin fırsatı.Ne kadar erken girersek, o kadar kârlı çıkıyoruz düşüncesindeler.Bu altın kıyasıyla beraber
BTC üzerinde kurumsal firmaların ilgisinin daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum.
Konu çok güzelmiş.Başlığı açan ve değerli yorumlarını esirgemeyenlere teşekkürler.