~snip
Meni osobno je ovo gore jer je prvi put od kad sam ja u kriptu da je totalno zakazala tehnologija iza velikog projekta.
nisam siguran, ali ne bi se slozio da je zakazala tehnologija iza projekta, odnosno problem bi podelio na dva dela:
- pametni ugovor za odrzavanje peg-a izmedju UST i LUNA, to je prakticno tehnoloski deo - on radi i dalje
- vrednost peg na $1, sto nije deo tehnologije, nego medjusobnog odnosa ponude i potraznje UST i LUNA, koji nije izdrzao nalet svih onih koji su zeleli da izadju van (nesto kao slanje SMS-a za novu godinu, sistem generalno radi, i tehnologija ce sutra biti ok, ali u tom trenutku, ne mozes poslati poruku)
ono sto je lose je da je Terraform stavio UST ispred LUNA u ovom slucaju, mogli su da lupe bankrot UST, jer LUNA ekosistem ima i drugih projekata, ali su se odlucili na drugaciji korak, a to je da zrtvuju LUNA token zarad pega, a to je bila opcija unapred osudjena na propast u ovakvoj situaciji, svako ko je kupio LUNA u prethodnih tri dana je predstavljao "exit liquidity" za vlasnike UST, koji je predstavljao pravi problem
bas me zanima sta ce se dalje desavati, nansen je obecao ozbiljnu blokcejn analitiku da se vidi da li je postojao napad, a bar na blokcejnu ne bi smelo biti prostora za teorije zavere, kad je sve u biti potpuno transparentno
verovatno cemo za nedelju-dve objaviti LUNA specijal, sa skupom svih dogadjaja, pa mogu ovde zakaciti ako nekoga zanima