Önden belirteyim, Polkadot özel olarak araştırdığım bir proje değil, yazdıklarına göre konuşuyorum. Anladığım kadarıyla 2017'de 144+60= 204M Usd yatırım topladılar. Eğer doğru anladıysam böyle bir hacme ulaşması normal, çünkü diğer projeler bir yerde daha listelenebilmek adına borsa ücretini 5K Usd indirsin diye kırk takla atarken, onlar deste deste para saçmış ve her yere girmişlerdir, bu da otomatikman hacim demek.
Yani bazı şeylere basit bakmak lazım, altında çok felsefe aramaya gerek yok (senin için yazmadım bunu), ne kaa ekmek o kaa köfte.
Diğer borsaları bilmiyorum ancak;
DOT Listeleme Ücreti: 0 BNB.
Bazen iyi iş yaparsan, bedava listelemeyi kaparsın üstad. Standart listeleme ücreti 400 BTC'ydi Binance için ki artık o parayı ödeyebilecek babayiğit çok azdır.
Ama bir konuya dikkatini çekmek isterim, bu yazdığınla aslında benim dediğimden farklı bir şey söylemiyorsun, tam tersine tezimi destekliyorsun.
Şöyle ki, eğer ben Bobitacoini para verip (hem de daha makul) A borsası, B borsası, C borsası......'nda listeletir, bu ve başka nedenlerle gözle görünür bir hacim oluşturursam, zaten Binance beni (gayet iyi bildiğimiz gibi) doğrudan veya normalin çok altında bir ücretle listeler.
Yani burada yapılması gereken sadece durumun farkında olmak, yukarıdaki örnekten devam edelim, eğer doğru dürüst hiçbir yerde listelenmeyen, hacimsiz ve dımdızlak Bobitacoinle Binance'e başvursaydım, listelemek için benden (atıyorum) 3M usd+dağıtmak için dünya kadar ek coin isteyecekti, oysa ben zaten 1-1.5M harcayıp 6-7 yerde listelettim ve pazar alanı portföyüm arttıkça yeni bir borsadaki listeleme maliyetim doğal olarak düşmekte çünkü "sen bilirsin, işine gelirse" diyebiliyorum ve bu sayede Binance karşısında belirli bir duruşum var.
Not: Bu yazdıklarımla Polkadotu boklamaya çalışmıyorum, sadece çok para topladıklarını ve bu parayla bir çok şeyin zaten kolaylaşacağı gerçeğini unutmamak gerektiğini vurguluyorum. Projeye herhangi bir antipatim falan yok.