bunuda boş geçmedik biraz token gelmiş ama arkadaş claim için 300 dolar gas ücreti diyor, bunun birde göndermesi satması var. bu iş iyiden iyiye saçmasapan bir hale gelmeye başladı.
Başlık açıldığı tarihlerde yaptıysanız 1163 adet almış olmalısınız, yaklaşık 12.000$. Claim anında ve borsalara gönderim anında insanlar çok aceleci davrandığı için transfer ücretlerinin bu kadar tırmanması doğal. Aynı uniswap'ta olduğu gibi insanların satmak için gereksiz aceleci davrandıklarını düşünüyorum. 1,5 sene boyunca trade ödülleri dışında neredeyse kilidi açılacak parça yok.
Layer 2'ye geçiş sonrası platform içerisindeki işlem ücretleri yeterince düşmüş. Başlıktaki eski mesajımda çok masraflı olduğunu yazmıştım, gider kalemlerinin bir çoğu neredeyse ortadan kalkmış. Hazırladıkları iş modelinde kendi alanlarında dominant bir şekilde ilerliyorlar. Piyasada toplu bir hareket olmadığı sürece 20 doların da üstüne çok kolay atabilir. Marketcap'ta şu an 223. sırada üzerinde bir sürü anlamsız iş varken orada kalacağını düşünmüyorum.
Her ay 3.8m dolaşıma girecek ancak ticaret hacmi oldukça arttığı için 100k trade ederek kazanabilinen DYDX miktarı şu an ~60. Ödül olarak dağıtılan 1163 DYDX için 1.9 milyon dolar Layer 2 hacim gerçekleştirmek gerekiyor.
Kendimi tebrik etmek istiyorum
Uniswap'ta $10 civarında el değiştiriyor. Sabah Binance'de listelenince (ayı piyasası bastırmazsa tabii
) $20 bile görebilir diyorum.
Biraz şanslı bir tahmin olmuş. Dolaşım 8 milyon değil 55 milyon birim, geçen yıl trade yapılanlara verilen miktarda çoğunluğun aldığı adet 1163 ve haricen 20 ethereum o zamanlar yaklaşık 6000-8000$ ticaret gerçekleştirenlere verilen miktar bunun yaklaşık 5 katı. Sadece layer 2 sonrası miktarlar düşük. Trade hacmi şu an uniswap hacminin 1/5'i.