Bitcoin Forum
November 08, 2024, 04:41:00 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: DÜNYA TARİHİNDEKİ BÜYÜK KITLIKLAR  (Read 192 times)
anonymous3x (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 305



View Profile
October 01, 2021, 07:55:38 PM
Last edit: January 12, 2022, 12:48:50 PM by anonymous3x
 #1

BÜYÜK KITLIK [1315-1317]

1315-1317 Büyük Kıtlığı, 14. yüzyılın başlarında Avrupa'nın büyük bir kısmını etkileyen büyük bir kıtlıktır.[1] Kıtlık, Avrupa'daki bir dizi büyük ölçekli krizin ilkiydi. Açlık, uzun yıllar boyunca milyonlarca ölüme neden olmuş ve 11. ve 13. yüzyıl arasında büyüme ve refah döneminin sonu olmuştur.

Büyük Kıtlık, 1315 ilkbaharında kötü hava koşullarıyla başladı. Tarım hasarları, 1317'deki yaz hasadına kadar 1316 yılına kadar sürdü ve durum 1322 yılına kadar tamamen iyileşmedi. Dönem, yüksek suç oranı, hastalık, kitlesel ölüm ve hatta yamyamlık ile kendini belli etti. Kriz, Kilise, devlet ve Avrupa toplumu için büyük sonuçlara neden oldu.

İRLANDA PATATES KITLIĞI [1852]

İrlanda’da yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne neden olan Büyük Kıtlık yada diğer ismiyle İrlanda Patates Kıtlığı, İrlanda’da 1845 yılında başlayıp 1852 yılında son bulan kitlesel açlık, hastalık ve göç dönemidir.



İrlanda’da büyük kıtlığa ve halkın temel gıda maddesi olan patateslere bulaşan phytophthora infestans mantarı sebep olmuştur. 1845’te ekilen patatesin %40’ını, sonraki yıl tamamını yok eden mantar yalnızca tarladaki değil ambarlardaki patatesleri de etkilemiştir. Yetersiz beslenme ve bakımsızlık kısa zamanda hastalıkları beraberinde getirdi. Tifo ve kolera gibi bulaşıcı hastalıklar çok sayıda ölüme yol açtı, çaresiz durumda kalanların sığındığı yardım merkezleri yoğunluktan çalışamaz duruma geldi. Çoğu İngiliz olan toprak sahiplerine borçlarını ödeyemedikleri için evlerinden çıkmak durumunda kalan İrlandalılar, çareyi göç etmekle buldu. Bugün kimi kaynaklarda “İngiltere’nin Büyük Kıtlık sırasında İrlanda’ya yeteri kadar destekte bulunmadığı, bu yüzden dönemin, İrlanda’nın bağımsızlık mücadelesinin de asıl başlangıcı olduğu” savunulur. Bu kıtlık sonucunda halk yedi yıl boyunca açlık çekmiştir. Yedi yıllık kıtlık sona erdiğinde nüfus %20-25 oranında azalmıştır.



BENGAL KITLIĞI [1770]


Bu açlık, 1769-1773 yılları arasında Hindistan'ın Bengal kentinde yaşandı 10 milyon insan yaşamını yitirdi. 1769'da başarısız bir musonun ardından kuraklığı ve zayıf pirinç hasadı tetikledikten sonra başladı. Ayrıca artan vergiler nedeniyle halk pirinç ekiminden afyon ekimine yönlendirilmişti. Bu da sonu hazırlayan gelişme oldu. Felaket şu andaki Batı Bengal ve Bihar eyaletlerini, Jharkhand, Odisha'yı Hindistan'da ve Bangladeş'in bazı bölgelerini etkiledi. Hiçbir rahatlama sağlanmadı ve açlığın sonunda, Bengal'in nüfusu üçte bir oranında azalmıştı.

RUSYA KITLIĞI 1921


Povolzhye kıtlığı olarak da bilinen 1921-1922 Rus kıtlığı, Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti'nde 1921 baharının başlarında başlayan ve 1922'ye kadar süren şiddetli bir kıtlıktır. Rus Devrimi ve Rus İç Savaşı bu kıtlığa neden olan sebeplerin başında gelir, ayrıca yiyecekleri verimli bir şekilde dağıtamayan raylı sistemler(tren) tarafından şiddetlenmiştir.

Bu kıtlık, başta Volga ve Ural Nehri bölgelerini olmak üzere, tahminen 5 milyon insanı öldürdü  ve köylüler yamyamlığa başvurdu.



BÜYÜK ÇİN KITLIĞI [1956]


Kıtlığı getiren : Yanlış Tarım Uygulamaları ve Serçe ölümleri Hızla sanayileşme çabası

Kolektif çiftliklerin kurulmasının yanı sıra, Çin Komünist Partisi, Sovyet tarım uzmanı Trofim Lysenko’nun radikal tarım fikirlerini de uygulamaya karar verdi.
Bu radikal fikirlerinden ilki, tohumların birbirine çok yakın ekilmesinin faydalı olacağıydı. Lysenko’nun aynı türden bitkilerin birbiriyle rekabet etmeyeceği varsayımından hareketle, Çin kolektif çiftliklerinde tohum ekilme sıklığı önce üç katına, daha sonra altı katına çıkarılmış; sonuç olarak bitkiler gayet de birbirleriyle rekabet etmiş ve büyümeleri de sınırlı olmuştu.

Lysenko’nun diğer dâhiyane fikri ise, tarlaların çok derin sürülmesinin daha faydalı olduğuydu. İnsanoğlunun buğdayı evcilleştirip, tarım devrimini başlattığı yıllardan bu güne kadar tarlalar 15-20 cm derinlikte sürülürken, Lysenko, toprağın en verimli yerinin 1-2 metre derinlikte olduğuna ve tarlaları derin sürmenin çok güçlü kök büyümesine neden olacağına inanıyordu. Neden bilinmez, Çinliler sorgusuz sualsiz bu fikri de uyguladılar ve tüm kolektif çiftliklerde tarlalar 1-2 metre derinlikte sürülmeye başlandı. Sonuç olarak 1-2 metre derinlikten yüzeye çıkan verimsiz toprak, kum ve kayalar gene bitkilerin büyümesini engelledi ve bu çığır açan fikirlerin uygulanması sonucunda kolektif çiftliklerden alınan verim oldukça düştü.

Serçe Soykırımı

Çin, hem ülke genelinde bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek hem de tarım ürünlerine verilen zararı azaltmak için, haşere olarak değerlendirdiği, dört hayvana karşı savaş açtı. Tarihe “Four Pests Campaign” (Dört Haşere ile Mücadele) olarak geçen bu savaşta Çinliler, sıtmadan sorumlu tuttukları sivrisinekleri, vebadan sorumlu tuttukları fareleri, muhtemelen sinir bozucu oldukları için karasinekleri ve tohumları yiyerek tarım üretimine zarar verdiği düşünülen serçeleri yok etmeye karar verdi.600 milyon Çinliden birinin bile aklına “yahu serçeleri yok edersek, bu hayvanın beslendiği hayvanların sayısı artmaz mı?” sorusu gelmediği için, serçelerin soyu tükenme noktasına gelir gelmez Çin kolektif çiftliklerini çekirge ve haşereler basarak tarım ürünlerine zarar vermeye başlamıştı.

1960 yılında Çin Hükümeti hatasını -kısmen- anlamış olacak ki, serçe soykırımının bitirilip, yerine tahtakurularının yok edilmesinin emrini verdi. Kabaca 2 yıl süren bu çılgınlık döneminde, yaklaşık bir milyar serçenin öldürüldüğü tahmin ediliyor. Serçelerin yok edilmesinin yarattığı ekolojik zararın tamiri, yok edilme süresinden çok daha uzun sürdü.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=LjRZIW_hRlM&feature=emb_title


''Büyük Çin Kıtlığı hakkında yazılmış en önemli eserlerden birisi olan “Mezar Taşı / Tombstone” kitabının yazarı Yang Jisheng, felaketi birebir yaşayanlardan. Jisheng 18 yaşında bir öğrenciyken, yakın bir arkadaşından, babasının açlıktan ölmek üzere olduğunu duyarak hemen köyüne geri döner. Jisheng köyüne döndüğünde içinde ne kedi, ne köpek ne de kuş olan hayalet bir kasabayla karşılaşır. Açlığın boyutu o kadar kötüdür ki, köyde bulunan bazı ağaçların kabukları bile soyulmuş ve yenilmiştir. Jisheng, babasına, yanında getirdiği yiyeceklerden verir ama babası artık çiğneyemeyecek kadar yorgun düştüğü için kısa süre sonra vefat eder.İnsanoğlu açlıktan ölmek üzereyken, korkunç yollara başvurabilir. Dönemin Çin devlet arşivlerinde, insanların yamyamlık yaptığı, başka insanları kaçırıp yedikleri veya ölmüş insanların bedenlerini kaçırıp yediklerine dair binlerce kayıt bulunuyor. Çocuklarını öldürüp yiyen ebeveynler, ebeveynlerini öldürüp yiyen çocuklar gibi düşünmesi bile insanın kalbine bıçak gibi saplanan vakalar yaşanıyordu.''



Distraction
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 2240
Merit: 463


View Profile
October 01, 2021, 08:11:21 PM
 #2

Gelecekte bizi çeşitli kıtlık türleri bekliyor olabilir. Örneğin, su tüketimi dünya çapında inanılmaz fazla bir seviyeye ulaştı. O kadar fazla su israfı yapılıyor ki, bu durum gelecekte yaşanacak olası bir su kısıtlığının tarihini öne çekebilir. Tatlı suların bildiğim kadarıyla sadece %3 kadarını içme suyu olarak kullanabiliyoruz. Su kaynaklarının bu kadar kısıtlı olmasına aldırmayan yine de çok fazla insan var ve bunun sonuçları uzun vadede ağır olabilir.
Dolorex
Member
**
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 49


View Profile
October 01, 2021, 08:20:59 PM
 #3

Konuya binaen google amcanında katkısıyla dünyadaki en büyük kıtlıklardan birinin 14. Yüzyılda Avrupa da yaşandığını öğrenmiş bulunmaktayım. Kötü hava şartları nedeniyle tarımsal kuraklık yaşanmış.

Wikipediden alıntıdır:

"Büyük Kıtlık, 1315 ilkbaharında kötü hava koşullarıyla başladı. Tarım hasarları, 1317'deki yaz hasadına kadar 1316 yılına kadar sürdü ve durum 1322 yılına kadar tamamen iyileşmedi. Dönem, yüksek suç oranı, hastalık, kitlesel ölüm ve hatta yamyamlık ile kendini belli etti. Kriz, Kilise, devlet ve Avrupa toplumu için büyük sonuçlara neden oldu."
verbakalim
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 645



View Profile
October 01, 2021, 08:30:22 PM
 #4

Yurdumun topraklarını yeniden işleyerek ürünlerin ithalatını durduramazsak yakın bir gelecekte istemeden kıtlığın ortasında bulacağız kendimizi. Tarımı canlandırmalıyız. Yavaş yavaş gelmesini beklemenin pek faydası yok.

█████████████████████████
████████▀▀████▀▀█▀▀██████
█████▀████▄▄▄▄████████
███▀███▄███████████████
██▀█████████████████████
█████████████████████████
█████████████████████████
█████████████████████████
██▄███████████████▀▀▄▄███
███▄███▀████████▀███▄████
█████▄████▀▀▀▀████▄██████
████████▄▄████▄▄█████████
█████████████████████████
 
 BitList 
█▀▀▀▀











█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
REAL-TIME DATA TRACKING
CURATED BY THE COMMUNITY

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█











▄▄▄▄█
 
  List #kycfree Websites   
ZekiBeyy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1428
Merit: 931


View Profile
October 01, 2021, 08:38:33 PM
 #5

Gelecekteki en büyük kıtlıklardan bir tanesi tatlı su kaynakları olacağı söyleniyor, tatlı su kaynakları hızla tüketiliyor bilinçsiz tarımsal sulama yer altı kaynaklarının kurumasına sebep oluyor sadece bu sebeple son yıllarda Konya ovasından bir sürü obruklar oluştu.

Küresel ısınma giderek artıyor tarım arazileri eskisi kadar yağmur almazsa yakında verimliği azalacak tarımsal üretim azalacak ve kıtlığa neden olabilir çünkü sürekli tarım arazileri de azalıyor, tarım arazilerine evler fabrikalar kuruluyor artan nüfusta tüketimi arttırıyor. Pandeminin ilk yasaklarında gördükki insanlar hemen marketlere akın ettiler makarna stoklarını erittiler olası gıda stoklarının azalması genel anlamda kaosa bile sürükleyebilir.
ajanwalker
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1666
Merit: 615


DGbet.fun - Crypto Sportsbook


View Profile
October 01, 2021, 08:40:36 PM
 #6

Bu konuda ilk aklıma Hz Yusuf zamanında olduğu söylenen 7 yıl bolluk ve ardından 7 yıl kuraklık olayı. Onun dışında dünya çapında bir kuraklık duymadım desem yeridir.
Zaten küresel ısınma sürekli arttığı için bundan böyle kuraklık görülme olasılığı da giderek artıyor bence

emrecemsan
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 394


View Profile
October 01, 2021, 09:05:34 PM
 #7

Gelecekte küresel bir ekonomik problem dönemine girilirse işte o zaman her türlü kıtlığa şahit olabiliriz. Gıdasından suyuna kadar herkesin erişememe durumu ortaya çıkabilir ve sadece belirli bir kesim rahatça erişebilir. Aklıma Snowpiercer geliyor ama benim kastettiğim onunla birebir aynı değil tabi. Su kıtlığı insanlar için en kritiği olur. Onun için herhangi bir bunalıma gerek yok aslında. İnsanlar aşırı su israfını sürdürdüğü sürece zaten bir noktada gerçekleşebilir. Susuz insanın yaşayabileceği gün sayısı çok azken böyle bir durumda kim bilir kaç kişi ölecektir.
meser#
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344
Merit: 1000


View Profile
October 02, 2021, 11:41:21 PM
 #8

Dünya üzerinde kıtlık ve insanlık sayısının arasında bağlantı var. İnsan sayısının artmasıyla kıtlıklar artmakta ve azaldıkça kıtlık oranı düşmekte. Düşünsenize bir gitgide yaşanmaz bir hale gelen dünyada yaşıyoruz ve fazla değil 5 seneliğine insanlık ortadan kaybolsa ve geri döndüğünde nasıl bir dünya olurdu. Hatta bunu işleyen güzel bir anime var dr. stone izleyebilirsiniz. Biz insanlık gerçekten açgözlülüğümüzle dünyayı  yiyip bitirmeden rahat etmeyeceğiz ne yazık ki...
kriminall
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1358
Merit: 374


View Profile
October 03, 2021, 05:43:30 AM
 #9

Dünya üzerinde kıtlık ve insanlık sayısının arasında bağlantı var. İnsan sayısının artmasıyla kıtlıklar artmakta ve azaldıkça kıtlık oranı düşmekte. Düşünsenize bir gitgide yaşanmaz bir hale gelen dünyada yaşıyoruz ve fazla değil 5 seneliğine insanlık ortadan kaybolsa ve geri döndüğünde nasıl bir dünya olurdu. Hatta bunu işleyen güzel bir anime var dr. stone izleyebilirsiniz. Biz insanlık gerçekten açgözlülüğümüzle dünyayı  yiyip bitirmeden rahat etmeyeceğiz ne yazık ki...

Belki de bu yüzden laboratuvar ürünü olan koronavirüsü planlı ve programlı şekilde üretip, dünyanın başına yaydılar, olamaz mı hocam, bence çok mümkün böyle bir şey, dünyanın da kaldırabileceği bir yük var, bu yük bu zamana kadar global savaşlarla oldu, şimdi savaş eskisi kadar yok ancak insan nüfusuyla beraber sanayileşme ve çevre kirliliği dünyamızın ömrünü kısaltıyor,
1kodumtek7
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 1414
Merit: 161


View Profile
October 03, 2021, 09:36:53 AM
 #10

Gelecekte yaşanacak olası bir kıtlığın en büyük nedeni de herhalde insanların, kıtlığının yaşanması muhtemel olan kaynakları israf etmesi olacak. Bunların başında da tabi ki su kaynakları geliyor. Su tasarrufu yapmak geleceğimiz için en önemli noktalardan birisidir. Örneğin bulaşık makinesinde yıkanması çok daha mantıklı olan bulaşıkları elde yıkadığımızda inanılmaz bir su israfı yapıyoruz. Bunun dışında dişini fırçalarken ve su ile henüz bir işi yokken bile suyu açık bırakanlar oluyor. Bu gibi sebepler o çok iddia edilen 2050 yılı su kıtlığı tarihini öne de alabilir.
Ondekinecakabilirim
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1358
Merit: 821



View Profile
October 03, 2021, 10:21:11 AM
 #11

Kıtlık nüfus çokluğuyla ortaya çıkıyor. Arz azsa nüfus planlaması yapılır. Kaynaklar verimli kullanılır. Dünya tarihinde yaşanan kıtlıklarda planlama yapılabilecek verilere hiçbir zaman erişilemedi. Artık bu verilere erişebiliyoruz. Kıtlık sorunu olmaz artık. Nüfus sorunu olur.

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████████████████████████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
███████████████████████████
.
.Duelbits.
..........UNLEASH..........
THE ULTIMATE
GAMING EXPERIENCE
DUELBITS
FANTASY
SPORTS
████▄▄█████▄▄
░▄████
███████████▄
▐███
███████████████▄
███
████████████████
███
████████████████▌
███
██████████████████
████████████████▀▀▀
███████████████▌
███████████████▌
████████████████
████████████████
████████████████
████▀▀███████▀▀
.
▬▬
VS
▬▬
████▄▄▄█████▄▄▄
░▄████████████████▄
▐██████████████████▄
████████████████████
████████████████████▌
█████████████████████
███████████████████
███████████████▌
███████████████▌
████████████████
████████████████
████████████████
████▀▀███████▀▀
/// PLAY FOR  FREE  ///
WIN FOR REAL
..PLAY NOW..
püsür
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1414
Merit: 691


View Profile
October 03, 2021, 10:33:10 AM
 #12

Sadece kıtlık diyince bu çağda olması biraz zor gibi gelebilir ancak sadece yiyecek sıkıntısı dışında genel bir sıkıntının olacağı bence aşikar. Avrupa'da bile büyük kuraklıklar başladı. (https://youtu.be/lT8z5e408Og Heatwaves and drought in Europe | DW Documentary) Bu belgeseli ingilizcesi olan herkese kesinlikle öneririm. İklim koşulları sonucu tüm dünyadaki yiyecek ve temiz suyun 7-8 milyar insana yeterli şekilde dağıtılamayacağı ortada. Çok ama çok zor günler bekliyor hepimizi.
meser#
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344
Merit: 1000


View Profile
October 03, 2021, 11:35:40 AM
 #13

Dünya üzerinde kıtlık ve insanlık sayısının arasında bağlantı var. İnsan sayısının artmasıyla kıtlıklar artmakta ve azaldıkça kıtlık oranı düşmekte. Düşünsenize bir gitgide yaşanmaz bir hale gelen dünyada yaşıyoruz ve fazla değil 5 seneliğine insanlık ortadan kaybolsa ve geri döndüğünde nasıl bir dünya olurdu. Hatta bunu işleyen güzel bir anime var dr. stone izleyebilirsiniz. Biz insanlık gerçekten açgözlülüğümüzle dünyayı  yiyip bitirmeden rahat etmeyeceğiz ne yazık ki...

Belki de bu yüzden laboratuvar ürünü olan koronavirüsü planlı ve programlı şekilde üretip, dünyanın başına yaydılar, olamaz mı hocam, bence çok mümkün böyle bir şey, dünyanın da kaldırabileceği bir yük var, bu yük bu zamana kadar global savaşlarla oldu, şimdi savaş eskisi kadar yok ancak insan nüfusuyla beraber sanayileşme ve çevre kirliliği dünyamızın ömrünü kısaltıyor,

Böyle birşey olabilir mi olabilir ancak bu gaddarlıktır yani dediğiniz gibi olduğunda ki ortaya çıkan aşılar hali hazırda vardı demektir ve hayatta kalacakları statüye, ırka, dine bağlı olarak seçilebileceklerini gösterir. Bırak doğa daha insaflıca halletsin halledecekse böyle birşeyi ayrım yapmadan...
Dolorex
Member
**
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 49


View Profile
October 03, 2021, 07:54:20 PM
 #14

Kıtlık nüfus çokluğuyla ortaya çıkıyor. Arz azsa nüfus planlaması yapılır. Kaynaklar verimli kullanılır. Dünya tarihinde yaşanan kıtlıklarda planlama yapılabilecek verilere hiçbir zaman erişilemedi. Artık bu verilere erişebiliyoruz. Kıtlık sorunu olmaz artık. Nüfus sorunu olur.

Hocam kaynaklar ve nüfus orantılı tabi. Kaynaklar azalınca nüfusun da azalması gerek tamam bunada eyvallah ta. Zorla dünya nüfusunu planlayamazsin. Çin gibi bütün dünyada nüfus planlaması olmaz olamaz. Kaldiki avrupa yaşlanıyor hatta çin bile nüfus planlamasindan vazgeçti çünkü genç nüfus azaldı. Artık tek çocuk baskısından vazgeçtiler. Avrupa ve Çin yaşlanırken afrika ve çoğu asya ülkesinde doğum oranları yüksek. Bu da ülkelerin sosya ekonomik durumları ile alakalı. Buralarda zorla nüfus planlaması yapılamaz. O zaman nüfusu azaltmak için ölümü arttırmak gerek ki bunun içinde soykırım yapılamayacağı için kaynakların daha verimli kullanılması gerek. Daha önemlisi kıtlık ve kuraklığa neden olacak, doğanın dengesini bozacak adımlardan uzak durulmalı ve tüm ülke liderlerinin ortam hareket etmesi gerek. Kısacası nüfusu azaltmak yerine kaynaklaei arttirmak yada en kötü korumak icin neler yapilabilir ona bakılsa daha iyi olacaktir.
verbakalim
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 645



View Profile
October 05, 2021, 06:21:02 PM
 #15

Piyasadaki enflasyonist baskılar sonucu fiyatlar aldı başını gidiyor. Epeyce bir üründe dışa bağımlı durumdayız. Kendimizin üretmesi gereken pek çok üründe de dışardan destek ürün gelmekte. Paramızın değeri yer ile yeksan. Yakında dünyada baş gösterebilecek olan bir kıtlık durumunda paramızla bile ürün alamayacağımız kesin. Tarımın hak ettiği yeri geri alması şart.

█████████████████████████
████████▀▀████▀▀█▀▀██████
█████▀████▄▄▄▄████████
███▀███▄███████████████
██▀█████████████████████
█████████████████████████
█████████████████████████
█████████████████████████
██▄███████████████▀▀▄▄███
███▄███▀████████▀███▄████
█████▄████▀▀▀▀████▄██████
████████▄▄████▄▄█████████
█████████████████████████
 
 BitList 
█▀▀▀▀











█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
REAL-TIME DATA TRACKING
CURATED BY THE COMMUNITY

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█











▄▄▄▄█
 
  List #kycfree Websites   
Granxis
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 536



View Profile
October 05, 2021, 07:08:29 PM
 #16

Gelecekte kitlik yasanmamasi buyuk bir surpriz olacak, 2045 yilinda 9 milyar olacagi dusunuluyor daha dogrusu ongoruluyor, 14 yuzyilda karaveba dunya nufusunu tiraslamisti, bazen doga dengeyi saglayabiliyor, bazen insanlar birbirleri ile savasarak istemeyerek nufusu dusuruyorlar, yer alti sulari tukenmeye yaklastiginda su savaslari cikacagini dusunuyorum.
Aslinda dunyadaki tarim arazileri herkese yeter ancak ozellikle susuzluk buyuk problem olacak.

.
.Duelbits.
█▀▀▀▀▀











█▄▄▄▄▄
TRY OUR
  NEW  UNIQUE
GAMES!
.
..DICE...
███████████████████████████████
███▀▀                     ▀▀███
███    ▄▄▄▄         ▄▄▄▄    ███
███   ██████       ██████   ███
███   ▀████▀       ▀████▀   ███
███                         ███
███                         ███
███                         ███
███   ▄████▄       ▄████▄   ███
███   ██████       ██████   ███
███    ▀▀▀▀         ▀▀▀▀    ███
███▄▄                     ▄▄███
███████████████████████████████
.
.MINES.
███████████████████████████████
████████████████████████▄▀▄████
██████████████▀▄▄▄▀█████▄▀▄████
████████████▀ █████▄▀████ █████
██████████      █████▄▀▀▄██████
███████▀          ▀████████████
█████▀              ▀██████████
█████                ██████████
████▌                ▐█████████
█████                ██████████
██████▄            ▄███████████
████████▄▄      ▄▄█████████████
███████████████████████████████
.
.PLINKO.
███████████████████████████████
█████████▀▀▀       ▀▀▀█████████
██████▀  ▄▄███ ███      ▀██████
█████  ▄▀▀                █████
████  ▀                    ████
███                         ███
███                         ███
███                         ███
████                       ████
█████                     █████
██████▄                 ▄██████
█████████▄▄▄       ▄▄▄█████████
███████████████████████████████
10,000x
MULTIPLIER
NEARLY UP TO
.50%. REWARDS
▀▀▀▀▀█











▄▄▄▄▄█
anonymous3x (OP)
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1176
Merit: 305



View Profile
January 12, 2022, 12:45:18 PM
 #17

Başlık Editlenmiştir.
Pierre 2
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2436
Merit: 1366


View Profile
January 12, 2022, 02:57:24 PM
 #18

Geçmiş Kıtlıklardan ders almak insanlık olarak boynumuzun borcudur. Özellikle insan hırsı yüzünden talan edilen su ve gıda kaynakları belki kısa süre içinde olmasa da uzun vadede kıtlığa neden oluyorlar. Ayrıca devletlerin bürokratik yavaşlık veya etkinsizlik yüzünden hatta bazen ideolojik nedenlerle halkını kıtlığa mahkum etmesi de ibretliktir. Ben yakın zamanda gelişmiş ülkelerde bir kıtlık beklemiyorum. Ama nüfus artışı böyle devam ederse yaşlılığımıza doğru küçük de olsa kıtlığı görebiliriz.
SUPERSAIAN
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2394
Merit: 1379



View Profile WWW
January 15, 2022, 02:02:05 PM
 #19

Kıtlık nüfus çokluğuyla ortaya çıkıyor. Arz azsa nüfus planlaması yapılır. Kaynaklar verimli kullanılır. Dünya tarihinde yaşanan kıtlıklarda planlama yapılabilecek verilere hiçbir zaman erişilemedi. Artık bu verilere erişebiliyoruz. Kıtlık sorunu olmaz artık. Nüfus sorunu olur.

Hocam kaynaklar ve nüfus orantılı tabi. Kaynaklar azalınca nüfusun da azalması gerek tamam bunada eyvallah ta. Zorla dünya nüfusunu planlayamazsin. Çin gibi bütün dünyada nüfus planlaması olmaz olamaz. Kaldiki avrupa yaşlanıyor hatta çin bile nüfus planlamasindan vazgeçti çünkü genç nüfus azaldı. Artık tek çocuk baskısından vazgeçtiler. Avrupa ve Çin yaşlanırken afrika ve çoğu asya ülkesinde doğum oranları yüksek. Bu da ülkelerin sosya ekonomik durumları ile alakalı. Buralarda zorla nüfus planlaması yapılamaz. O zaman nüfusu azaltmak için ölümü arttırmak gerek ki bunun içinde soykırım yapılamayacağı için kaynakların daha verimli kullanılması gerek. Daha önemlisi kıtlık ve kuraklığa neden olacak, doğanın dengesini bozacak adımlardan uzak durulmalı ve tüm ülke liderlerinin ortam hareket etmesi gerek. Kısacası nüfusu azaltmak yerine kaynaklaei arttirmak yada en kötü korumak icin neler yapilabilir ona bakılsa daha iyi olacaktir.

Katılıyorum hocam nüfusa doğrudan müdahale etmek gerçekten doğru değil ve etik değil. İnsanlar zaten yeteri kadar eğitim alsalar bunun bilincinde olup ona göre tek cocuk ve iki çocukla sınırlarlar. Önemli olan kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanabilmek, yeni kaynak yaratmak bunlar odaklanıldığı zaman büyük kıtlıkların geldiği döngülerde en az zararla kapatmış olur insanlık. Tarihe baktığınız zaman hemen hemen her olayın bir döngüsü var aynı kıtlıkta olduğu gibi geçmişten ders çıkarıp ona göre planlama yapmalı insanlar.

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████████████████████████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
███████████████████████████
 
 Duelbits 
██
██
██
██
██
██
██
██

██

██

██

██

██
TRY OUR UNIQUE GAMES!
    ◥ DICE  ◥ MINES  ◥ PLINKO  ◥ DUEL POKER  ◥ DICE DUELS   
█▀▀











█▄▄
 
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀

███
▀▀▀
███
▀▀▀
 
███
▀▀▀

███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀
 
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀

███
▀▀▀
███
▀▀▀
 
███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀

███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀
 
███
▀▀▀
███
▀▀▀

███
▀▀▀
███
▀▀▀
███
▀▀▀

███
▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 KENONEW 
 
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀█











▄▄█
10,000x
 
MULTIPLIER
██
██
██
██
██
██
██
██

██

██

██

██

██
 
NEARLY
UP TO
50%
REWARDS
██
██
██
██
██
██
██
██

██

██

██

██

██
[/tabl
abduramann_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 500
Merit: 119


View Profile WWW
January 15, 2022, 02:04:42 PM
 #20

Benim için dünya tarihindeki en büyük kıtlık. Aç olduğumda evde yiyecek bulamadığım zamandır. Bunun üzerine kıtlık tanımam Smiley

Bütün Kripto Varlıklarınızı Gizliliğinizi Koruyarak Transfer Etmek İster Misiniz? Burdan buyrun: https://cutt.ly/incognito-chain
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!