Ben ömrümde böyle bir saçmalık görmedim. Devlet kapsında ne zamandır randevulu gidilir oldu? veya gidilen kapıdan ne zamandır boş dönülür oldu. Ne zamandır devlet kapısı vatandaşa kapalı oldu? Zaten bildiğimiz bir konuydau ancak bugün resmileşmiş oldu devlet kurumlarında bile birilerinin emri olmadan vatandaş içeri giremiyor.
TÜİK'in, Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından TÜİK'e gideceğini açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 11.00'de TÜİK binasına gitti. Randevu talebinin kabul edilmemesi üzerine gittiği TÜİK'te içeri alınmayan Kılıçdaroğlu, TÜİK önünde açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik" dedi.
https://www.mynet.com/kemal-kilicdaroglu-tuik-binasina-alinmadi-boylesine-bir-tabloyu-cumhuriyet-tarihinde-hic-gormedik-110106886954Biz düzelmeyiz.
TÜİK kapısı önünde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
TÜİK, Cumhuriyet'in önemli kurumlarından birisidir. Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Dün TÜİK'ten randevu istedik. Buraya sağlıklı bilgiler almaya geldik. Randevu verilmeyeceğini kabul edemeyeceklerini söylediler.
Bu tablo Türkiye'nin nereye geldiğini göstermesi açısından önemlidir. Devletin bilgileri, bu bilgilerin nasıl toplandığına dair bilgiler ana muhalefet partisine açıklanmak istenmiyor.
Geldik, içeri alınmadık. Bu tablo Türkiye'nin unutmaması gereken bir tablo. Ana muhalefet partisine kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik.
Bütün vatandaşlarıma net ve açık seslenmek istiyorum, enflasyon gerçekten bunların iddia ettiği gibi 3.51 mi?
Millet vekilleri milletin temsilcisi değil mi? Vatandaşın giremediği yerlere girmesi gerekmiyormu? Milletin vekiline devletin kapısı kapalı vay babam vay. Millet vekillerinin temsil ettiği kişiler için devlet kurumlarına gidip bilgi edinme hakkı yokmuydu?
Yazık çok yazık.
Buda iç işleri bakanımızın twite şaka gibi bir dönemden geçiyoruz. adam randevu istiyor vermiyorsunuz. Bu adam millet vekili kardeşim. Bırak devletin kapısına gitmeyi dışarıdaki demir kapıdan içeri giremiyor.
Mekan basmak ha? Ey yavrum eyyy Adamın millet vekili olması bile önemsiz....
Mekan basıyorsa suç duyurusunda bulun.