Bitcointalk önceden daha popülerdi son yıllarda popülerliğini yitirmeye başladı sanırım. 2017 yılında hemen hemen her proje burada bounty yaparak çıkardı. Şimdi ise ödül kampanyaları düzenleyen projeler 3.sınıf dandik scammer projeler... Neden böyle oldu ne değişti bilmiyorum.
Forum için yenilik gerekiyordu. Youtube kanalı açılması faydalı olmuş. Yeni insanların forumu keşfetmesine katkı sağlayabilir.
2017 yılında çok daha küçük bir topluluk vardı ve hepsinin en kolay buluşma yeri forumdu. Topluluk bugün çok daha geniş ve büyük bölümü teknolojinin kendisi ile değil fiyatın oynaklığıyla ilgileniyor. Benimle birlikte
BTC ile tanışan arkadaşlarımın büyük bölümü halen x coini al y coini sattan öteye geçebilmiş değiller ve ben aradaki farkı buraya borçluyum. Burayı da bir şeyler öğrenmek için tarama yaparken bulmuştum zaten. Forumun çok daha kalabalık olmasını isterim ancak bounty peşinde koşan ve anlamsız içerikler üreten kuru kalabalıktansa gerçek bilgi paylaşımı yapan küçük bir kitleyi tercih ederim.
Katılmadığım bir fikir daha var. Forumda aktif kullanıcı her ne kadar az görünüyor olsa da araştırma yapan pek çok kişinin ilk ulaştığı yerlerden birisi olmayı sürdürüyor. Çoğu rating sitesi kullanıcıların fikirlerini kısıtlarken bitcointalk halen gerçek kullanıcı deneyimlerini kısıtlamadan yada bir yönlendirme içermeden paylaşıldığı nadir yerlerden birisi.
Bu söylediklerimden popülerlikle ilgili söylediklerinize katılmadığım sonucuna ulaşmayın. Günümüz insanı yazmayı, okumayı ve araştırmayı pek sevmiyor. Bu yüzden forumlar kesinlikle eskisi kadar popüler değil.
Yayınlanacak gelecek bölümlerde Satoshi'nin forum geçmişi (ki bu neredeyse ona ait bildiğimiz her şey oluyor), Hal, Vitalik gibi bu forumla buluşmuş üyelerin yazılarının hikayeleştirilmiş küçük sunumları ilgi çekici olabilir.
The most iconic bitcointalk threads. History on Bitcointalk. başlığı içerisindeki bir çok olay bile kendi başına bir video içeriğini doldurabilecek olaylar.
Bir başka iyi fikir de Laszlo gibi bazı olaylarla simgeleşmiş ve anonim olmayan kişilerin yayınlara davet edilerek renklendirilmesi olabilir.