Ek hesap veya kredi ile riskli varlıklara yatırımı doğru bulmuyorum. Bunlara önlem alınması bence iyi.
Kredilerin amacı nedir onu anlamak lazım bir insan neden borç alır ve bu borcu nasıl değerlendirmelidir sorusu önemli bir soru.
Borç alıp faiz ödediğinizde (ödeyemediğiniz durumda karşılığının nereden ödeneceğine dair teminatınızla birlikte) aldığınız paranın bedelini ödemiş olursunuz, bedelini ödediğiniz bir ürünü (sahiplik) başkalarına zarar vermediğiniz sürece dilediğiniz gibi kullanma hakkına sahip olursunuz. Eğer çekilen kredi belli bir ürüne yönelik (ev kredisi, araç kredisi v.b.) değil de ihtiyaç kredisiyse isterseniz bu kağıt paraları mangalda yakarak üzerinde et bile pişirebilirsiniz.
İlaveten ev, arsa yada metaller dahil her şey alım yapıldığında belli riskler içerir. 1980'de altın alan birisi usd bazlı ana parasını 26 sene sonra 2006'da ancak kurtarabilmiştir. Türkiye'nin en değerli topraklarında arsa alan insanların bazıları toprak kayması, deprem, sel, devalüasyon gibi riskler sebebiyle varlıklarını kaybetmiştir (forumda daha önce babama ait tecrübeyi paylaşmıştım).
Bahsettiğiniz mantığın bir adım sonrası işverenin çalışanı batmasın diye maaşını yönetip nerelere harcama yapacağına karar vermeye kalkmasıdır. Para benimse nereye, ne zaman ve nasıl harcayabileceğime kendim karar veririm.
Kredi ile
BTC yatırımı yapmayı doğru bulmamak farklı bir şey bunun yapılmaması için yasak koymak farklı bir şey.