Bitcoin Forum
December 09, 2016, 09:43:58 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Electrum Unofficial Windows Builds - Now with Windows XP version  (Read 9722 times)
BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 06, 2011, 05:53:34 PM
 #1

I will post my no-dependencies windows builds of the Electrum thin client in this thread. I will add a post every time I make a new build, and also update this post to reflect the newest version.

These builds should run without installing any python or gtk or whatever, i.e., they should Just Work™.
Note: For some reason, the builds won't work under windows XP. See BitcoinBug's version, that might work.
Also, the file is named incorrectly when downloading with internet explorer.

Electrum 0.40a Build 1
MD5: b46efaa4e29e46903d050a9bdf9e90f7


* 'create' and 'restore' commands are now distinct, so that it is possible to create offline wallets. https://en.bitcoin.it/wiki/Electrum#Offline_wallet
(* Support for remote wallets. (demo here: http://ecdsa.org/remote.php. Detailed explanation: https://bitcointalk.org/index.php?topic=65136.0) <- I did not compile this. Let me know if anyone is interested in having this.

------------------------------------------------------

Electrum 0.40a Build 1
MD5: 6e8397686422c1f7c829b5b35b1fc72d

* New Qt GUI
* If you want to use the old Gtk gui, type:
Code:
 python electrum --gui gtk

Also currently available is BitcoinBug's build packaged by Cameyo, this apparently does work on Windows XP.
Cameyo packaged version of Electrum v0.40a.
It's GUI only, no console window.

Electrum.v0.40a.Cameyo-minimal.exe
MD5: 930d6a8efa2ee8fdafc1ab1a21696724


------------------------------------------------------

0.39

* two options have been added, for selecting transaction input and change address: --changeaddr, --fromaddr  [patch by DiThi]
* The status bar displays 'synchronizing' when the client is connected to the server, but is still waiting for history updates. (until now it was not showing this information)
* If the user's server is down, the client remains able to download the list of active servers, by sending queries to a default list.

------------------------------------------------------

Electrum 0.38 Build 1
MD5: 04058ba44bc5129d790722f9103a7dac

* aliases and signed URIs (see http://ecdsa.org/bitcoin_URIs.html )
* 'signmessage' and 'verifymessage' commands, same syntax as in bitcoind
* 'eval' command, that evaluates a python statement. Use it to examine or modify the content of your wallet from the command line.
For more details, see the main thread.

------------------------------------------------------

Electrum 0.37 Build 1
MD5: b146d3253ce552998daf8b838782ff3a

* Bitcoin URIs can be passed to the client. To configure your browser, see http://ecdsa.org/bitcoin_URIs.html
v0.36:
* json protocol over http (still experimental)
* during wallet creation, a dialog proposes a list of active servers

------------------------------------------------------

Electrum 0.35 Build 1
MD5: f8a93a18387964769e13e14d7c4c7c22

* New 'import' command to add extra keypairs to your wallet. Example:
Code:
Electrum-0.35-Build1.exe.exe import 1MtQTsraWDcb7REUnVu8LS9hZswrLfWbH9:5KeCdRAkygEGfSzQ3ZNpQ2qE6PdEYCZ52S9Uq5DoBxkSgayX6ng
Note that you can export your keypairs in the same format using:
Code:
Electrum-0.35-Build1.exe addresses -k
* random selection of the default server on wallet creation
* bug fix: previous version was not correctly synchronized after creating new addresses

------------------------------------------------------

Electrum 0.34 Build 1
MD5: 499f71730a0eecc24efef8eab3e6531d

* "type 2" key derivation: bitcoin addresses can be generated without access to the main seed: synchronization between multiple instances of your wallet.
A wallet migration is required. Please refer to the release notes for explanations about the upgrade.[/quote]

------------------------------------------------------

Electrum 0.33 Build 1
MD5: 5ae1fbaa517ce217a83ce8fcdd3fc0be

*fix a bug that occurs when several transactions are unconfirmed at the same time.

------------------------------------------------------

Electrum 0.32 Build 1
MD5: 892e698b9bebfae16e993e0f77409073

new features:
* compute transaction fees that depend on the size of the transaction
* fix precision issues caused by float

------------------------------------------------------

Electrum 0.31 Build 1
MD5: a99cfe2461eb0af389df7fb07652340a

1481319838
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481319838

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481319838
Reply with quote  #2

1481319838
Report to moderator
1481319838
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481319838

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481319838
Reply with quote  #2

1481319838
Report to moderator
1481319838
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481319838

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481319838
Reply with quote  #2

1481319838
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481319838
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481319838

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481319838
Reply with quote  #2

1481319838
Report to moderator
BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 07, 2011, 11:28:47 PM
 #2

Electrum 0.32 Build 1
MD5: 892e698b9bebfae16e993e0f77409073


new features:
* compute transaction fees that depend on the size of the transaction
* fix precision issues caused by float

BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 09, 2011, 10:25:08 PM
 #3

Electrum 0.33 Build 1
MD5: 5ae1fbaa517ce217a83ce8fcdd3fc0be


*fix a bug that occurs when several transactions are unconfirmed at the same time.

BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 16, 2011, 10:29:18 PM
 #4

Electrum 0.34 Build 1
MD5: 499f71730a0eecc24efef8eab3e6531d


Version 0.34 is now available.

It introduces "type 2" key derivation: bitcoin addresses can be generated without access to the main seed.

The immediate benefit is synchronization between multiple instances of your wallet. You can open the same wallet on two different computers, if you spend bitcoins on one of them, the second wallet will be synchronized automatically. In the future, this "type2" key derivation will also allow us to implement a BCCAPI layer on the server.

This, however, comes at a cost: another forced migration of your coins to a new wallet, because older wallets will not work with the new version.
I hope that we have now reached a final format, and that is the last time such a migration is required.

Please refer to the release notes for explanations about the upgrade.

libertytrader
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19



View Profile
December 17, 2011, 01:16:07 AM
 #5

This is really cool

BTC Donations: 1FaGMSzd6nvGkPThcm3RMjMztE68uh2ZCP
LTC Donations: LQyN43MGx9siifw4X8cyyhavq34wVLCQhZ
Ryland R. Taylor-Almanza
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 812



View Profile
December 17, 2011, 11:22:58 PM
 #6

When Electrum QT is done, can you compile those too?
BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 18, 2011, 06:30:40 AM
 #7

I should be able to. No guarantees though, but I'll definitely try. Drop me a line if I miss it Smiley

Jeremy West spendbitcoins.com
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile WWW
December 20, 2011, 11:25:23 AM
 #8

Don't know if it's just me, but on Windows 7 the 'copy' button does nothing for me so I have no way to copy and paste my receiving addresses.

BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 20, 2011, 12:09:18 PM
 #9

I'm on windows 7, and it works for me… What version are you using at the moment?

dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386

Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
December 20, 2011, 01:22:20 PM
 #10

Same, copy doesn't work for me also.
I created new address & it gave the seed & also gave me a sentence with easy to remember words, i selected the sentence & copy, but when i try to paste to notepad or any other text field, the paste is grayed out.
I took screen shot for my seed & i manually typed in to a notepad file.
Using win 7 Ultimate 64 bit with sp1  &  Electrum-0.34-Build1

I also see an error in console , Tcl wasn't installed properly.
BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 20, 2011, 01:29:54 PM
 #11

Ah, that's different then what I thought you two talked about.

In the seed window, Ctrl+C and/or Rightclick->Copy doesn't work.
The thing I mentioned that does work for me is going to Receive, selecting an address, and hitting "Copy to clipboard".

I crossposted this to the Electrum thread. Maybe it also doesn't work on linux, then ThomasV can probably fix it.

ThomasV
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
December 20, 2011, 01:31:20 PM
 #12

that's annoying.
a few weeks ago I added a patch that was supposed to fix copy/paste for windows:
Quote
              if platform.system() == 'Windows':
                    from Tkinter import Tk
               r = Tk()
                    r.withdraw()
               r.clipboard_clear()
                    r.clipboard_append( address )
                    r.destroy()
                else:
                    c = gtk.clipboard_get()
                    c.set_text( address )

perhaps this needs a fix?

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks
dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386

Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
December 20, 2011, 01:37:30 PM
 #13

Even copying address from "Receive" window using Copy to clipboard also produces Tcl error.

This is the exact error messages i got.

Code:

Traceback (most recent call last):
  File ".\build\pyi.win32\electrum\outPYZ1.pyz/gui", line 866, in copy2clipboard

  File ".\build\pyi.win32\electrum\outPYZ1.pyz/Tkinter", line 1685, in __init__
_tkinter.TclError: Can't find a usable init.tcl in the following directories:
    C:/Users/ABC/AppData/Local/Temp/lib/tcl8.5 C:/Users/ABC/Desktop/li
b/tcl8.5 C:/Users/ABC/lib/tcl8.5 C:/Users/ABC/Desktop/library C:/Users
/ABC/library C:/Users/ABC/tcl8.5.2/library C:/Users/tcl8.5.2/library


This probably means that Tcl wasn't installed properly.
BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
December 22, 2011, 06:20:20 PM
 #14

I want to mention that I personally don't actually have the time to go bughunting the windows versions. If anyone wants to see if he can fix some issues, then feel free to do so. I can compile the exe files for alternative builds too, and/or you could send fixes to ThomasV to be included in the main version. This is probably better, because it doesn't create trust issues.

That said:
Electrum 0.35 Build 1
MD5: f8a93a18387964769e13e14d7c4c7c22


* New 'import' command to add extra keypairs to your wallet. Example:
Code:
Electrum-0.35-Build1.exe.exe import 1MtQTsraWDcb7REUnVu8LS9hZswrLfWbH9:5KeCdRAkygEGfSzQ3ZNpQ2qE6PdEYCZ52S9Uq5DoBxkSgayX6ng
Note that you can export your keypairs in the same format using:
Code:
Electrum-0.35-Build1.exe addresses -k
* random selection of the default server on wallet creation
* bug fix: previous version was not correctly synchronized after creating new addresses

Boussac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1173


e-ducat.fr


View Profile WWW
December 28, 2011, 10:56:20 PM
 #15

On a side note, this does not seem to run on Win XP.

enquirer
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
January 08, 2012, 10:44:33 PM
 #16

workaround for copy&paste issue: go to C:\Users\<username>\AppData\Local\Electrum\ , open electrum.dat in notepad, find copy your address from there
finway
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


View Profile
January 09, 2012, 01:34:56 PM
 #17

Watch this.

minimalB
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 627


View Profile
January 13, 2012, 10:56:42 AM
 #18

On a side note, this does not seem to run on Win XP.

+1

It says that some DLLs are missing and quits.
BTCurious
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


^SEM img of Si wafer edge, scanned 2012-3-12.


View Profile
January 13, 2012, 11:10:01 AM
 #19

On a side note, this does not seem to run on Win XP.

+1

It says that some DLLs are missing and quits.
Yes, I've seen similar problems on the internet, but I haven't been able to find a solution to it. I'm open to suggestions.

minimalB
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 627


View Profile
January 16, 2012, 04:12:53 PM
 #20

Don't know if this can help, but I'll try anyway : )

DependencyWalker is a free program that lets you load .exe file and shows you tree of all dependent modules.

It says: "At least one module has an unresolved import due to a missing export function in a delay-load dependent module."
Looks like file "MPR.DLL" is causing the problem.

http://www.dependencywalker.com/

Cheers!
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!