pagong0x. Bi senenin sonunda 2X'ten fazla bi kar yapmışsınız. Bana kalırsa iyi bi kar. Faizden asla kazanamayacağımız bi kazanç. Borsa bankada para saklamaktan her zaman daha iyi. Bu sonucu bi kez daha gördük sizin örneğinizde. Fakat sabırlı olmak psikolojik açıdan zor bişi. Çünkü banka faizindeki paranız eksi olmaz. Ama borsadaki paranız çoğu zaman eksi bakiye olur. Ben araştırmasını yaptığım, çok güvendiğim Solana'da psikolojik testi geçemedim. Zararla ayrıldım coinden. Şimdi Solana Coinmarketcap'te BNB'nin üzerinde. Tether'i saymazsak Bitcoin ve Ethereum'un ardından 3. sırada.
Hocam şöyle ki ilk konuyu açtığım zaman Mina alan biri kısa süre sonra x2 yaparak ana parasını çıkardı ve ana paranın erimesi stresinden kurtuldu. Geri kalan 1 yıllık süreçte de yaklaşık 3x daha yapmış oldu. Toplam 4x.
Solana için herkes acaba yeni bir luna vakası mı gözüyle bakarken, amerikanın süreçteki tutumundan dolayı ben solana'nın tekrar canlanabileceğini düşünüyordum. 8 dolar civarında bir alım hedefim vardı açıkçası. İlk dibi 8.04 de yaptıktan sonra buraya tekrar gelmesini bekledim ama kaçan balık büyük oldu.
Onu geçelim, yanı başımızda Avax o da 8 dolarlara kadar geldi ve ikili dip yaparak alım fırsatı da verdi. Ama onu da almadım. Üstelik Avax'ın Solana gibi felaket senaryosu da olmadı, alabilirdik almadık.
Kripto piyasasının yönünün tahmin etmek imkansız. Eylül sonuydu, eniştemle konuşurken bana Bonk al demişti. İnanın dip seviyedeydi o an. Shitlere bakış açım pozitif olmadığı için bakmadım bile. Oradan 200x yaptı. 100 dolar atsam ne olurdu, çok mu büyük kayba uğrardım? Ama bugün bana bir araba aldırabilirdi o 100 dolar...
INJ keza 6 dolarlarda alım planlıyordum müsait olup alamadım, 7-8x yaptı oradan.
O yüzden kripto yatırımları geleneksel yatırımlardan çok farklı ve dönemsel. Bazı insanlar bunu güzel koklayıp çok güzel paralar kazanıyorlar.
Ben ise ne zaman para kazandıysam hold ettiğim ürünlerden kazandım.
Bir kumbara gibi düşünün ve güzel Layer 1, Layer 2 projelerine minik minik birikimler yapın. Uzun vadede pozitif etkisi yüksek olacaktır. Kazandıkça da riskli projelerde şansınızı denersiniz.