İnsan zamanda yolculuk yapıyor zaten ama back to the future gibi değil
hep ileriye doğru gidiyoruz yani sorunun cevabı Hayır bana göre...
Kuran'da anlatılan kıssalardan böyle bir anlam çıkacağını sanmıyorum. Hz Hızır aleyhisselam farklı bir yaşam boyutunda ve hikmetine sır ermiyor. Hz Musa'nın şaşırması ve yaptıklarını sorgulaması bu yüzden...Hızır aleyhisselam halen yaşıyor ama zamanda geriye gittiğini duymadım. Keza Zülkarneyn aleyhisselam da pek bilgi sahibi olmadığımız bir zat...
Kader farklı bir konu: külli irade cüzi irade mevzusu var, külli irade dairesinde cüzi iradeye göre şekillenen seçimlerimiz lehvi mahfuzda yazıyor ama yazması Allah'ın sonsuz ilminden ve zamandan mekandan münezzeh olmasından ötürü, yani yazdığı için öyle olmuyor, öyle olacağını bildiği için yazıyor. Hava durumunda yağmur yağacak dendiğinde bu nedenle yağmur yağmaz, gidişat onu gösterdiği için yağmur yağar....
Beni etkileyen olaylar;
1-Ebu leheb ile ilgili ayet indiğinde kendisi halen hayatta, istese yalandan da olsa Müslüman olup ayete muhalif davranabilirdi ama yapmadı.
2-Hz Ömer, Peygamberi öldürmeye niyetleniyor, tam bu amaçla hareket ettiğinde Müslüman oluyor. Özellikle bu olay Allah'ın bir lütfu bence yani niyet ne sonuç ne!
Dolayısıyla bazen duyuyorum haşa "la oglim Allah'ın işi gücü yok yağmurla karla mi uğraşicak"
ne diyor Müslüm:
Tanrı istemezse, yaprak düşmezmiş
Tanrı istemezse, insan ölmezmiş
Sen Tanrı mısın? beni öldürdüüün
Eşime dostuma beni güldürdüüün rarara raa narirrarra
soo doctor Who vs bence filmlerde görebileceğimiz karakterler, anı yaşayıp geçmişe takılı kalmadan geleceği de çok dert etmemeliyiz zira evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bugünler bir daha gelmeyecek, yarına çıkacağımızın da garantisi yok! disco disco partizani