Sanırım hepimiz yaşamışız bu durumu. İş olup bittikten sonra ben biliyordum demenin de pek bir mantığı yok ama yinede söylüyoruz işte. Pişmanlık mı desem, cesaret edememe mi desem her şey var bu kavramda. Yine olsa yine aynı davranışı sergileyeceğimiz için sanki bu durumu pek değiştiremeyeceğiz gibi. Çünkü değiştirdiğimizde bu sözü söylemiyoruz ve her değiştiremediğimiz ve ben biliyordum dediğimizde ise bu kavramı canlandırmış oluyoruz. Yani elimizden pek bir şey gelmiyor. O yüzden ben biliyordum böyle olacağını demeye devam.
Hocam bir de olay olup bittikten sonra da ben biliyordum demenin de bir anlamı yok yani, önemli olan proaktif kararlar alabilmekte, eğer sen önleyici kararlar alamıyorsan, bu yaşadığın aslında göze aldığın ihtimallerden birisi, bu ihtimal olunca da dövünmek doğru değil, sonuçta ben bu ihtimalin doğru olmadığını veya olası sonuçlarını olay olmadan hesaplayarak bu işe girişmiştim, kripto paralara 100 bin lira yatırdığımızı varsayalım, bu para batabilir, çıkabilir, batınca ben biliyordum deyip, çıkınca da ben ustayım havalarına girmemeli insanlar,