Endonezya yerel bölümünde Chikito tarafından açılmış bir
konuda forumda yıllardır yapılan 1 Nisan şakalarının tarihçesi verilmiş biraz nostaljik olduğu için benim hoşuma gitti ve burada da bir benzerini sizlerle paylaşmak istedim.
Geçen sene forum kullanıcıları için IQ testi yapılacağı açıklanmış atacağınız her posttan önce sizden bir soruya cevap vermeniz istenmişti.Şimdiki aklım olsa IQ'mu 0 yapardım.
NFT'lerin kripto para piyasasını kasıp kavurduğu dönemde bitcointalk'da bundan geri düşmemiş her üyenin bir nftsi çıkmıştı burada forum üyelerinin birbiriyle yaptıkları ticaretler söz konusuydu.
Pandeminin dünyayı kasıp kavurduğu senede forumda da bir virüs salgını vardı.Forumda da buna uygun bir şakanın olması kaçınılmazdı bu şaka bazı üyeleri kızdırdığı için theymos bir açıklama yapmıştı.
Theymos'un açıklamasıTheymos bu yıl forum üyelerinden ''if you have nothing to hide, what's there to fear?'' sözlerini kullanarak KYC yapmalarını istemişti.2541 bitcointalk kullanıcısı bu çağrıya uyup KYC göndersede bunların neredeyse tamamının komik bilgiler içeren bir form doldurduğu düşünülüyor.
Forumun merit sistemiyle tanıştığı bir yılda şakanın da bunla alakalı olması özellikle inandırıcılık bakımından oldukça başarılıydı.Theymos bu yıl meritin işleri iyileştirse bile yetersiz kaldığını bundan dolayı başka kıstaslar da getirdiklerini açıklamıştı.
Kripto para piyasasına icoların hakim olduğu bir dönemdi.Kullanıcıların profilleri altına bazı altcoin simgeleri eklenmişti.
2016 yılında bitcoin kelimesini herhangi bir postunuzda geçirdiğinizde kelime ters bir şekilde karşınıza çıkıyordu.
Yüklediğiniz avatar ile profilinize yansıyan avatar uyuşmuyordu galiba yüklediğiniz avatarların yerine herhangi bir bitcoin memi geliyordu.EFS bu konuda detaylı bilgi verebilir diye düşünüyorum.
EFS'nin şaka konusuna mesajı