Bu da airdrop olayını biraz olsun mantıksız hale getirmiyor mu aslında? Çünkü node ödülleri her ne kadar ödüllendirici olsa da eğer ki denk gelemezsemiz çok büyük maliyetleri ve zamanını harcadığın ile kalıyorsun. Testnetler ile bambaşka bir zaman alıyor maalesef ben günümün 2 saatine yakın vaktini bunlara harcıyorum ve karşılıksız kalacağından korkuyorum, bir noktada airdropları bırakmak da mantıklı geliyor.
Bu tamamen talep ile ilgili. Talebin çok düşük olduğu dönemlerde tek bir musluk kullanarak 5
BTC airdrop almak mümkündü. Bugün aynı yöntemi denediğinizde dağıttığınız birimin adet sayısının sonsuz olması gerekir. Zincir üzeri işlemler için bot kurarak 50.000 hesaba işlem yaptıran servisler var. Hal böyleyken projelerin kendilerini tanıtmak için gerçekleştirdiği airdrop kriterleri de değişmek zorunda kaldı. O kriterler aslında gerçek kullanıcıyı koruyor. Yoksa dediğim gibi çok az emekle 20-50k hesap kasabilen kişiler pastanın tamamına yakınını alacak ve size zaman kaybından başka bir şey kalmayacak gerçekten.
Çok yanlış düşünüyormuşum ona anladım, olmayan bütçem ile kazanmam aslında bu sayede mümkün olacak. KYC ve Pasaport olayları ile ayıklamayak da katkı sağlar diye düşünüyorum ama şu yazdıklarınızı okuyunca o kadar çok pişman oldum ki gerçekten zamanında başlamadığıma, umarım ileride bir şeklide çaba ve şans ile sermayemi airdroplar ile destekleyeceğim botlara rağmen.