Hahaha ben l1'ler hariç geri kalan %99'un dolandırıcılık olduğunu düşünüyorum sadece oyunlar değil ekosistemin çoğu ponzi ve herhangi bir gerçekçiliği yok. Oyun vs adı altında yapılabilecek herşeyi yapıyorlar. zincir üzerine tam olarak grafik falan entegre eden yok.
Hocam ortalıkta aslında çalışan ekip falanda yok çoğu yatırımı toplayıp para harcamanın derdinde bırak gamefi'yi l2'lerde bile durum aynı zksync airdrop açıklayacağı dönemde tatil fotoğrafları atıyorlardı

Blockchain harici kalan çoğu şey aslında kriptoda ponziden ibaret bugün değeri yarın değersiz hayata dokunan bir proje yok gibi birşey.
Bana kalırsa aşırı bi karamsarlığınız var kripto paralar hakkında. Tabiki bazı projeler kötü bi imaj yaratıyor hepimizin üzerinde. Ama Layer 1'den başka bişi yok demek baya bi aşırı kötümser bakış.
Akıllı sözleşme platformları var. ADA, SOL. DAAP kullanımını yaygınlaştırabilirler.
Merkeziyetsiz finans var. UNI, AAVE. Bankaların gücünü baya bi zayıflatabilirler.
Gizlilik coinleri var. XMR. Tam gizlilik sağlıyorlar.
Metaverse, oyun, NFT. Daha bi çok kullanım alanı var. Bana kalırsa çok aşırı karamsar olmak yanlış. Bebek adımlarını atan bi teknolojinin içindeyiz. Bi gün her şey değişir. Gelişir. Uçaklar ilk yapıldıklarında bugünkü gibi değillerdi. Bana göre teknolojik olaylarda karamsar olmak aşırı büyük bi hata.