Paraguay eşleştiği bütün rakiplerini zorladı ve bu gece Fransa'da zorlandı, ben bu kadar zorlanacaklarını düşünmüyordum Fransa'nın ama sonuç olarak kazandılar.
Fransa kupanın en büyük favorisi, şimdi önlerinde Fas ile oynayacaklar çeyrek final maçı kaldı ve onları da yeneceklerdir.
Fas çok iyi mücadele ediyor ve Kanadayı bu akşam'da 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldiler. Fas'ın çeyrek finalde rakibi Fransa olacak, işleri gerçekten çok zor olacak ama güzel bir maç olacağına eminim.
Bizimkilere kızıyorduk Paraguay’a gol atamadılar diye de Fransa, Almanya gibi takımlar da neredeyse gol atamadı adamlara. Çıkıp en iyi futbolunu oynadılar. İz bıraktılar kesinlikle. Güzel bir turnuva geçirdiklerini düşünüyorum ben şahsen. Bu kadar ağır favorilere karşı çok iyi dik durdular. Penaltı ile kaybettiler.
Paraguay’ın olayı bu zaten. Çekiyorlar otobüsü Almanya’ya olduğu gibi ve bize olduğu gibi tek bir şans golü ve sonrası ölümüne savunma. Bu maçta golü bulamadılar Fransa iyi savundu. Ancak Paraguay da iyi savundu. Defans olarak güçsüz takımların buradan öğreneceği şeyler var.
Kupanın asıl iz bırakanı ise Cape Verde ve Vozinha. Hele Messi’nin çakallığını da 90’a giden topu engelleyerek yaptı ya, taçsız kral oldu. 40 yaşında prime dönemini yaşıyor kaptan. Eminim o da genç olmak istemiştir.