Memento’yu izledim ve çok beğendim. Biraz karmaşık geldi sonunda lan ne oluyormuş dedim. Tersten falan gördüm. Sahneler birbiri arasında geçişler. Aslında film kısa film olarak Nolan’ın kardeşi tarafından yazılmış ama böyle usta ellerde şahesere dönüşmüş. Yani biraz abarttım şaheser olmasa da iyi sayılabilecek bir filmdi. Öneri için teşekkürler.
Beğenmenize sevindim. Ben filmi yanlış hatırlamıyorsam birkaç kere başa sarmak durumunda kalmıştım iyi anlayabilmek için. Şu an neler döndüğünü pek hatırlayamıyorum hatta karmaşık bir film. Muhtemelen bir ara açıp ben de tekrar izlerim. Filmin teması çok hoşuma gitmişti senaryodan ayrı olarak.
Spoiler:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Memento_Timeline.pngBakın burada filmin zaman çizgisi anlatılıyor. Gerçekten fikir olarak diğer filmlerden çok ayrı hazırlanmış bir yapım, bu şekilde başka pek film bilmiyorum ben.
Eğer izlemediysen High Tension ( yüksek tansiyon) olabilir. Epey geriyor insanı. Teksas katliamı serisi de olabilir.
Bir de iskelet anahtar. Bu filmler beni epey germişti.
Başka şuan aklıma gelmedi.
Önerdiğiniz sırayla bakacağım, High Tension iyi gözüküyor. Teşekkür ederim tavsiyeler için.