Bitcoin Forum
March 17, 2026, 06:52:26 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Çin'den gelen araçlardaki gariplikler  (Read 208 times)
mandown (OP)
Legendary
*

Activity: 2590
Merit: 2128

View Profile
December 04, 2025, 07:53:25 AM

elektrikli araçları seven biriyim ama son dönem çinden gelen araçlarda bir gariplik yokmu?

hava yastığı açmayanlar mı dersiniz? kiminde görselde olup gerçekte olmayan sensörler mi? çürümelermi? bu araçlar üretilince bizde denetleyen bir ekip falan yokmu? ürettin gel sat mı diyorlar bu ne saçma iş? Son dönem bana mı öyle geliyor bilmiyorum am genel bir kalite düşüşü var farkındamısınız? sadece araçlarda değil heryerde.

https://x.com/acarzeyd/status/1996328840533033168 byd
https://www.youtube.com/shorts/9MhAP_x8VAs chery

DRY MARTINI
Member
**

Activity: 66
Merit: 33

View Profile
December 04, 2025, 07:53:43 PM

Merhabalar her Amarika ve Avrupa marka araçlar da  olduğu gibi tabiki çin arabalarinda da belli başlı sıkıntılar var doğrudur. Fiyat performans olarak baktığınız da bence Chery gibi byd gibi Çin den gelen araçlar tercih edilebilir ki benim byd seal u din aracımı alalı 4 ay oldu kaliteli konfor teknoloji güvenlik sürüş keyfi pil yapısı yakıt tasarrufu mükemmel. Byd almasaydim ikinci tercihim Chery tiggo 8 olacakti. Biraz önce saydığım özelliklerin çoğu Avrupa menşeli arabalarda opsiyonel olarak satılıyor renk bile opsiyonel, yerli üretimimiz togg bile bir çok özelliği opsiyonel yaptı. Demem o ki çin arabaları bu fiyat performans devam ettiği sürece gönül rahatlığıyla alınır.
W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 1946
Merit: 1450

View Profile
December 04, 2025, 08:03:22 PM

Merhabalar her Amarika ve Avrupa marka araçlar da  olduğu gibi tabiki çin arabalarinda da belli başlı sıkıntılar var doğrudur. Fiyat performans olarak baktığınız da bence Chery gibi byd gibi Çin den gelen araçlar tercih edilebilir ki benim byd seal u din aracımı alalı 4 ay oldu kaliteli konfor teknoloji güvenlik sürüş keyfi pil yapısı yakıt tasarrufu mükemmel. Byd almasaydim ikinci tercihim Chery tiggo 8 olacakti. Biraz önce saydığım özelliklerin çoğu Avrupa menşeli arabalarda opsiyonel olarak satılıyor renk bile opsiyonel, yerli üretimimiz togg bile bir çok özelliği opsiyonel yaptı. Demem o ki çin arabaları bu fiyat performans devam ettiği sürece gönül rahatlığıyla alınır.
Hocam keyifli sürüşler dilerim öncelikle.Sanırım konu başlığında belirtilen şey Çin menşeili ürünlerin tüketicileri kandırdığı yönünde ki bu tarz paylaşımlar haklı olduklarını da gösteriyor.En az 10 tane ben sosyal medyada airbag açmayan Chery paylaşımı gördüm.Şikayetvar’a girerseniz siz de göreceksiniz.

Olay F/P alınır veya alınmaz değil.Var dedikleri güvenlik sistemlerinin sizi bir olay anında kurtarmaması, çalışmaması.Bu açıdan değerlendirmek gerekiyor.Türkiye’de benzer fiyat skalası arasında Çin arabaları tartışmasız hala en iyi f/p orana sahipler ama güvenlik önlemlerini doğru vermeleri gerekiyor.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
eightdots
Legendary
*

Activity: 1442
Merit: 1020

View Profile
December 04, 2025, 09:08:59 PM

Son dönem bana mı öyle geliyor bilmiyorum am genel bir kalite düşüşü var farkındamısınız? sadece araçlarda değil heryerde.

Söz konusu güvenlik olduğunda kalitede düşüşe izin verilmemeli. Güvenlik ön planda tutulmalı ve zaten diğer paketlerin firmalar kendilerine göre düzenlemesini yapıyor. Araçların Türkiye pazarına girerken belirli şartlardan geçiyor olması gerekiyor ama bu durumlara bakarak daha fazla detaylar eklenmeli ki araçlarda böyle problemler olmasın.

Böyle araçlarda iyileştirme yapılmalı, eğer sorun varsa çözülmeli. Araçların bazılarında buna benzer sorunlar çıkıyorsa acilen önlemi alınıp kontrol edilmeli. Pazar büyük yada küçük olsun satılan aracın özelliklerinde bir problem olmamalı.

█████████████████████████
██
█████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
██▀░░██████▀░▀████░░▀██
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░█████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
██▄░░██████▄░░████░░▄██
█████▄░░▀███▌░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
█████████████████████████
.
.ROOBET 2.0..██████.IIIIIFASTER & SLEEKER.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
    PLAY NOW    
Pulsar77
Sr. Member

Activity: 2058
Merit: 359

View Profile
December 06, 2025, 10:17:41 AM

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Hazır bu markalardan araç alan birisini yakalamışken merak ettiğim bir soruyu sormak isterim. BYD araçlarında herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde muhatap bulma durumunuz ne seviyede acaba? Chery için hiç güzel şeyler okumuyorum uzun zamandır. Hep sorunlar ortaya çıkıyor ve marka işi yokuşa sürüyor gibi bir izlenim veriyor. BYD bu konuda daha profesyonel mi davranıyor yoksa müşteriyle yeterince ilgilenmiyor mu?
Hvdv
Hero Member

Activity: 1176
Merit: 628

View Profile
December 07, 2025, 03:37:23 AM

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Hazır bu markalardan araç alan birisini yakalamışken merak ettiğim bir soruyu sormak isterim. BYD araçlarında herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde muhatap bulma durumunuz ne seviyede acaba? Chery için hiç güzel şeyler okumuyorum uzun zamandır. Hep sorunlar ortaya çıkıyor ve marka işi yokuşa sürüyor gibi bir izlenim veriyor. BYD bu konuda daha profesyonel mi davranıyor yoksa müşteriyle yeterince ilgilenmiyor mu?
Türkiye’de hangi marka işi yokuşa sürmüyor ki? Citroen, Peugeot, Renault da da benzer şeyler var. Volkswagen’de bile işi yokuşa sürme oluyor. Bu marka ile alakalı bir durum gibi görünse de tüketiciyi koruyan bir sisteme sahip değiliz Türkiye’de. Arabayı bayiden çıkarıp değişeni, boyalı parçası olduğunu görüp parasını alamayan, davalık olan onlarca insan var Türkiye’de. Bunu bilen firmalar da zorluk çıkarıyorlar. Mahkeme zaten minimum 2-3 sene sürüyor bu sürede ödeyecekleri para da etkisiz olduğu için onlar adına pek sorun olmuyor. Üstelik arabayı da alıp ikinci el olarak daha fazla paraya satıyorlar.

karabiber
Hero Member

Activity: 2016
Merit: 928

View Profile
December 07, 2025, 08:51:34 AM

Arka aks bağlantısı kıran, amortisör koparan Avrupalı araç markası görmedim ama ne hikmetse bu Çinli markalarda karşımıza sıklıkla çıkıyor. Hatta Chery, Malezya’da aks problemlerinden dolayı araçları geri çağırdı. Hani sensörle, elektriksel problemlerle ilgili araç çağırırsın ama aks nedir arkadaş ya. Çinli otomobil üreticilerinin uygun fiyatlı, yüksek arzı olan otomobiller çıkaracağım diye araçların kalitesini düşürüp aracın tasarımını görece iyi yaparak satma işi tuttu ancak kullanıcılar yıllar geçtikçe pişmanlıklarını belirtiyorlar.

Pulsar77
Sr. Member

Activity: 2058
Merit: 359

View Profile
December 07, 2025, 10:55:36 AM

Türkiye’de hangi marka işi yokuşa sürmüyor ki? Citroen, Peugeot, Renault da da benzer şeyler var. Volkswagen’de bile işi yokuşa sürme oluyor. Bu marka ile alakalı bir durum gibi görünse de tüketiciyi koruyan bir sisteme sahip değiliz Türkiye’de. Arabayı bayiden çıkarıp değişeni, boyalı parçası olduğunu görüp parasını alamayan, davalık olan onlarca insan var Türkiye’de. Bunu bilen firmalar da zorluk çıkarıyorlar. Mahkeme zaten minimum 2-3 sene sürüyor bu sürede ödeyecekleri para da etkisiz olduğu için onlar adına pek sorun olmuyor. Üstelik arabayı da alıp ikinci el olarak daha fazla paraya satıyorlar.

Siz de haklısınız evet. Son zamanlarda sosyal medyada o kadar çok problemle karşılaşan tüketici görüyorum ki. Özellikle PSA grubu araçları hakkında şikayetler çığ gibi büyüyor. Bayilerin tüketicilere karşı aldığı tavır ise çok küstah. Hep kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar ve olayın üzerini kapatmaya uğraşıyorlar. Bayiden yeni çıkan araçlarda hatta teknik ciddi arızalar da ortaya çıkabiliyor. Geçen birisi Peugeot marka aracının yolda kaldığından bahsediyordu. Bu olayların aslında 0 araç alımında düşüşe yol açması gerekir ama bu yaşanır mı göreceğiz.
mandown (OP)
Legendary
*

View Profile
December 07, 2025, 11:36:33 AM

Konudaki olayı kaçırlanlar olmuş 2025 yılı olmuş ülkeye gelen araçlarda hala hava yastığı açmadığı ile ilgili şikayetler var bu araçlar içinde bizler oturuyoruz bu nasıl olabilir? marka vs umrumda değil geçen gördüm tesla bile açmamış bu araç dünyanın en güvenli aracı sayılacak durumda.

Çinden gelenlerde durum rezalet durumda benim olayım çin falan değil bizde önüne gelen aracı getirip satabiliyormu? bu araçları test eden bir özel kuruluş vs yokmu? üreticinin keyfine mi kalıyoruz?

DRY MARTINI
Member
**

View Profile
December 08, 2025, 06:57:27 AM

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için bir sefer servise gittim randevu alma da hiç sıkıntı yaşamadım hatta aradığım gün bile getirin bakalım dediler gittiğim de gayet ilgili davrandılar araçla ilgili sorunum da ön kaput açılmıyordu 5 dk da sorunu çözüp aracı teslim ettiler.
Aynı araçtan benim yakın arkadaşım da aldi arka stop lambası kendiliğinden çatladı ve servise götürdü ücretsiz stop lambası değiştirildi parça 1 hafta da geldi. Parça sıkıntısı olmadığını da bu şekilde anlamış olduk zaten fabrika yapımı bittiğinde daha organize olunur diye düşünüyorum.
mandown (OP)
Legendary
*

View Profile
December 08, 2025, 07:37:13 AM

byd seal u  nasıl hocam memnunmusunuz km/watt maliyetiniz nedir? teslalarda ben kullanırsam 150watt/km eşim kulllanırsa 110 watt/km şeklindeyiz şimdilik ben kullanırken resmi değerleri alabiliyorum 10k km üstüne çıktım şimdiye dek .... ya gidermi diye bir düşüncem olmadı. birde kaç watt ile dclerde şarj olabiliyor.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1330
Merit: 1009

View Profile
December 08, 2025, 10:35:05 AM

Siz de haklısınız evet. Son zamanlarda sosyal medyada o kadar çok problemle karşılaşan tüketici görüyorum ki. Özellikle PSA grubu araçları hakkında şikayetler çığ gibi büyüyor. Bayilerin tüketicilere karşı aldığı tavır ise çok küstah. Hep kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar ve olayın üzerini kapatmaya uğraşıyorlar. Bayiden yeni çıkan araçlarda hatta teknik ciddi arızalar da ortaya çıkabiliyor. Geçen birisi Peugeot marka aracının yolda kaldığından bahsediyordu. Bu olayların aslında 0 araç alımında düşüşe yol açması gerekir ama bu yaşanır mı göreceğiz.
Düşmez hocam aksine artar. Türkiye’de maalesef bu şekilde gidiyor. Bir de mesela ben düşünüyorum, diyorum ki bu arabayı kim alır yahu ama trafikte bir şekilde görüyorum yine. Demek ki alanlar oluyor. 2 milyon liranın Renault Megane’e verilmesi, Duster’a verilmesi akıl tutulmasıyken sokaklarda bu arabalardan görüyorum. İnsanlar parayı sokağa atmayı çok seviyor herhalde başka açıklaması yok.

kriminall
Hero Member

Activity: 1638
Merit: 538

View Profile
December 08, 2025, 11:04:54 AM

Biraz önyargılı yorum gibi olacak ama Çin malı sonuçta. İçi müthiş görünüyor arabaların ama baksanıza AKS sorunu bile ciddi olarak yaşanıyormuş. AKS’da da sorun yaşama bir zahmet ya arabanın ana parçalarından birisi. Sonra neden Japon arabasına biniyorsunuz diyorlar kardeşim Japon arabaları konfor olarak aynı olmasa da sorunsuzluğuyla meşhur en azından.

DRY MARTINI
Member
**

View Profile
December 09, 2025, 07:55:03 PM

byd seal u  nasıl hocam memnunmusunuz km/watt maliyetiniz nedir? teslalarda ben kullanırsam 150watt/km eşim kulllanırsa 110 watt/km şeklindeyiz şimdilik ben kullanırken resmi değerleri alabiliyorum 10k km üstüne çıktım şimdiye dek .... ya gidermi diye bir düşüncem olmadı. birde kaç watt ile dclerde şarj olabiliyor.

Araçtan çok memnunum benimkisi ful elektrikli olandan değil

Seal u dmi plug-in hibrit, yani dışardan  şarj edilebir hibritten 18 kw batarya var iki mod seçeneği var isterseniz ful elektrik isterseniz hibrit mod da sürebiliyorsunuz, batarya ful doluyken 110 km kadar mesafe gidiyor batarya %20 düştüğünde benzinli motor çalışıp hem batarya yı şarj ediyor hem tekerlere güç veriyor yani menzil problemi yok .

Seal u ful elektrikli olan ise 100 km de 18 kw tüketimi var, 140 walt dc şarj hızı var 
mandown (OP)
Legendary
*

View Profile
December 09, 2025, 08:27:44 PM

Seal u dmi plug-in hibrit, yani dışardan  şarj edilebir hibritten 18 kw batarya var iki mod seçeneği var isterseniz ful elektrik isterseniz hibrit mod da sürebiliyorsunuz, batarya ful doluyken 110 km kadar mesafe gidiyor batarya %20 düştüğünde benzinli motor çalışıp hem batarya yı şarj ediyor hem tekerlere güç veriyor yani menzil problemi yok .

Seal u ful elektrikli olan ise 100 km de 18 kw tüketimi var, 140 walt dc şarj hızı var 

hybrid'de 140kw sarj jızı deliymiş. allah kaza bela yaptırmasın 18kw batarya ile 110km iyiymiş ımkan dahilinde genelde pille gitmek cok avantajlı duruma çeviriyor günlük yaşam için 100km menzil fazlası ile yeterli aksam işten gel sarja tak vs.

ben dönüşümlü araçları sevmıyorum ya benzinli olacak ya mazot yada direk elektrik sistemde karmaşa arttıkça hata payı malesef artıyor. Çok yakışıklı bir aracınız var.

1.9 milyona aldığım araç oldu 2.9 mılyon bende acaba aracı satıp daire mi alsam diyorum ama araç alacaksamda yinede elektrikli alırım sevdim ben bu elektrik işini ayda 600 tl'ye istediğim kadar geziyorum Smiley

DRY MARTINI
Member
**

View Profile
December 10, 2025, 06:49:41 AM

hybrid'de 140kw sarj jızı deliymiş. allah kaza bela yaptırmasın 18kw batarya ile 110km iyiymiş ımkan dahilinde genelde pille gitmek cok avantajlı duruma çeviriyor günlük yaşam için 100km menzil fazlası ile yeterli aksam işten gel sarja tak vs.

ben dönüşümlü araçları sevmıyorum ya benzinli olacak ya mazot yada direk elektrik sistemde karmaşa arttıkça hata payı malesef artıyor
. Çok yakışıklı bir aracınız var.

1.9 milyona aldığım araç oldu 2.9 mılyon bende acaba aracı satıp daire mi alsam diyorum ama araç alacaksamda yinede elektrikli alırım sevdim ben bu elektrik işini ayda 600 tl'ye istediğim kadar geziyorum Smiley

Teşekkürler hocam Allah size de kaza bela vermesin inşallah.

Dönüşümlü araç evet benim de endişelerim var di iki ayrı motor var arabada bakımı, problemi acaba nasıl olur diyordum yeni nesil araç oldukları için pek kafama takmıyorum artık

Silence Scream
Legendary
*

Activity: 1568
Merit: 1322

View Profile
December 10, 2025, 10:00:44 AM

Araç sahibi arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim. BYD fiyat performans ürünü olarak Çin de varolan bir marka. Türkiye pazarında olduğu gibi premium bir marka değil. Türkiye’de Volkswagen ile benzer fiyat aralıklarıyla hareket ediyor. Üstelik gümrük muafiyet ve teşvikleri cebe indiriyor ve Manisa’da olan fabrikayı da iptal etmiş gibiler çalışma falan yok. Çinden gelen arabalarda tuhaflık yok aslında Türkiye pazarında orta-alt kesime hitap etmesi lazımdı ama premium fiyatına satıldığı için beklenti yüksek.

█▄
R

▀▀██████▄▄
████████████████
▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄██████▀▀
LLBIT▀█ 
  TH#1 SOLANA CASINO  
████████████▄
▀▀██████▀▀███
██▄▄▀▀▄▄████
████████████
██████████
███▀████████
▄▄█████████
████████████
████████████
████████████
████████████
█████████████
████████████▀
████████████▄
▀▀▀▀▀▀▀██████
████████████
███████████
██▄█████████
████▄███████
████████████
█░▀▀████████
▀▀██████████
█████▄█████
████▀▄▀████
▄▄▄▄▄▄▄██████
████████████▀
........5,000+........
GAMES

......INSTANT......
WITHDRAWALS
..........HUGE..........
REWARDS

............VIP............
PROGRAM
 .
   PLAY NOW    
KHaqan007
Member
**

Activity: 201
Merit: 36

View Profile
December 10, 2025, 05:26:44 PM

Airback açmamak gibi bir hareket. Korkutucu.
ozgr
Legendary
*

Activity: 1848
Merit: 1058

View Profile
December 10, 2025, 07:22:32 PM

Çinliler genel olarak eski imajını düzeltmişti ama bu son çıkardıkları araba markalarıyla sanki tekrar aynı imaja geri döndüler Smiley
Elektrikli araçları seviyorum fakat satın almak için hala çok erken geliyor bana. Son dönemde çinden gelen modellerde gerçekten bir tuhaflık var. Twitter’da da bir sürü şikayet görüyorum. Özellikle hava yastığı olayları ve kaza görüntüleri insanı ciddi anlamda düşündürüyor.
püsür
Hero Member

Activity: 1876
Merit: 878

View Profile
December 10, 2025, 08:15:06 PM

BYD'nin distribütörü ALJ çok iğrenç bir firma. Fiyat politikasından belli zaten. Allahın suudileri tarafından kazıklanıyoruz. Çinli firmaların zaten genel olarak bi Satış Sonrası Hizmetler sorunu bulunuyor, hem de dünyanın her yerinde. Ürünlerinin arkasında durmuyorlar. Türkiye'deki hukuk sorunları yüzünden ise iyice sallamıyorlar. Airbag açılmadı vs gibi sorunların hiç arkasında durmazlar. Gidin dava açın derler. Tüm firmalar zaten artık genel olarak ayıplı ürünün arkasında durmuyor. Çinli araba alan araba bozuk çıkarsa parasını unutsun yani hiçbir şey yapmazlar bedel iadesi vs. Üretim sorunları ise çok ayrı boyutta. Gerçekten bazen şaka gibi şeyler görüyoruz twitterda kalite açısından. Bazı malzemelerden çok çalmışlar mesela. Bence bu aralar çinli markalar ve Stellantis markalarını almamak lazım. Elektrifikasyon sürecini kaldıramadılar.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: