Sto se tice AI pomaganja mislim da je u ovom takmicenju sveden na minimum jer svaki rad koji radis moras da uslikas progres,tacnije kako si krenuo od nule i to da postavis u album. Onda oni koji odlucuju o nagradama vide da je stvarno covek radio. Nebitno digital art,craft ili hand-drawn. Tako da koliko znam,nijednom nije bilo da je neki ucesnik koristio AI.
Dok se neko ne sjeti da i taj dio lažirala i da AI-u zadatak da upravo to uradi. Napravi dodatnih desetak crteža koji pokazuju kako je nastao finalni crtež. Sve od početne skice pa da završnog rada. Ne vjerujem da bi se dobar AI previše namučio da to izvede. Nikad nisam koristio ChatGPT da mu dajem instrukcije šta da crta ali pretpostavljam da i ovi osnovni/besplatni modeli imaju tu funkciju.
Mislim da je neko vec radio nesto slicno u pizza kontestu, vise kao test. Zadao je AI zahteve bas da budu u skladu sa pravilima, prva slika svi zacini, druga pravljenje podloge... sve do zavrsne slike gotove pizze. Izgledalo je prilicno originalno, nedostajalo je samo malo nesavrsenosti, rasutog brasna okolo, slucajno uslikana stolica u kadru. Ali za one koji su vešti u ovome, to nisu prepreke.
Ja se secam da su nekoga bili optuzili da mu je pizza napravljena preko AI. Covek se stvarno potrudio i napravio pizzu da su svi mislili da je AI,a ustvari remek delo

Slazem se sa vama,ako je neko vest,nece mu biti problem da napravi AI sta god bilo. Iskreno ne zelim da verujem da na takvom takmicenju ljudi varaju,jer gledam po sebi,utrosicu dosta vremena tako sto cu crtati ali uzivacu i u tome i jeste poenta Jako puno ljudi ima koji se trude,i stvarno premasuju ocekivanja.
@ovcijisir hvala na linkovima,samo kad stignes premesti u G&R temu

P.s. ovo za predvidjanjd BTC-a prosli put je neki lik pogodio skoro tacnu cenu ...