temu ilk popüler olduğu zaman gerçekten iyi bir fırsattı. özellikle direkt bir ürün değil de ürün parçalarını, yedeklerini bulmak açısından çok avantajlıydı. bu avantajı yerine o kadar fazla gereksiz harcamayla bir çılgınlığa dönüştürüldü ki aynı ürünleri buraya getirip 5-6 katı fiyata satan esnaf iş yapamaz hale geldi.
direkt satıcıdan almak, bazı şeyleri neredeyse birkaç liralık fiyatlara alabilmek çok değerliydi çünkü türkiyede ya bulamıyordunuz ya da absürt fiyatlandırmalar oluyordu dediğim gibi. millet çinden bu fırsatı yerinde kullansa belki gümrük düzenlemelerine gidilmeyebilirdi ama o iş çoktan geçti. buradan geri dönmez bu limitler.
ben ihtiyaç sayılmayacak güzel birkaç şey almıştım. kullanışlı veya türkiyede görmediğim özgün ürünlerdi. birkaç siparişim olmuştur. bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar o furyadaki kadar etkili ve avantajlı olacağını sanmam.
O dönem gerçekten ihtiyaç var yok ne varsa herkes almaya başladı ve çok fazla ses getirdi. Buna önlem alacakları belliydi ama böyle bir önlem almak da dışardan almayın pahalıya buradan alın demek gibi oldu. İki fiyat arasında inanılmaz fark var bazı ürünlerde.
Bu fırsatı yerinde kullansa diye bir seçenek olmamalı hocam aslında kim ne isterse alabilmeli. Bir ürün daha ucuzken ve böyle bir seçenek varken bu seçeneği kapatıp daha pahalıya satılması doğru değil. Bu limitlerin de normal bir seviyeye tekrar geleceğini düşünüyorum çünkü gerçekten fiyatlar arasında büyük farklar var ve alınamıyor.