Bitcoin Forum
March 31, 2026, 01:29:38 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Araçta bulundurulması zorunlu malzemeler  (Read 39 times)
Phoenix Anka (OP)
Legendary
*

Activity: 1610
Merit: 1066

View Profile
March 30, 2026, 06:26:08 PM

Kriko, Bijon anahtarı, Ampul, Pense, Tornavida, El feneri, Patinaj zinciri, Yangın tüpü, Çekme halatı

Arkadaşlar 2026 yılı için zorunlu eşyalar arabalarda bunlarmış. Bulundurmayanlara 1246 lira idari para cezası kesilecekmiş.

Gerçi bu seti tamamlasan 10 bin liradan aşağı tutmaz herhalde en iyisi 1250 liraya razı olmak mı acaba Grin

Kaynak : https://www.odakgazetesi.com/2026-yilinda-aracta-bulunmasi-gerekenler-neler

mandown
Legendary
*

Activity: 2604
Merit: 2142

View Profile
March 30, 2026, 06:39:05 PM

Herşeyi geçtim elektrikli araçta ampul ne işe yarayacak, hangi soruna çözüm sunacak? Yeni nesil araçların neredeyse çoğunluğunda yedek lastik yokken kriko ve bijon anahtarı ne işe yarayacak?   Patinaj zinciri diye birşeyi ilk defa duydum. Kış icin mi lazım bu?

Amma saçma şeyler istemişler. İnsan reflektör ister kaza durumu için boyunluk gibi batikon gibi ürünleri ister yav bunlar bu kadarmi başarısız olmaya başladı şunları standart haline getirenin ciddi anlamda aklından şüphe ederim. Kriko bijon anahtarı yanında hava şişirme cihazı olmadıkça ne işe yarar.

İlk okul çocuğuna sor bundan iyisini yapar

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1344
Merit: 1016

View Profile
March 30, 2026, 06:46:57 PM

Herşeyi geçtim elektrikli araçta ampul ne işe yarayacak, hangi soruna çözüm sunacak? Yeni nesil araçların neredeyse çoğunluğunda yedek lastik yokken kriko ve bijon anahtarı ne işe yarayacak?   Patinaj zinciri diye birşeyi ilk defa duydum. Kış icin mi lazım bu?

Amma saçma şeyler istemişler. İnsan reflektör ister kaza durumu için boyunluk gibi batikon gibi ürünleri ister yav bunlar bu kadarmi başarısız olmaya başladı şunları standart haline getirenin ciddi anlamda aklından şüphe ederim. Kriko bijon anahtarı yanında hava şişirme cihazı olmadıkça ne işe yarar.

Harbiden çok saçma şeyler bu konuda aynı fikirde olmayan yoktur herhalde. Artık devir yapay zeka devri değil mi? ChatGPT girip amerikada araçlara zorunlu şeyler neler gibi aratma yapsalar mutlaka daha mantıklı seçenekler karşısına çıkar herhalde bu işlerle uğraşanların. Patinaj zinciri nedir mesela? Yaylaya gidenler dışında kim kalmış patinaja düşmüş acaba? Arabada zulüm bunları taşımak.

Phoenix Anka (OP)
Legendary
*

Activity: 1610
Merit: 1066

View Profile
March 30, 2026, 06:48:56 PM

Orasını ben de anlamadım. Ampulu istemeler bile saçma geldi bana el feneri de koymuşlar çünkü. Ampul ne işe yarayacak tahmin edemiyorum . Hadi kriko, bijon anahtarı lastik için de ama yedek lastik yoksa ne olacak ? Sene 2026 arabaların yanında yedek lastik değil lastik tamir kiti veriyor çoğu firma. Bunlar saçmalık bence de ama bilgimiz olmak zorunda.

mandown
Legendary
*

Activity: 2604
Merit: 2142

View Profile
March 30, 2026, 06:52:18 PM

Harbiden çok saçma şeyler bu konuda aynı fikirde olmayan yoktur herhalde. Artık devir yapay zeka devri değil mi? ChatGPT girip amerikada araçlara zorunlu şeyler neler gibi aratma yapsalar mutlaka daha mantıklı seçenekler karşısına çıkar herhalde bu işlerle uğraşanların. Patinaj zinciri nedir mesela? Yaylaya gidenler dışında kim kalmış patinaja düşmüş acaba? Arabada zulüm bunları taşımak.

Yılın en az 30-40 günü yaylalardayim daha bir kere ihtiyacım olmadı patinaj zincirini araca takmak isteyen adam aracına düşmandır. İçinde sağa sola vurup biryerler kırılır gidersin  çekme halatı bir kişiden yardım istersin bitti gitti.

Ya bunlar kesin bu ürünleri getiren birinden yüklü iş aldı başka açıklaması olamaz.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1344
Merit: 1016

View Profile
March 30, 2026, 07:01:10 PM

Yılın en az 30-40 günü yaylalardayim daha bir kere ihtiyacım olmadı patinaj zincirini araca takmak isteyen adam aracına düşmandır. İçinde sağa sola vurup biryerler kırılır gidersin  çekme halatı bir kişiden yardım istersin bitti gitti.

Ya bunlar kesin bu ürünleri getiren birinden yüklü iş aldı başka açıklaması olamaz.
Sen de bunu diyorsan o zaman tek ihtimal bu. Birilerinin Patinaj zinciri elinde patlamasın diye alınan kararlar. Polis ceza yazana kadar ben almayacağım. Yangın söndürme tüpü, reflektörlü duba, akü kablosu, çekme halatı, ilkyardım çantası yeter. Diğerleri angarya ve soyma. 1246 tl ceza bir de %25’i mi 30’u mu ne peşin ödersen indirimli. Ceza öderim daha mantıklı harbiden.

Yabani
Full Member

Activity: 623
Merit: 182

View Profile
March 30, 2026, 07:18:29 PM

@Mustang Shelby Eklemek istediğim birkaç ürün var.

1. reflektör'lü yelek :  gece trafikte kalırsınız araçta tamir vs gerekir hayati öneme sahip. Neden yok veya zorunlu değil anlamıyorum
2. Araç tipine göre yangın söndürücü (her yıl yenilenmiş olmalı)
3. ilk yardım çantası (kimyasal ilaçlar vs yıllık değiştirilecek)
4. uyarı üçgeni denen reflektör
5. Akü kablosu
6. Lastik şişirme pompası.
7. Lastik patlama durumu için kimsalallı sıvı (genelde lastiği mahvettiği söylenir)
8. Çeki halatı veya demiri.

Şans eseri bir yangına müdehale ettim 500 tl'lik bir tüp binlerce liralık hasar ile sonuçlanacak yangını söndürmüştü.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: