Bitcoin Forum
May 09, 2026, 12:30:40 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: bitcoin'de 200 haftalık ortalamanın önemi  (Read 351 times)
Lethobios
Member
**

Activity: 98
Merit: 15

View Profile
May 03, 2026, 10:43:17 AM

Smiley bu kadar işte. Birşey bildiğiniz yok ortaya  çıkıp birsey biliyor gibi konuşuyorsunuz biliyor ve bir iddaaniz varsa kanıtlayacaksiniz kanitlayamiyorsaniz böyle komik duruma düşersiniz. Şimdi gel bu arkadaşın attigi postları ciddiye al.
Sen öyle zannet.Forumda şunu paylaştığımda nokta atışı analiz yapmıştım fakat değer görmediği için forumda bu konuda paylaşım yapmama kararı aldım.
Burası ders platformu değil ders almak istiyorsan udemy gibi platformları deneyebilirsin.Senin gibi analizden anlamayan birisine analiz anlatacak değilim.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5576651.msg66489673#msg66489673
canmehmeh
Newbie
*

Activity: 11
Merit: 0

View Profile
May 05, 2026, 12:53:25 PM

hatta durumun güzelliğini şöyle anlatayım, kâra geçmek için beklediğiniz süre açısından alabileceğiniz en kötü zaman olan 2013 kriz öncesi ath'sinde bile bitcoin alsanız, 1180 gün yani 3 yıl 3 ay bekledikten sonra 10 ayda 15x yapıyorsunuz. bütün ath'lerden sonra böyle.

cycle'lar sanırım her zaman var olacak. var oldukça da kuralına göre oynayana kazandıracak.
Döngüler böyle çalışır ve muhtemelen yıllar boyunca bunları görmeye devam edeceğiz, çünkü her dönem kaçınılmaz olarak iki farklı yön gösterir ya fiyat düşüşü ya da fiyat yükselişi. Bitcoin yatırımında yer alan herkes için DCA'nın temel bir unsur olarak kalmasının bir diğer nedeni de, farklı dönemlerde Bitcoin'in ortalama fiyatından satın alabilmemizdir böylece, genel olarak bakıldığında, satın alma her zaman karlı olur.

Birisi Bitcoin'i yüksek fiyattan alsa bile, uzun vadeli bir yatırım yaparsa, zarar söz konusu olmaz çünkü Bitcoin her dört yılda bir istikrarlı bir şekilde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşır.
BTC_Guru_13
Newbie
*

Activity: 18
Merit: 27

View Profile
May 07, 2026, 01:33:34 AM

grafiklerin hiçbir zaman önemi olmadı olsaydı ortalık zenginden geçilmezdi. İki çizgi çiz vs bunlar tamamen boş iş bunu zaten milyarları götürenlerde söylüyor hikaye çok basit inandığın ürüne erken yatırımcı olacak arkana yaslanacaksın 200 hafta 300 hafta konusu cidden çok önemsiz. 1 liralık ürün olmuş 5 milyon yok şuradan şunu çizsek şöyle böyle

umut tabiki verecek tüm dünyanın peşinde olan bir ürün.

Dini bütün biri olarak ben de katılıyorum hocam. Sonuçta yatırım dediğin şey veriye değil inanca dayanmalı. Grafik falan insanı şüpheye düşürüyor.
Vaeldraux
Member
**

Activity: 112
Merit: 18

View Profile
May 07, 2026, 03:45:19 PM

grafiklerin hiçbir zaman önemi olmadı olsaydı ortalık zenginden geçilmezdi. İki çizgi çiz vs bunlar tamamen boş iş bunu zaten milyarları götürenlerde söylüyor hikaye çok basit inandığın ürüne erken yatırımcı olacak arkana yaslanacaksın 200 hafta 300 hafta konusu cidden çok önemsiz. 1 liralık ürün olmuş 5 milyon yok şuradan şunu çizsek şöyle böyle

Dini bütün biri olarak ben de katılıyorum hocam. Sonuçta yatırım dediğin şey veriye değil inanca dayanmalı. Grafik falan insanı şüpheye düşürüyor.

Din ile parayı bir mi tutuyorsunuz?

Dinine mutasıp herkes zengin mi olmalı yani?
BTC_Guru_13
Newbie
*

View Profile
May 08, 2026, 02:53:50 PM

Din ile parayı bir mi tutuyorsunuz?

Dinine mutasıp herkes zengin mi olmalı yani?

Mandown hocamızın da dediği gibi önemli olan inanmak. Enflasyon grafikleri, para arzı verileri, market cycle’ları falan bana fazla materyalist geliyor. Bitcoin inancım gereği, sürekli grafiklere bakıp imanımı rakamlarla sınamayı da çok doğru bulmuyorum açıkçası.
mandown
Legendary
*

Activity: 2646
Merit: 2194

View Profile
May 08, 2026, 03:05:23 PM

Herşey inanmaya bağlı Btc yi 5-10 dolardan alıp bunca yıl hareket ettirmeyenler grafiğe bakıyormudur? Hayır birde anlamadığım birşey savunuluyor ama sırf birilerine doğru geldi diye doğru olacak diye birşey yok  ha teknik olarak borsadaki şirketlerin defter vs geçmiş hareketlerine bakarsın dersin ki zamanında .... İmiş şimdi .... Olabilir ona göre çizer biçersin. Bak yine cizmezsin demiyorum hoş çizgi çizmek bile bir inanç tipi ya btc de bir defter olmadığı için sistem tamamen kod güven ve inanç üzerine kurulu yoksa şurada forumda acaba kaç kişi gerçek hayatında btc ile ticaret yaptı? Yada yaoarken lan ben bunun bir grafiğine bakayım dedi? Bu işler boş inaniyorsan alırsın ben Nokia hissesinin artacağına inanıyorum grafik falan bakmıyorum neden mi? Bir kere dolar enflasyonu ve dünya düzeni artık değişti globallesti zamanında ath yaptığı dönem tr den biri bu hisseyi alamıyordu ama bugün alıyor düşünceler değişiyor.

BTC_Guru_13
Newbie
*

View Profile
May 08, 2026, 03:18:26 PM

Herşey inanmaya bağlı Btc yi 5-10 dolardan alıp bunca yıl hareket ettirmeyenler grafiğe bakıyormudur? Hayır birde anlamadığım birşey savunuluyor ama sırf birilerine doğru geldi diye doğru olacak diye birşey yok  ha teknik olarak borsadaki şirketlerin defter vs geçmiş hareketlerine bakarsın dersin ki zamanında .... İmiş şimdi .... Olabilir ona göre çizer biçersin. Bak yine cizmezsin demiyorum hoş çizgi çizmek bile bir inanç tipi ya btc de bir defter olmadığı için sistem tamamen kod güven ve inanç üzerine kurulu yoksa şurada forumda acaba kaç kişi gerçek hayatında btc ile ticaret yaptı? Yada yaoarken lan ben bunun bir grafiğine bakayım dedi? Bu işler boş inaniyorsan alırsın ben Nokia hissesinin artacağına inanıyorum grafik falan bakmıyorum neden mi? Bir kere dolar enflasyonu ve dünya düzeni artık değişti globallesti zamanında ath yaptığı dönem tr den biri bu hisseyi alamıyordu ama bugün alıyor düşünceler değişiyor.

Hocam siz ilk başta "grafiklerin hiçbir zaman önemi olmadı" buyurmuştunuz. Şimdi "dolar enflasyonu değişti, dünya düzeni değişti" şeklindeki izahınızdan sonra, bazı uzun vadeli grafiklerin insanın inancını tahkim eden birer vesile olabileceğini düşünmeye başladım elhamdülillah.
mandown
Legendary
*

View Profile
May 08, 2026, 03:28:16 PM

Smiley  btc ve hissedeki fikirlerim tamamen farklı btc için grafiklerin cidden hiçbir önemi olmadı olmayacaktı diyorum işte biri gelsin kanıtlasin abi bana grafik çizerek bir yol planı cizsin ve inanayım şirketler ile btc birbiri ile kıyaslanamaz. Btc için dolar enflasyonu var da demiyorum. Şirketlerin bir ekonomik gerçek değeri var o değer ile borsaya gelir ve bir paya sahip olursun tabiki borsadaki şirket için dolar enflasyonuna kadar dusunecegim sonuçta o şirkete ortağım ama btc bir para ve fiyatı her zaman inanmak ile değerlendi. Bir değerleme ile değil insanların biçtiği ekonomik değer ile fiyatlaniyor. Siz şirketlerin yatırımları ile mevcut degerleneler üzerinde fiyat tahmini yapabilirsiniz ama btc dünyası için bunu neye bakacaksınız evet hala diyorum hiçbir zaman önemi olmadı.

BTC_Guru_13
Newbie
*

View Profile
May 08, 2026, 04:27:29 PM

Smiley  btc ve hissedeki fikirlerim tamamen farklı btc için grafiklerin cidden hiçbir önemi olmadı olmayacaktı diyorum işte biri gelsin kanıtlasin abi bana grafik çizerek bir yol planı cizsin ve inanayım şirketler ile btc birbiri ile kıyaslanamaz. Btc için dolar enflasyonu var da demiyorum. Şirketlerin bir ekonomik gerçek değeri var o değer ile borsaya gelir ve bir paya sahip olursun tabiki borsadaki şirket için dolar enflasyonuna kadar dusunecegim sonuçta o şirkete ortağım ama btc bir para ve fiyatı her zaman inanmak ile değerlendi. Bir değerleme ile değil insanların biçtiği ekonomik değer ile fiyatlaniyor. Siz şirketlerin yatırımları ile mevcut degerleneler üzerinde fiyat tahmini yapabilirsiniz ama btc dünyası için bunu neye bakacaksınız evet hala diyorum hiçbir zaman önemi olmadı.

Muhterem hocam, mazide dedem de altının tıpkı BTC gibi büyük ölçüde insanların ortak kanaatiyle parasal mana kazandığını söylerdi. Bu yüzden 1979’da hiç grafiklere bakmadan altın almıştı. Sonrasında altın fiyatı düştü ve aldığı seviyeyi yaklaşık 30 sene sonra ancak yeniden görebildi ama kendisi buna hiç aldırış etmezdi; zira mesele dolar karşısında değer kazanmak değil, insanın inancını vesveseli grafiklere ezdirmeden muhafaza edip Hakk’ın huzuruna pür-ü pak çıkabilmesiydi.

"Birinin çıkıp grafik çizerek bana geleceğe dair yol planı çizsin de inanayım” buyruğunuz da aslında ufkumu açtı hocam. Hakikaten düşününce şirket hisselerinde bilanço, nakit akışı, borç durumu gibi verilere bakıldığı zaman fiyatın hangi gün ve saatte ne olacağı zaten aşikâr oluyor.

BTC mevzuunda ise hash rate, adres sayısı, likidite, ETF akışı, halving döngüsü gibi şeylerin BTC fiyatı ile ilişkilendirmeye çalışılması bana ziyadesiyle beyhude geliyor. Zira yarın ETF’ler üzerinden BTC’ye 500 trilyon dolar aksa veya adres sayısı iki sene içinde 100 milyon kat artsa bile, bunların insanın imanını ölçemeyecek derecede lüzumsuz ve kafa bulandırıcı grafiklerden ibaret olduğunu düşünüyorum. Hatta geçmişte insanların BTC’ye ne derece iman etmiş olduklarını fiyat grafikleri üzerinden adeta bir imanölçer gibi kaydetmeye çalışan TradingView iblislerinin ve borsa deccallerinin nasıl bir dalalet ve gaflet içinde bulunduğunu idrak ettikçe, insanın içini tarifsiz bir hüzün kaplıyor elhamdülillah.
mandown
Legendary
*

View Profile
May 08, 2026, 06:46:22 PM

Muhterem hocam, mazide dedem de altının tıpkı BTC gibi büyük ölçüde insanların ortak kanaatiyle parasal mana kazandığını söylerdi. Bu yüzden 1979’da hiç grafiklere bakmadan altın almıştı. Sonrasında altın fiyatı düştü ve aldığı seviyeyi yaklaşık 30 sene sonra ancak yeniden görebildi ama kendisi buna hiç aldırış etmezdi; zira mesele dolar karşısında değer kazanmak değil, insanın inancını vesveseli grafiklere ezdirmeden muhafaza edip Hakk’ın huzuruna pür-ü pak çıkabilmesiydi.

"Birinin çıkıp grafik çizerek bana geleceğe dair yol planı çizsin de inanayım” buyruğunuz da aslında ufkumu açtı hocam. Hakikaten düşününce şirket hisselerinde bilanço, nakit akışı, borç durumu gibi verilere bakıldığı zaman fiyatın hangi gün ve saatte ne olacağı zaten aşikâr oluyor.

BTC mevzuunda ise hash rate, adres sayısı, likidite, ETF akışı, halving döngüsü gibi şeylerin BTC fiyatı ile ilişkilendirmeye çalışılması bana ziyadesiyle beyhude geliyor. Zira yarın ETF’ler üzerinden BTC’ye 500 trilyon dolar aksa veya adres sayısı iki sene içinde 100 milyon kat artsa bile, bunların insanın imanını ölçemeyecek derecede lüzumsuz ve kafa bulandırıcı grafiklerden ibaret olduğunu düşünüyorum. Hatta geçmişte insanların BTC’ye ne derece iman etmiş olduklarını fiyat grafikleri üzerinden adeta bir imanölçer gibi kaydetmeye çalışan TradingView iblislerinin ve borsa deccallerinin nasıl bir dalalet ve gaflet içinde bulunduğunu idrak ettikçe, insanın içini tarifsiz bir hüzün kaplıyor elhamdülillah.

ne kadar bilimsel ve teknik bir açıklama teşekkür ederim Smiley maşallahınız var her türlü konuda uzmanmışsınız ee dedenin torunu değil mi? Smiley

1979'da grafiklere nereden bakılıyordu onu merak ettim taşa falan mı çiziyorlarmış.
Beyhudelik konusundaki engin bilgileriniz ile aydınlattınız.

Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: