btc ve hissedeki fikirlerim tamamen farklı btc için grafiklerin cidden hiçbir önemi olmadı olmayacaktı diyorum işte biri gelsin kanıtlasin abi bana grafik çizerek bir yol planı cizsin ve inanayım şirketler ile btc birbiri ile kıyaslanamaz. Btc için dolar enflasyonu var da demiyorum. Şirketlerin bir ekonomik gerçek değeri var o değer ile borsaya gelir ve bir paya sahip olursun tabiki borsadaki şirket için dolar enflasyonuna kadar dusunecegim sonuçta o şirkete ortağım ama btc bir para ve fiyatı her zaman inanmak ile değerlendi. Bir değerleme ile değil insanların biçtiği ekonomik değer ile fiyatlaniyor. Siz şirketlerin yatırımları ile mevcut degerleneler üzerinde fiyat tahmini yapabilirsiniz ama btc dünyası için bunu neye bakacaksınız evet hala diyorum hiçbir zaman önemi olmadı.
Muhterem hocam, mazide dedem de altının tıpkı BTC gibi büyük ölçüde insanların ortak kanaatiyle parasal mana kazandığını söylerdi. Bu yüzden 1979’da hiç grafiklere bakmadan altın almıştı. Sonrasında altın fiyatı düştü ve aldığı seviyeyi yaklaşık 30 sene sonra ancak yeniden görebildi ama kendisi buna hiç aldırış etmezdi; zira mesele dolar karşısında değer kazanmak değil, insanın inancını vesveseli grafiklere ezdirmeden muhafaza edip Hakk’ın huzuruna pür-ü pak çıkabilmesiydi.
"Birinin çıkıp grafik çizerek bana geleceğe dair yol planı çizsin de inanayım” buyruğunuz da aslında ufkumu açtı hocam. Hakikaten düşününce şirket hisselerinde bilanço, nakit akışı, borç durumu gibi verilere bakıldığı zaman fiyatın hangi gün ve saatte ne olacağı zaten aşikâr oluyor.
BTC mevzuunda ise hash rate, adres sayısı, likidite, ETF akışı, halving döngüsü gibi şeylerin BTC fiyatı ile ilişkilendirmeye çalışılması bana ziyadesiyle beyhude geliyor. Zira yarın ETF’ler üzerinden BTC’ye 500 trilyon dolar aksa veya adres sayısı iki sene içinde 100 milyon kat artsa bile, bunların insanın imanını ölçemeyecek derecede lüzumsuz ve kafa bulandırıcı grafiklerden ibaret olduğunu düşünüyorum. Hatta geçmişte insanların BTC’ye ne derece iman etmiş olduklarını fiyat grafikleri üzerinden adeta bir imanölçer gibi kaydetmeye çalışan TradingView iblislerinin ve borsa deccallerinin nasıl bir dalalet ve gaflet içinde bulunduğunu idrak ettikçe, insanın içini tarifsiz bir hüzün kaplıyor elhamdülillah.