Konusu açılmışken hazır kefirlerden önerdiğiniz marka var mı? Doktorumla bir sefer bunun sohbetini yaptık da hazır alma evde yap dedi. Evde kefir kaç kişi yapıyordur acaba? Ayrana gelince çok severim severek tüketirim. Ayran kadar güzel ve sağlıklı pek içecek yoktur. Kola tarzı ürünler hem sağlıksız hem de tadı daha iyi değil bence. Ayran çok iyi.
paketli ürün ile evde yapılanı kıyaslamak doğru bile değil bir kere marketteki ürünler raf ömrü için işlemler görüyor buda içerideki aktif bakteri sayısını azaltıyor paketleme için tekrar canlı bakteri koymak zorunda dahi kalabilirler birde raf ömrünün sonuna yaklaştıkca içerideki canlı bakteri sayısı azalabilir.
Doktorun evde yap demesinin sebebide bu markette alınan sözde BOL denen kefirlerin çogunluğu kefir bile sayılmaz. Bulunduğum ilçede kefir anası çok aradım bulamadım kefir anası bulup evde kendiniz o bakteriyi çoğaltabiliyorsunuz birde doğru yöntemler ile evinizde bedavaya yakın kefiriniz oluyor.
@MomusReign Altınkılıç hakikaten en iyisi diye bilinir ancak paketli ürün olduğu için hangisini alırsanız alın hepsi benzer rakamlara yakındır önemli olan evde bakteriyi çoğaltabilmiş olmak ve o orjinal ürünü tüketebilmek.
Ayran konusundada market ayranlarını seviyor olsamda evde yapılan ayran daha da sağlıklıdır sonuçta raf ömrü uzatılması için birşeyler yapılmıyor.