gunde min 7 saat uyuyup sabah gunes isigina bakarak sirkadyen ritmi tutturmayan cogu kisi eninde sonunda beynine ve hormonal sistemine zarar verecek. ben cocukken cok dandik bi uyku duzenine sahiptim, o zamanlar etkilemiyodu. buyuyunce burnout yasadim. beyin sisi, anhedoni, kisa sureli hafizanin taklaya gelişi, odak problemi, mod regulasyonunun artik saglanamamasi, durtuselligin artisi, kronik yillarin birikmiş stresi ve benim farketmeyişim. içindeyken boku yiyene kadar farkedilmiyo tabi. sonra dr’a gittim. uykuyu duzenleyip, vit/mineral + beslenme eksigimi kapatip sabah kalkar kalkmaz güneşe bakmaya başladim. zamanla kendi kendine daha iyi hale geldi ama sistemi kendi elimle yoketmişim. sandiginizdan cok daha agir bi bedeli var. sadece şu an farketmiyosunuz.
uyku probleminiz varsa gec de yatsaniz sabah kalkis saatiniz mutlaka sabit olsun. zamanla duzeliyor. akşam da magnezyum çakıp gevşetin kendinizi. uyku borcunun bedeli agir ve ~1 yil falan gecmez haberiniz olsun. tam duzelmesi cok uzun suruyor.
Hangi magnezyumu kullanıyorsunuz?