Bitcoin Forum
May 19, 2026, 02:38:18 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Günde kaç saat uyuyorsunuz?  (Read 80 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 112
Merit: 19

View Profile
May 17, 2026, 05:17:41 PM

Bilim insanları, ideal uyku süresinin gecelik 6 saat 25 dakika ile 7 saat 50 dakika arasında olduğunu açıkladı.
https://x.com/bpthaber/status/2056053802328031332

Ben yaklaşık 7-8 saatlik uyku ile günü geçiriyorum fazla uyumak da tembelleştiriyor insanı sürekli uyuyası geliyor.
xzone
Legendary
*

Activity: 3318
Merit: 1839

View Profile
May 17, 2026, 06:00:30 PM

Günde 7 saat uyumak hayal gibi bir şey, uzun zamandır o şekilde uyumadım. 5-6 saat arası uyuyorum, zaten erken kalkmayı severim. En temizi aslında akşam 11 gibi uyuyup sabah 6 civarında kalkmak, vücudun çalışma sistemi için en faydalı olan o. Biz genelde gece 1-2’den önce uyumuyoruz, vücut sağlığımız için yaptığımız en büyük hatalardan birisinin bu olduğunu düşünüyorum

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
l99l
Hero Member

Activity: 1064
Merit: 642

View Profile
May 17, 2026, 07:09:45 PM

Uyku fiziksel ve zihinsel toparlanma için hayattaki en önemli şeylerden birisi hatta en önemlisi. Ben gece insanıyım o yüzden geç uyuyorum keşke daha erken uyuyabilsem.
Özellikle büyüme hormonu gece 11 ve 2 arasında salgılanıyor bu saatlerde uyumak önemli. Gün içerisinde de 7-8 saat uyuyorum daha azını bünye kaldırmıyor bazı günlerde önemli işlerimin olduğu zamanlarda az uyuyorum, bütün gün verimsiz geçiyor hiç hoşlanmıyorum o yüzden az uyumaktan.

karabiber
Hero Member

Activity: 2086
Merit: 946

View Profile
May 18, 2026, 04:46:06 PM

6-7 saat uyku bence yeterlidir. Ama uykunun ne zaman başladığı daha önemlidir. Akşam 22.30-23.00 arası uykuya dalmak ve sabah 6 civarı kalkmak bence en iyi seçenek. Hem uykuda salgılanan vücudun iyileşmesini sağlayan faydalı hormonlardan faydalanırız hem de ertesi gün zihin ve vücut olarak zinde oluruz. Ama bunu günümüzde gerçekleştirmek imkansız gibi bir şey. Bir çoğumuz işten eve gelip yemek yiyip dinlenme faslına geçince saat 10’u buluyor. Anca kendimize vakit ayırabileceğimiz saatin 10’da başladığını düşünürsek ayrıca reels kaydırma, sosyal medya bağımlılığını dahil edersek uyuma işi saat 12’yi geçiyor. Bu durumda bunu yapmak sıkı bir disiplin gerektiriyor.

kriminall
Hero Member

Activity: 1708
Merit: 556

View Profile
May 18, 2026, 05:42:55 PM

Bir sefer 10 saat falan uyudum ama uyumaktan her yerim uyuşmuştu. Kalkınca dayak yemiş gibiydim. Günde 6-7 saat uyumak iyi tabi zinde tutuyor insanı ama gece yarısı da kalkmamak lazım. 12-7 arası uyumak bana yetiyor. Verimli mi diye sorarsanız pek eksikliğini hissetmedim. Gün içerisinde öyle aman aman uykum gelmiyor, aramıyorum uyumayı ama akşam 22 dedin mi bastırmaya başlıyor.

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2870
Merit: 1526

View Profile
May 18, 2026, 05:46:51 PM

Çocuktan önce mi çocuktan sonra mı  Grin

Mardin’de çocuk yokken akşam 10 gibi uyurdum sabah işe kadar veya iş yoksa 10’a kadar falan rahat uyurdum ama sonra çocuk oldu uyku diye bir şey kalmadı zaten bugünlerde de biliyorsunuz 2 numaranın telaşı başladı daha gebelik sürecinde bile uykular azalmaya başladı gece hanım rahatsızlanıyor kalkıyorsun falan bir de mesai gerçeği var gece mesaisinde uykular haram zaten üstelik en zoru da uyku saatinde çalışmak zorunda olmak gözler gidiyor 3-4 gibi artık askerlikten bilen bilir en acımasız nöbetler 2-4 ve 3-5 nöbetleri çünkü içtima yakın uykunun en verimli olduğu saatleri ayaktasın çok kötü oluyor

Vücut ama alışıyor biliyor musunuz arkadaşlar yıllarca gece nöbetine gele gele artık o senin rutinin oluyor ama şöyle gece nöbetinin olmadığı gündüz işe gittiğim bir şubede de çalışmak isterdim valla gece uykusu gibisi yok çok yorgun olsan da kesintisiz uyudun mu sabaha çok iyi uyanıyorsun

Lachrymose
Legendary
*

Activity: 1974
Merit: 1419

View Profile
May 18, 2026, 08:29:05 PM

gunde min 7 saat uyuyup sabah gunes isigina bakarak sirkadyen ritmi tutturmayan cogu kisi eninde sonunda beynine ve hormonal sistemine zarar verecek. ben cocukken cok dandik bi uyku duzenine sahiptim, o zamanlar etkilemiyodu. buyuyunce burnout yasadim. beyin sisi, anhedoni, kisa sureli hafizanin taklaya gelişi, odak problemi, mod regulasyonunun artik saglanamamasi, durtuselligin artisi, kronik yillarin birikmiş stresi ve benim farketmeyişim. içindeyken boku yiyene kadar farkedilmiyo tabi. sonra dr’a gittim. uykuyu duzenleyip, vit/mineral + beslenme eksigimi kapatip sabah kalkar kalkmaz güneşe bakmaya başladim. zamanla kendi kendine daha iyi hale geldi ama sistemi kendi elimle yoketmişim. sandiginizdan cok daha agir bi bedeli var. sadece şu an farketmiyosunuz.

uyku probleminiz varsa gec de yatsaniz sabah kalkis saatiniz mutlaka sabit olsun. zamanla duzeliyor. akşam da magnezyum çakıp gevşetin kendinizi. uyku borcunun bedeli agir ve ~1 yil falan gecmez haberiniz olsun. tam duzelmesi cok uzun suruyor.
Waleron Wycliffe
Member
**

Activity: 70
Merit: 12

View Profile
May 18, 2026, 09:40:51 PM

gunde min 7 saat uyuyup sabah gunes isigina bakarak sirkadyen ritmi tutturmayan cogu kisi eninde sonunda beynine ve hormonal sistemine zarar verecek. ben cocukken cok dandik bi uyku duzenine sahiptim, o zamanlar etkilemiyodu. buyuyunce burnout yasadim. beyin sisi, anhedoni, kisa sureli hafizanin taklaya gelişi, odak problemi, mod regulasyonunun artik saglanamamasi, durtuselligin artisi, kronik yillarin birikmiş stresi ve benim farketmeyişim. içindeyken boku yiyene kadar farkedilmiyo tabi. sonra dr’a gittim. uykuyu duzenleyip, vit/mineral + beslenme eksigimi kapatip sabah kalkar kalkmaz güneşe bakmaya başladim. zamanla kendi kendine daha iyi hale geldi ama sistemi kendi elimle yoketmişim. sandiginizdan cok daha agir bi bedeli var. sadece şu an farketmiyosunuz.

uyku probleminiz varsa gec de yatsaniz sabah kalkis saatiniz mutlaka sabit olsun. zamanla duzeliyor. akşam da magnezyum çakıp gevşetin kendinizi. uyku borcunun bedeli agir ve ~1 yil falan gecmez haberiniz olsun. tam duzelmesi cok uzun suruyor.

Hangi magnezyumu kullanıyorsunuz?
mhanbostanci
Legendary
*

Activity: 3766
Merit: 1733

View Profile WWW
May 18, 2026, 09:51:04 PM

ne kadar uyuduğunuz değil ne kalitede uyuduğunuz önemli diyorlar.
derin uykuya geçmek için neler yapıyorsunuz?

www.para.com.tr
Linux Sistem Yönetimi
Promox VE Danışmanlık
Kurumsal Web Hosting
Kurumsal E-posta Barındırma
Hvdv
Hero Member

Activity: 1246
Merit: 675

View Profile
Today at 12:33:23 PM

ne kadar uyuduğunuz değil ne kalitede uyuduğunuz önemli diyorlar.
derin uykuya geçmek için neler yapıyorsunuz?
Önemli olan bu kesinlikle. Ne kadar uyduğumuz değil, ne kadar verimli uyuduğumuz önemli. Bunun takibini yapmak için akıllı saat alan arkadaşlarım var. Verilerin ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum ama bunu takip etmek istedikleri önemli benim için. Ben sadece uyuyorum ama bir arkadaşım vardı her gece televizyondan ateş sesi açar uyurdu.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: