Bitcoin Forum
October 10, 2026, 07:38:06 PM *
News: Serious possible issue involving Ledger hardware wallets and CryptoBilis

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 [5]  All
  Print  
Author Topic: Meta - diskusija/desavanja/zanimljivosti  (Read 1302 times)
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3724
Merit: 2003

View Profile WWW
October 09, 2026, 08:03:16 AM

/snip

Nisam vidio da nam je LukeGoba popušio i negative feedback prije par mjeseci

Hm... Baš me zainteresiralo zašto je dobio negativni Trust i moram priznati da ne vidim razlog. Autor negativnog Trusta je kao referencu stavio prvi post u threadu u kojem zapravo ne vidim gdje to Goba nekoga optužuje da je scammer. Jedino što je u tom threadu napisao je post s njegovim standardnim mišljenjem da je cijela kripto industrija puna scammera. Iako to možda nije potpuna istina, ali činjenica je da u kripto svijetu postoji puno više scammera nego primjerice u svijetu "klasičnih" financija (dionice i slično). Ali po meni zbog toga nije zaslužio negativni Trust jer nije napisao ništa pogrešno ili optužio nekoga bez dokaza.

hmm.... ovo je napisano u komentaru negativnog trusta: ''A scammer falsely accuses people of being scammers''.
Malo neobičan izbor riječi, moram priznati jer zapravo nije pružen nijedan dokaz ili konkretna referenca da bi on sam bio scammer, a činjenica je da u cryptu zaista ima puno scammera pa ni tu ne vidim razlog za negativni trust u ovom slučaju (nitko nije konkretno optužen za scam već se radi o općenitoj tvrdnji ili mišljenju na koju svatko ima pravo).
Čini mi se da se ovdje radi o još jednoj zloupotrebi negativnog trusta na ovim forumu, ni prvi ni posljednji na žalost.
Negativni trust je, na žalost, postao moćno oružje na ovom forumu u rukama nekih ljudi, kada im se ne sviđa mišljenje nekog drugog.

▄▄████████████████████▄▄
▄████████████████████████▄
██████████████████████████
███▄▄▀▀▀▄▀▀▄█▄▀▀▀▄█▄▀▀▄▄██
████████████▐▌████▐▌██████
███▀███████▀▀████▀▀███████
███▐▌█████████████████████
████▀▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀█▀▀▀▀█▀▀▀▀▀██████

▀████████████████████████▀
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
█████████████████████████
████████████▀░░░▀▀▀▀█████
█████████▀▀▀█▄░░░░░░░████
████▀▀░░░░░░░█▄░▄░░░▐████
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐████
█████░░░▄██▄░░██▀░░░█████
█████▌░░▀██▀░░▐▌░░░▐█████
██████░░░░▀░░░░█░░░▐█████
██████▌░░░░░░░░▐█▄▄██████
███████▄░░▄▄▄████████████

..POKER..
███████████▀▀▀███████████
███████▀▀░░▄▄▄░░▀▀███████
██████▄░░░░███░░░░▄██████
█████░▀▀█▄▄░░░▄▄█▀▀░█████
█████░██░░▀▀█▀▀░░██░█████
█████░░░░░░░█░██░▄▄░█████
█████▄░░░▄▄░█░▄▄░▀▀▄█████
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄███████
███████████▄█▄███████████

..GAMES..
████████▀▀░░░░░▀▀████████
██████░░▄██▄░▄██▄░░██████
█████░░████▀░▀████░░█████
████░░░░▀▀░░░░░▀▀░░░░████
████░░▄██░░░░░░░██▄░░████
████░░████░░░░░████░░████
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░█████
██████░░░░▀███▀░░░░██████
████████▄▄░░░░░▄▄████████
ovcijisir
Legendary
*

Activity: 2408
Merit: 1470

Open-code Isolated Crypto Wallet

View Profile WWW
October 09, 2026, 11:54:08 AM

/snip

Nisam vidio da nam je LukeGoba popušio i negative feedback prije par mjeseci

Hm... Baš me zainteresiralo zašto je dobio negativni Trust i moram priznati da ne vidim razlog. Autor negativnog Trusta je kao referencu stavio prvi post u threadu u kojem zapravo ne vidim gdje to Goba nekoga optužuje da je scammer. Jedino što je u tom threadu napisao je post s njegovim standardnim mišljenjem da je cijela kripto industrija puna scammera. Iako to možda nije potpuna istina, ali činjenica je da u kripto svijetu postoji puno više scammera nego primjerice u svijetu "klasičnih" financija (dionice i slično). Ali po meni zbog toga nije zaslužio negativni Trust jer nije napisao ništa pogrešno ili optužio nekoga bez dokaza.

hmm.... ovo je napisano u komentaru negativnog trusta: ''A scammer falsely accuses people of being scammers''.
Malo neobičan izbor riječi, moram priznati jer zapravo nije pružen nijedan dokaz ili konkretna referenca da bi on sam bio scammer, a činjenica je da u cryptu zaista ima puno scammera pa ni tu ne vidim razlog za negativni trust u ovom slučaju (nitko nije konkretno optužen za scam već se radi o općenitoj tvrdnji ili mišljenju na koju svatko ima pravo).
Čini mi se da se ovdje radi o još jednoj zloupotrebi negativnog trusta na ovim forumu, ni prvi ni posljednji na žalost.
Negativni trust je, na žalost, postao moćno oružje na ovom forumu u rukama nekih ljudi, kada im se ne sviđa mišljenje nekog drugog.

Na zalost upravo zbog ovakvih primjera sam negative trust gubi na vaznosti. Sto se vise daje negative trust bez pokrica, to ce ta cijela funkcija manje vrijediti. Na zalost takva se zloupotreba dopusta, je znam da li je ikad bilo kakvih sankcija zbog toga.

▄███████████████████████▄
██████████▀▄▄▄▀██████████
█████████░█████░█████████
████████▀▀░▄▄▄░▀█████████
███████░░░█████░░░███████
██████░░░▐█████▌░░░██████
███████░░░█████░░░███████
████████▄▄░▀▀▀░▄█████████
▀███████████████████████▀

Lock.com 
█▀▀
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█▄▄
▀▀█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
▄▄█
█▀▀
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█▄▄
▀▀█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
█
▄▄█

Open − code isolated Crypto Wallet     Sign Up    
Rikafip
Legendary
*

Activity: 2632
Merit: 8524

View Profile
October 09, 2026, 01:20:17 PM
Last edit: October 09, 2026, 03:09:44 PM by Rikafip

Na zalost upravo zbog ovakvih primjera sam negative trust gubi na vaznosti. Sto se vise daje negative trust bez pokrica, to ce ta cijela funkcija manje vrijediti.
Ovo je istina, negativni trust nije problem kakav je nekad bio jer ga se cesto zloupotrebljava pa ga onda ljude sve manje uzimaju u obzir.

Na zalost takva se zloupotreba dopusta, je znam da li je ikad bilo kakvih sankcija zbog toga.
Trust sustav je decentraliziran, tako da ako netko pretjera, jedina eventualna posljedica je da bude iskljucen iz DT ili da eventualno dobije nazad koji negativni feedback.

examplens
Legendary
*

Activity: 4158
Merit: 5038

View Profile WWW
October 09, 2026, 09:07:08 PM
Merited by Pmalek (3)

Na zalost upravo zbog ovakvih primjera sam negative trust gubi na vaznosti. Sto se vise daje negative trust bez pokrica, to ce ta cijela funkcija manje vrijediti.
Ovo je istina, negativni trust nije problem kakav je nekad bio jer ga se cesto zloupotrebljava pa ga onda ljude sve manje uzimaju u obzir.
Oduvek je bilo potrebno proveriti negativan trust jer su uvek postojali oni koji su veoma laki na okidacu. Tek zaista mali broj je onih clanova koji uspevaju kontrolisati emocije i negativne feedback ostavljaju tek nakon sto su prilicno utemeljene.
Slicna je stvar i za pozitivnim, posebno u kolekcionarskom delu i cuveno cesanje ledja jedni drugima.

▄▄████████████████████▄▄
▄███████▀▀██████▀▀███████▄
█████▀██████████████▀█████
████████▄▄██████▄▄████▀███

██▄▄██████████████▄▄██████
██▀▀██████████████████▄▄██
██████▀▀██████████████▀▀██
███▄████▀▀██████▀▀████████
█████▄██████████████▄█████
▀███████▄▄██████▄▄███████▀
▀▀████████████████████▀▀

DΞX.fo 
▄▄██████
█████████
██████████
██████████
██████████
█████████
▀▀██████

▄███████
▄██████████
████████████
█████████████
█████████████
|
▄▄█
▄████▀
▄███▀█▄
▄██▀█▄██
█████▀▀█
████████
████████
▀██▄████
▄████▄▄█
▄█████▀███
▄█████▀████▀
█████▀███████
▀██▀█████████
|..BTC......XMR...
..USDT.....LTC...
....Fees  0.8%.....
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3724
Merit: 2003

View Profile WWW
Today at 06:44:43 AM

Oduvek je bilo potrebno proveriti negativan trust jer su uvek postojali oni koji su veoma laki na okidacu. Tek zaista mali broj je onih clanova koji uspevaju kontrolisati emocije i negativne feedback ostavljaju tek nakon sto su prilicno utemeljene.
Slicna je stvar i za pozitivnim, posebno u kolekcionarskom delu i cuveno cesanje ledja jedni drugima.

Da, tako da je na žalost 1 u osnovi dobra ideja, da sami članovi zajednice ocjenjuju nečiju reputaciju i pouzdanost, prešla u svoju krajnost i češće se koristi kao ''oružje'' protiv onih čije ti se mišljenje ne sviđa ili s kim si u sukobu.
Možda bi trebalo modificirati taj sistem, da se otežaju zloupotrebe ali nisam siguran da admini imaju volje za to.
U svakom slučaju, negativni trustovi sami po sebi više nisu relevatni kao nekada već su puno važnije konkretne reference te članovi foruma koji stoje iza negativnog trusta.
Ja sam na svojoj koži još prije 6-7 godina osjetio što znači biti žrtva neopravdanog negativnog trusta, zbog 1 propalog business projekta za koji nitko nije bio posebno odgovoran, jednostavno se dogodilo, a nije imalo nikakvu vezu ni sa cryptom ni sa forumom.
Rasprava o time se pokrenula kada sam u meti predao molbu za merit source status i nakon duge sapunice od rasprave theymos je na kraju sve presjekao i dao mi status merit source-a.
Tada sam shvatio da čak ni sami admini ne vjeruju previše trust sustavu koji su sami kreirali.

▄▄████████████████████▄▄
▄████████████████████████▄
███▄▄▀▀▀▄▀▀▄█▄▀▀▀▄█▄▀▀▄▄██
████████████▐▌████▐▌██████
███▀███████▀▀████▀▀███████
███▐▌█████████████████████
████▀▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀█▀▀▀▀█▀▀▀▀▀██████

▀████████████████████████▀
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
████████████▀░░░▀▀▀▀█████
█████████▀▀▀█▄░░░░░░░████
████▀▀░░░░░░░█▄░▄░░░▐████
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐████
█████░░░▄██▄░░██▀░░░█████
█████▌░░▀██▀░░▐▌░░░▐█████
██████░░░░▀░░░░█░░░▐█████
██████▌░░░░░░░░▐█▄▄██████
███████▄░░▄▄▄████████████

..POKER..
███████████▀▀▀███████████
███████▀▀░░▄▄▄░░▀▀███████
██████▄░░░░███░░░░▄██████
█████░▀▀█▄▄░░░▄▄█▀▀░█████
█████░██░░▀▀█▀▀░░██░█████
█████░░░░░░░█░██░▄▄░█████
█████▄░░░▄▄░█░▄▄░▀▀▄█████
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄███████
███████████▄█▄███████████

..GAMES..
████████▀▀░░░░░▀▀████████
██████░░▄██▄░▄██▄░░██████
█████░░████▀░▀████░░█████
████░░░░▀▀░░░░░▀▀░░░░████
████░░▄██░░░░░░░██▄░░████
████░░████░░░░░████░░████
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░█████
██████░░░░▀███▀░░░░██████
████████▄▄░░░░░▄▄████████
Pmalek
Legendary
*

Activity: 3640
Merit: 9679

View Profile
Today at 01:07:43 PM

Mislim da ga je lik koji mu je dao negativni trust zapamtio po njegovoj stalnoj podršci Luke-u i grupi/sekti koja je bila aktivna oko i podržavala BIP-110 fork kao jedini i pravi bitcoin (po njima). Taj feedback je vjerovatno rezultat mnogih drugih komentara koje je BitGoba pisao na tu temu. Vjerovatno ako bi mu provjerio postove koje je pisao i otvorene teme iz tog perioda mogli bi naći dosta toga sličnog. A da pretjeruje i preuveličava mogli smo da vidimo i ovdje u našem lokala. Otišao je sa riječima da je Bitcoin mrtav, da bi trebali svi da zaboravimo na BTC, svijet će se promijeniti zauvijek, Harakiri i tako dalje.

▄▄███████████████████▄▄
███████████████████▄█████
███████████▀█████████████
█████████▀███▀██████▀████
██████████████████▄██████
█████████▄▄█▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
███████████████████▀█████
████████████████▀▀███████
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
|⚽ 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

⚾ 🎾

⛳ 🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▄▀▀███████████████▀▀███
█▄████████████████████████
▄▄████████▀▀▀▀▀████████▄▄██
███████████████████████████
█████████▌████▀████████████
███████████████████████████
▀▀███████▄▄▄▄▄█████████▀▀██
█▀█████████████████████▀██
██▀▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

✔ G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
slackovic
Legendary
*

Activity: 3318
Merit: 1630

View Profile
Today at 02:48:41 PM

Mislim da ga je lik koji mu je dao negativni trust zapamtio po njegovoj stalnoj podršci Luke-u i grupi/sekti koja je bila aktivna oko i podržavala BIP-110 fork kao jedini i pravi bitcoin (po njima). Taj feedback je vjerovatno rezultat mnogih drugih komentara koje je BitGoba pisao na tu temu. Vjerovatno ako bi mu provjerio postove koje je pisao i otvorene teme iz tog perioda mogli bi naći dosta toga sličnog. A da pretjeruje i preuveličava mogli smo da vidimo i ovdje u našem lokala. Otišao je sa riječima da je Bitcoin mrtav, da bi trebali svi da zaboravimo na BTC, svijet će se promijeniti zauvijek, Harakiri i tako dalje.

Ne branim ja Gobu, niti dijelim njegovo mišljenje. Samo mi je glupo da od nekoga dobiješ negativni Trust samo zato jer se ovaj ne slaže s tvojim mišljenjem. Pogotovo što u opisu feedbecka piše da je scammer. Kakve to veze ima s podržavanjem jednog lika ili jedne grupe koja ima različito mišljenje? Tako ja mogu govoriti da je Ethereum primjerice jedina prava kriptovaluta. To ne znači da sam scammer i da pokušavam prevariti nekoga.

Pmalek
Legendary
*

Activity: 3640
Merit: 9679

View Profile
Today at 04:27:39 PM

Ne branim ja Gobu, niti dijelim njegovo mišljenje. Samo mi je glupo da od nekoga dobiješ negativni Trust samo zato jer se ovaj ne slaže s tvojim mišljenjem. Pogotovo što u opisu feedbecka piše da je scammer. Kakve to veze ima s podržavanjem jednog lika ili jedne grupe koja ima različito mišljenje? Tako ja mogu govoriti da je Ethereum primjerice jedina prava kriptovaluta. To ne znači da sam scammer i da pokušavam prevariti nekoga.
Ne opravdavam ni ja ni jednu stranu niti bi dijelio ovakve feedback-e. Samo pokušavam objasniti šta ja mislim da se desilo i kako to vidi osoba koja je ostavila feedback. Pošto smatra Luka-a i BIP-110 prevarom onda je tagovao Gobu jer se ovaj pokazao kao pobornik jedne takve ideje i pisao o tome kako je to pravi put kojim zajednica treba da krene. 

▄▄███████████████████▄▄
███████████████████▄█████
███████████▀█████████████
█████████▀███▀██████▀████
██████████████████▄██████
█████████▄▄█▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
███████████████████▀█████
████████████████▀▀███████