Bitcoin Forum
August 11, 2026, 10:08:16 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bazı satışı kolaylaştıracak stratejiler  (Read 47 times)
W Jr. (OP)
Copper Member
Legendary
*

Activity: 2100
Merit: 1540

View Profile
August 08, 2026, 12:29:24 PM
Merited by Vispilio (3)

Arkadaşlar öyle yöntemler var ki, hayatımızın içerisine oturmuş ve bunları artık kanıksamışız, garip bulmuyoruz.Şimdi size bunlardan bazılarını söyleyeceğim :

1 - Kontrast Etkisi

Bir şey tek başına pahalı görünebilir.Eğer böyle bir durumdaysanız genellikle yanına daha gösterişli ve pahalı ürün ekleyin, böylece daha cazip hale gelecektir.

2- Çıpalama Yöntemi

Bir şeyin fiyatını yüksekten düşmüş gibi gösterirseniz daima ilgi çekecektir.Bugün bu yöntemi kullanmayan neredeyse işletme yok.

3- Çerçeveleme Etkisi

Bir şeyin negatif yanı yerine kulağa pozitif gelen yanını ağır bastırarak söylemek, negatifi çerçevelemek.

Bu gibi daha bir sürü satış stratejileri var.Sizin dikkatinizi çeken modellemeler hangisi?

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
Hvdv
Hero Member

Activity: 1330
Merit: 691

View Profile
August 08, 2026, 01:24:45 PM

Şu çıpalama yöntemi mide bulandırıcı ya. O kadar çok yerde gördüm ki. Özellikle alışverişte kullanıyorlar bunu. Migros bile bunu yapıyor. İndirim diyor sözde ama indirimle alakası yok sonra hop fiyatı yüksek gibi gösteriyor. Artık 10 yaşında çocuklar bile inanmıyor bu düştüğü fiyattan. Zaten satamayacakları fiyatı yazıyorlar üstüne. Bir de züccaciye markaları da yapıyor mesela 1000 lira diyor normal fiyatı 500 olan şeye ama 1 alana 1 bedava diyor. Aynı hesaba geliyor ama kadınları kandırmak burada biraz daha kolay sanırım Grin

Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1750
Merit: 1120

View Profile
August 09, 2026, 05:11:51 PM

Aslında algıyı yönetmek kazandıran şey. Görüyoruz ki neredeyse her şey tüketiciyi kandırmaya, algısıyla oynamaya sebep olan şeyler. Satışı doğal olarak arttıracak şey bunlar. Bir esnaf olsaydım bunların hepsini bir şekilde yapmak zorunda kalırdım çünkü kapitalist düzende ayakta kalmak için büyüklerle yarışmanın zorlukları bunlar.

l99l
Hero Member

Activity: 1148
Merit: 666

View Profile
August 10, 2026, 10:03:55 PM

Hayatımızın her noktasında bahsettiğiniz satış stratejileri görüyoruz, kullanmayan yok. Aşırı tüketim toplumunda rekabet için her yol deneniyor daha iyi satış yapabilmek için.
Aslında fiyatların düştüğü yok işte fiyatları fazla gösteriyorlar böyle indirip yaparak alıcıyı ikna etmeye çalışıyorlar daha doğrusu kandırmaya.

Şu çıpalama yöntemi mide bulandırıcı ya. O kadar çok yerde gördüm ki. Özellikle alışverişte kullanıyorlar bunu. Migros bile bunu yapıyor. İndirim diyor sözde ama indirimle alakası yok sonra hop fiyatı yüksek gibi gösteriyor. Artık 10 yaşında çocuklar bile inanmıyor bu düştüğü fiyattan. Zaten satamayacakları fiyatı yazıyorlar üstüne. Bir de züccaciye markaları da yapıyor mesela 1000 lira diyor normal fiyatı 500 olan şeye ama 1 alana 1 bedava diyor. Aynı hesaba geliyor ama kadınları kandırmak burada biraz daha kolay sanırım Grin
Aklıma bir erkek bir kadın dizisindeki o efsanevi sahne geldi, bilenler bilir o sahneyi. Grin

Xyloo
Full Member

Activity: 308
Merit: 171

View Profile
Today at 08:51:23 AM

Satışı kolaylaştıracak taktikler önemli tabi ama buna biraz şark kurnazlığı diyorum ben. Artık insanlar böyle şeylere inanmıyor bence. Algıyı yönetmek tabi önemli burada üstteki hocama katılıyorum.

Bir ürünü satmak zordur, onu sunmak ve almaya niyeti olmayanı almaya yönlendirmek en zor iş zaten. Satış taktikleri burada devreye giriyor olmalı.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: