Bitcoin Forum
December 09, 2016, 04:21:24 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 »  All
  Print  
Author Topic: My initial Radeon HD 7970 mining benchmarks  (Read 43866 times)
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
January 15, 2012, 09:00:39 PM
 #141

Can people post room temperatures also with gpu and %fan. As room temp has pretty huge impact on %fan.
Yeah i agree,
My temps waver by an entire 5° throughout the day, And somepeople may live in cold climated where there "normal" temp inside thier how's is 18°
I live in canada, My home's temp is average 19-20°, Feels hot.

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
1481257284
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481257284

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481257284
Reply with quote  #2

1481257284
Report to moderator
1481257284
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481257284

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481257284
Reply with quote  #2

1481257284
Report to moderator
1481257284
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481257284

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481257284
Reply with quote  #2

1481257284
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481257284
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481257284

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481257284
Reply with quote  #2

1481257284
Report to moderator
1481257284
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481257284

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481257284
Reply with quote  #2

1481257284
Report to moderator
Anvi
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40



View Profile
January 17, 2012, 06:21:30 PM
 #142

Sapphire 7970 - Using phoenix 1.7.3
I'm getting:
550MH/s on 925MHz GPU / 340 MHz memory
712MH/s on 1200MHz GPU / 340MHz memory

Bumping mem to default 1375MHz adds like 5MH/s so I don't really see the point.
I haven't found the lowest stable point for GPU voltage yet, but it seems to be approx 1000mV for 925MHz/340MHz.

Now waiting for optimized kernels Smiley

Sapphire HD7970, 2* HIS 7970 IceQ X² GHz Edition
LTC: LRk7zdN8F52NH9XeqRvWnUEe2XXcUFMv6e
tonto
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 678


BubblesBit.com


View Profile WWW
January 17, 2012, 10:01:53 PM
 #143

My Catalyst GUI shows (in the tachometer-style pic) that my memory is way up to default level, even tho I've decreased it down to the lowest value.
Is this normal?  I'm wondering what I should do to correct it if it isn't.  I think I'm on the newest drivers (12.1?)

.
.......
.......
.......
.......
.......
.......
..........
.....
.....
.....
.....
.....
.
1onevvolf
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 43


View Profile
January 17, 2012, 11:15:20 PM
 #144

My Catalyst GUI shows (in the tachometer-style pic) that my memory is way up to default level, even tho I've decreased it down to the lowest value.

The Catalyst GUI will only respect underclocks to 975MHz AFAIK anything lower will get you default memory clocks.
tonto
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 678


BubblesBit.com


View Profile WWW
January 18, 2012, 01:32:11 AM
 #145

My Catalyst GUI shows (in the tachometer-style pic) that my memory is way up to default level, even tho I've decreased it down to the lowest value.

The Catalyst GUI will only respect underclocks to 975MHz AFAIK anything lower will get you default memory clocks.

ugh, why do they even give you the option then?  That's so <insert insulting remark of your choice here>.

.
.......
.......
.......
.......
.......
.......
..........
.....
.....
.....
.....
.....
.
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
January 18, 2012, 01:54:31 AM
 #146

My Catalyst GUI shows (in the tachometer-style pic) that my memory is way up to default level, even tho I've decreased it down to the lowest value.

The Catalyst GUI will only respect underclocks to 975MHz AFAIK anything lower will get you default memory clocks.

ugh, why do they even give you the option then?  That's so <rediculously usless for them to do!>.
Inserted

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
EPiSKiNG
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
January 18, 2012, 01:55:06 AM
 #147

Sapphire 7970 - Using phoenix 1.7.3
I'm getting:
550MH/s on 925MHz GPU / 340 MHz memory
712MH/s on 1200MHz GPU / 340MHz memory

Bumping mem to default 1375MHz adds like 5MH/s so I don't really see the point.
I haven't found the lowest stable point for GPU voltage yet, but it seems to be approx 1000mV for 925MHz/340MHz.

Now waiting for optimized kernels Smiley

712  MH/s is better than the 5970 in mh/w I believe, and nearly, if not beats the 5970 at stock.

-EP

YOU CAN TRUST ME! EPiSKiNG-'s COINS!! BUYING / SELLING BTC - USA --- View my OTC Trading Feedback!!
<gribble> You are identified as user EPiSKiNG-, with GPG key id 721730127CD7574D, key fingerprint EBFC267F8F10EFD1FB84854D721730127CD7574D, and bitcoin address 1EPiSKiNG139bzcwTm8rxMFNfFFdanLW5K
yochdog
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666



View Profile
January 19, 2012, 05:47:13 PM
 #148

I've got about $6,000 at my disposal and I'm trying to decide if I want to buy 8 more 7970's or buy the bitcoins outright.

That is a no brainer.  Buy 20 used 5970 and get 40 GPUs.


Lolz.  As if you can even sniff a 5970 for $300. 

I am a trusted trader!  Ask Inaba, Luo Demin, Vanderbleek, Sannyasi, Episking, Miner99er, Isepick, Amazingrando, Cablez, ColdHardMetal, Dextryn, MB300sd, Robocoder, gnar1ta$ and many others!
EPiSKiNG
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
January 19, 2012, 05:48:37 PM
 #149

I've got about $6,000 at my disposal and I'm trying to decide if I want to buy 8 more 7970's or buy the bitcoins outright.

That is a no brainer.  Buy 20 used 5970 and get 40 GPUs.


BUY THE BTC!!!  Unless you're getting free power, the ROI for $6,000 worth of graphics cards will take so much longer to re-coup vs. any value that BTC rises = profit.

-EP

YOU CAN TRUST ME! EPiSKiNG-'s COINS!! BUYING / SELLING BTC - USA --- View my OTC Trading Feedback!!
<gribble> You are identified as user EPiSKiNG-, with GPG key id 721730127CD7574D, key fingerprint EBFC267F8F10EFD1FB84854D721730127CD7574D, and bitcoin address 1EPiSKiNG139bzcwTm8rxMFNfFFdanLW5K
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
January 19, 2012, 11:11:34 PM
 #150

I've got about $6,000 at my disposal and I'm trying to decide if I want to buy 8 more 7970's or buy the bitcoins outright.

That is a no brainer.  Buy 20 used 5970 and get 40 GPUs.


Lolz.  As if you can even sniff a 5970 for $300.  

Everyday on ebay.  Strangely prices have gone up in the last month.  Looks like it is more like $340-$360.  You would think w/ 5970 supply > demand and prices would be falling.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
January 19, 2012, 11:23:35 PM
 #151

712  MH/s is better than the 5970 in mh/w I believe, and nearly, if not beats the 5970 at stock.

Sure at 60% to 80% higher cost.  5970 can be underclocked also. 
yochdog
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666



View Profile
January 20, 2012, 04:26:07 AM
 #152

I've got about $6,000 at my disposal and I'm trying to decide if I want to buy 8 more 7970's or buy the bitcoins outright.

That is a no brainer.  Buy 20 used 5970 and get 40 GPUs.


Lolz.  As if you can even sniff a 5970 for $300.  

Everyday on ebay.  Strangely prices have gone up in the last month.  Looks like it is more like $340-$360.  You would think w/ 5970 supply > demand and prices would be falling.

Every 5970 I have seen in the last 2 weeks is 350+ on Ebay.  I know, I have been bidding. 

I am a trusted trader!  Ask Inaba, Luo Demin, Vanderbleek, Sannyasi, Episking, Miner99er, Isepick, Amazingrando, Cablez, ColdHardMetal, Dextryn, MB300sd, Robocoder, gnar1ta$ and many others!
bronan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 765


Lazy Lurker Reads Alot


View Profile WWW
January 24, 2012, 05:37:28 AM
 #153

driver 12.x needs a hack in the register to make the memory and proper downclocks possible
google for it you only have to edit one line in register to make it work
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
January 24, 2012, 05:20:46 PM
 #154

I've got about $6,000 at my disposal and I'm trying to decide if I want to buy 8 more 7970's or buy the bitcoins outright.

That is a no brainer.  Buy 20 used 5970 and get 40 GPUs.


Lolz.  As if you can even sniff a 5970 for $300.  

Everyday on ebay.  Strangely prices have gone up in the last month.  Looks like it is more like $340-$360.  You would think w/ 5970 supply > demand and prices would be falling.
Nah,
$500
http://www.ebay.ca/itm/ATI-5970-2Gb-512Bit-DDR5-DirectX-11-New-warranty-1-year-/270885811822?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item3f120d766e
New.

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Parja
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36


View Profile
January 24, 2012, 07:16:41 PM
 #155

driver 12.x needs a hack in the register to make the memory and proper downclocks possible
google for it you only have to edit one line in register to make it work

Any hints on where to find this info?  I must be using the wrong Google terms because I can't find it.
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
January 24, 2012, 08:49:41 PM
 #156

driver 12.x needs a hack in the register to make the memory and proper downclocks possible
google for it you only have to edit one line in register to make it work

Any hints on where to find this info?  I must be using the wrong Google terms because I can't find it.
You cannot find it because what he says is not true, I've been running with 12.1 eversince it came out, Nothing changed as far as OverClocking is concerned.
Just use MSIa, It has a backwards compatable "bug" in thier "unofficial overclocking" that allows you to Attempt to set Any clock to Anything

win7x64 Cat 12.1 SDK 2.6
crossfire6870 990core 490mem <---Sweet spot for mining
Hell, for awhile i had the cards running at 1020 core and 300mem because i was told 300mem was the best, It's the Most Common best, It's quite specific for the cards.

CGminer also changes clocks Flawlessly
I also hear (NEVER TOUCHED) that Shappire Trix is a good tool.

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Parja
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36


View Profile
January 25, 2012, 12:00:12 AM
 #157

You cannot find it because what he says is not true, I've been running with 12.1 eversince it came out, Nothing changed as far as OverClocking is concerned.
Just use MSIa, It has a backwards compatable "bug" in thier "unofficial overclocking" that allows you to Attempt to set Any clock to Anything

win7x64 Cat 12.1 SDK 2.6
crossfire6870 990core 490mem <---Sweet spot for mining
Hell, for awhile i had the cards running at 1020 core and 300mem because i was told 300mem was the best, It's the Most Common best, It's quite specific for the cards.

CGminer also changes clocks Flawlessly
I also hear (NEVER TOUCHED) that Shappire Trix is a good tool.

Doesn't seem to work for the 7970, though.  The slider won't go below 685 memory clock.
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
January 25, 2012, 07:13:22 AM
 #158

Hmmm.
I shall just assume i do not know what i am talking about since i do not own a 7970

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
fb39ca4
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
January 25, 2012, 02:04:42 PM
 #159

well, right now they are all reference except for one XFX card.
enygma
Member
**
Offline Offline

Activity: 77



View Profile
January 26, 2012, 04:23:31 AM
 #160

Just wanted to chime in on this. I just picked up a pair of Sapphire Radeon 7970 GPUs. I've overclocked them to 1125MHz. I'm using Diablo Miner for this run. My hash rate ranges between 1335 and 1340 MHash/s. Note that this is with dual GPU.

EDIT: I'll try and get power figures soon. I have a Kill-a-watt, I just gotta find it.

EDIT 2:

System Specifications:

Intel Core I7 960 @ 3.2 GHz
24 GB DDR3-1600
2 x Sapphire Radeon 7970
Corsair 750W PSU
WD 2TB Black HDD

Power Consumption in Watts w/ (MHash/s):

Idle: ~130W (0 MHash/s)
2 x 925 MHz: ~670W to ~680W (1104 MHash/s) - Power use increases as temps increase
2 x 1125 MHz: ~750W to ~790W (1345 MHash/s) - Power use increases as temps increase
Idle (with OC): ~130W (0 MHash/s)

I'm guessing that a slightly higher rated power supply with better efficiency might be called for on this one.

Obligatory "Donate to" vanity address:

1enygmaek8Y4P7U8QFuZdvVASNbHJgxVm
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!