Bitcoin Forum
September 25, 2018, 08:23:39 PM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2] 3 4 »  All
  Print  
Author Topic: CGMINER Windows build for TECHNOBIT's Boards  (Read 22136 times)
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 21, 2014, 01:43:40 PM
 #21

Cgminer download link doesn't work. Could you fix it?
1537907019
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537907019

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537907019
Reply with quote  #2

1537907019
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
2GOOD
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 523
Merit: 501


First bits: 12good


View Profile WWW
May 21, 2014, 06:44:47 PM
 #22

Cgminer download link doesn't work. Could you fix it?

Links updated, sorry about that.

On the next build I'll add support for BFL and other common ASIC devices

Бългapcки Биткoйн Фopyм - BitcoinBG.eu
Tips accepted at: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 22, 2014, 07:13:27 AM
 #23

Cgminer download link doesn't work. Could you fix it?

Links updated, sorry about that.

On the next build I'll add support for BFL and other common ASIC devices
Thanks
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 22, 2014, 08:57:43 AM
 #24

https://lh4.googleusercontent.com/-u9M3YB9tld0/U325noLwOsI/AAAAAAAABj4/CsdJROSz4rc/s660/cgminerpic2.png
How can I get my HEx16b2 board mining? I tried change conf file settings but I don't get it to work. Can you help me?
2GOOD
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 523
Merit: 501


First bits: 12good


View Profile WWW
May 22, 2014, 11:02:58 AM
 #25

Try:

Code:
"set_default_to_b" : true,

also set voltage to 900mv

Code:
"hexminerb-voltage" : "900",
"hexminerb-options" : "16:540",

Бългapcки Биткoйн Фopyм - BitcoinBG.eu
Tips accepted at: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
snowcrawl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 365
Merit: 250


View Profile
May 22, 2014, 01:31:22 PM
 #26

Also, you can try to plug in the device's USB cable to the router/computer only after cgminer has fully started.  That makes a difference for me.

Sometimes the power supply is not properly connected to your device.  If it is the 4 pin molar connector type, sometimes you can get it to start after unplugging the connector and reinserting it to make sure you have the plug firmly connected.  If it is the two screw wire connection type, then you have some extra work to do in order to make sure that you have a good electrical connection.  Use the proper gauge of wire to ensure a snug fit.  I use the power from the PCI-e power supply connector.  You must observe the pin-out diagrams of the PCI-e connector:  



Ground is on the clip side of the connector, and +12 v is on the side without the clip.  The connection to the miner 2 pin screw terminal is red (+12 v) to the right terminal (the outer edge of the circuit board) and the black wire (ground) in the left screw terminal (pointing in the direction of the fan).

The tricky part for the power supply  when using the PCI-e connector is making a reliable connection that will not be tugged out inadvertently.  Something I learned by trial and error when I would come back and notice that the miner had lost power because the wires got loose and lost connection.
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 22, 2014, 06:06:18 PM
 #27

My Power supply is Fractal desing tesla R2 500W http://www.fractal-design.com/home/product/power-supplies/tesla/tesla-r2-500w I also think that my problem is due to the power supply. Should this power supply work on hex16b2 Miners?
snowcrawl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 365
Merit: 250


View Profile
May 24, 2014, 12:02:39 AM
 #28

The power supply itself should be fine, I was just indicating that troubleshooting the quality of your connection to the tecnobit miner would be a good place to start.
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 27, 2014, 07:02:55 PM
 #29

https://lh5.googleusercontent.com/-3pahbBnsNeA/U4TiORzKkwI/AAAAAAAAABc/bju5BQfDg0I/w649-h865-no/2014-05-25+18.52.40.jpg
What connectors should I use? I have tried the molex connector, but it hasn't worked. Any ideas?
snowcrawl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 365
Merit: 250


View Profile
May 27, 2014, 09:36:59 PM
 #30

You haven't specified which configuration your power connector is on the miner.  The older boards were all 4 pin molex, and the more recent ones replaced that with 2 screw (R2) terminals to accept 2 wires that are 16-18 AWG.   The 4 pin molex type board can be supplied with either the 4 pin molex connector or the SATA with a SATA to 4 pin molex adapter.  I had to buy a couple of those because I ran out of the 4 pin molex power connectors.

With the 2 screw in connector, there are several options: Molex, Sata, PCI-E, and CPU lines.  So long as you don't try to use the motherboard connector.
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 28, 2014, 11:41:12 AM
 #31

https://lh3.googleusercontent.com/-9JFlL9M3thY/U4XJluyGGJI/AAAAAAAAAB4/QzR6O5XH7xk/w649-h865-no/2014-05-28+14.31.31.jpg
I have a hex16b2 miner. It has a molex connector and fan use 2 pin screw connector.
snowcrawl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 365
Merit: 250


View Profile
May 28, 2014, 02:01:32 PM
 #32

In that case you would use the 4 pin molex connector from the ATX power supply, or the SATA connector through the following adapter:

http://www.amazon.com/gp/product/B003WSUZH0/ref=oh_details_o02_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

The other options for troubleshooting this could include:

 - Try this on a different computer.  I had to eventually give up on trying to get this to work on one of my computers.
 - Try adding a USB hub between the computer and the miner.  Use a different USB cable to make sure you have a good one.  Also, certain computers don't play nice with the miner's USB connection.
 - Try using a different ATX power supply.
 - If all else fails, you could still use the original Hexminer software.  I ran it for a couple months with my miners, before I was able to figure out how to get cgminer for windows to work.  It is less stable and crashes more easily, but still works ok.
Mikkor24
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
June 13, 2014, 04:46:50 PM
 #33

In that case you would use the 4 pin molex connector from the ATX power supply, or the SATA connector through the following adapter:

http://www.amazon.com/gp/product/B003WSUZH0/ref=oh_details_o02_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

The other options for troubleshooting this could include:

 - Try this on a different computer.  I had to eventually give up on trying to get this to work on one of my computers.
 - Try adding a USB hub between the computer and the miner.  Use a different USB cable to make sure you have a good one.  Also, certain computers don't play nice with the miner's USB connection.
 - Try using a different ATX power supply.
 - If all else fails, you could still use the original Hexminer software.  I ran it for a couple months with my miners, before I was able to figure out how to get cgminer for windows to work.  It is less stable and crashes more easily, but still works ok.
Now I got to work on my hex16b2. Thanks you for helping!!
tuanvie
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 250



View Profile WWW
June 16, 2014, 04:33:41 PM
 #34

wow fantastic
This is very good, let me try this

snowcrawl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 365
Merit: 250


View Profile
June 16, 2014, 07:45:38 PM
 #35

Unfortunately we are rapidly approaching the end of the line for the useful life of this miner.  Considering the power consumption is just under 4 watts per GH. 
2GOOD
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 523
Merit: 501


First bits: 12good


View Profile WWW
June 22, 2014, 09:04:54 PM
 #36

Unfortunately we are rapidly approaching the end of the line for the useful life of this miner.  Considering the power consumption is just under 4 watts per GH. 

For me the Avalon gen.1 devices are dead already, but the HEX16Bs are ok and A1 too, even my HEX16A2 (Avalon2) is still hashing with 14GH/s (undervolted)

Бългapcки Биткoйн Фopyм - BitcoinBG.eu
Tips accepted at: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
snowcrawl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 365
Merit: 250


View Profile
June 23, 2014, 01:07:31 AM
 #37

Yeah, on second thought I think you are right.  With the help of your version of CGMINER I am now over the 0.65 BTC mark with my 6  miners.  If I manage to pass the 1 BTC level, I think that they will have served their purpose.  I dropped the voltage slightly and am still averaging over 120 GH.    
2GOOD
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 523
Merit: 501


First bits: 12good


View Profile WWW
June 23, 2014, 10:49:39 AM
 #38

Yeah, on second thought I think you are right.  With the help of your version of CGMINER I am now over the 0.65 BTC mark with my 6  miners.  If I manage to pass the 1 BTC level, I think that they will have served their purpose.  I dropped the voltage slightly and am still averaging over 120 GH.    

I run my HEX16A2 at 1050/900 ~17GH:
Code:
HEXc 0: 1050  900/ 917mV | 17.70G/16.70Gh/s | A:171008 R:1248 HW:2262/1.25% WU:233.3/m

It's very cold, so I assume the consumption is low

Бългapcки Биткoйн Фopyм - BitcoinBG.eu
Tips accepted at: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Kandalflcs
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
July 01, 2014, 12:46:33 PM
 #39

Cgminer download link dead. Can you fix it please? Thanks
Posted from Bitcointa.lk - #0EQTtQ4uqSEEFdj2
2GOOD
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 523
Merit: 501


First bits: 12good


View Profile WWW
July 01, 2014, 08:21:28 PM
 #40

Cgminer download link dead. Can you fix it please? Thanks
Posted from Bitcointa.lk - #0EQTtQ4uqSEEFdj2

Just did, it's OK.
Can please check it again - link in the OP

Бългapcки Биткoйн Фopyм - BitcoinBG.eu
Tips accepted at: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Pages: « 1 [2] 3 4 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!