Herkes umudunu yitiriyor, değil 1000 seviyesi 600 ler bile zor görünüyor.
bitcoin, alıp değer kazanmasını bekletilecek bir şey değildir.
bitcoin ile para kazanmanın onlarca, belki de yüzlerce farklı yolu var. bunlardan birini deneyebilirsiniz.
neler var mesela?
1) bir marka yaratıp e-ticaret yapmak, yurtdışına ürün veya hizmet satmak, zaten döviz kuru da yüksek ve düşecek gibi de durmuyor (örn:
https://www.coaex.com - kendi sitemizin reklamını da yapalım)
2) coin geliştirmek (örn: memorycoin, geliştirici ekibindeyim - c++, linux kullanabiliyorsanız hemen maaşlı çalışanımız olabilirsiniz. lakin maaşlar düşük - 2015'te yükselmesini bekliyoruz - yatırım tavsiyesi değildir)
3) bitcoin ile ilgili sertifikalar almak, eğitim vermek, denetim yapmak
4) bitcoin ile ilgili yurtdışındaki işlere başvurmak
5-6-7-8-9-10. maddeler ticari sır.. onları halka açık alanda anlatmıyorum.
özetle, al-sat yaparak ancak 3 kuruş kazanılır, o da risklidir ve çok net söyleyeyim, alacağınız riske karşılık harcadığınız vakte değmez. şimdi arbitraja bitcoin ile başlayanlar hemen karşı çıkacak buna.
ama şöyle söyleyeyim, 15 yılı aşkın süredir arbitraj yapıyorum. son 2 yıldır bitcoin ile ilgiliyim, değmez diyorsam bir bildiğim vardır herhalde. bizim btcturk'teki açıklık %2.5-8 arası geziniyor, ortalaması %5 diyelim. bunun %2.5'u zaten dövizden kaynaklı fark, üzerine zayıf derinliği ekle, para transfer hızını ekle, zaten pek bir şey kalmıyor.
dikkat ettiyseniz, şu an btctürk'ü yukarı yönde tutmaya çalışıyorlar. halbuki kral çıplak. doların 2.35'lerden yukarı yönlü hareket edeceği neredeyse kesin olduğuna göre arbitrajcılar, piyasa hareket ederken kalakalıyorlar ve bu nedenle yukarıda gereksiz bir tutunma oluyor. bu nedenle de tr piyasasında düşüş kaçınılmaz. akıllı olan şu an o kaymağı alır, götürür.
ps. yarın da bankadan 5.000 TL kredi çekip bitcoin almaya kalkışıcam, ama beklediğim fiyatlar bu seviyeler değil. 800 TL civarında fiyatladım ben. her hedeflediğim şey gerçekleşmiyor tabii.. 2014 yılında bitcoin'den 100.000 TL net kar elde etmeyi hayal etmiştim. hedefin %15'ini fln anca başardım, baya kötü performans yani. yine de 2015'ten umutluyuz.
dip not: ha bunların alayı, yatırım tavsiyesi değildir.