Bitcoin Forum
December 09, 2016, 01:35:18 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 7970 Linux drivers released  (Read 3905 times)
sveetsnelda
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
January 31, 2012, 01:24:30 AM
 #1

I don't see anything about it anywhere, but I just went to download drivers for another rig and noticed that these just got listed today.  Grab 'em while they're hot:

http://www2.ati.com/drivers/hotfix/radeon_7900_series/amd-driver-installer-8.921-x86.x86_64.run

14u2rp4AqFtN5jkwK944nn741FnfF714m7
1481290518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481290518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481290518
Reply with quote  #2

1481290518
Report to moderator
1481290518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481290518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481290518
Reply with quote  #2

1481290518
Report to moderator
1481290518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481290518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481290518
Reply with quote  #2

1481290518
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481290518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481290518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481290518
Reply with quote  #2

1481290518
Report to moderator
1481290518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481290518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481290518
Reply with quote  #2

1481290518
Report to moderator
1481290518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481290518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481290518
Reply with quote  #2

1481290518
Report to moderator
Prattler
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192


View Profile
January 31, 2012, 01:39:28 AM
 #2

Thank you!
jjiimm_64
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


View Profile
January 31, 2012, 03:45:21 AM
 #3

I don't see anything about it anywhere, but I just went to download drivers for another rig and noticed that these just got listed today.  Grab 'em while they're hot:

http://www2.ati.com/drivers/hotfix/radeon_7900_series/amd-driver-installer-8.921-x86.x86_64.run

GREAT...  i see this like 2 minutes before I was going in..........  Wink  im not getting sucked in tonight..  but thank you for telling us.

has anyone tried cgminer with the new drivers?

1jimbitm6hAKTjKX4qurCNQubbnk2YsFw
sveetsnelda
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
February 04, 2012, 04:43:42 AM
 #4

Finally got a chance to try this out.  I tried it last week, but the driver kept hanging during boot.  I thought it was my crummy flash drive install I was using (long story) but just did a clean install on a spare hard drive.  Same result with 4 cards -- black screen + hang.  Plugging in only 1 card boots though.

The damn Core - 125Mhz memory limit thing still exists...  Fuuuuuuuuuu.  It's worse now though -- it seems to be set to stock core - 125Mhz.  The current core clock doesn't matter.

14u2rp4AqFtN5jkwK944nn741FnfF714m7
sveetsnelda
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
February 04, 2012, 07:15:58 AM
 #5

Fixed by using 64 bit.  I'll bet there's a problem with 32 bit being able to address all 12GB of video memory (3GB per card).

14u2rp4AqFtN5jkwK944nn741FnfF714m7
ummas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
February 04, 2012, 07:57:23 AM
 #6

You checked all 4 cards in linux ??
Any performance issue ??
sveetsnelda
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
February 04, 2012, 08:01:56 AM
 #7

Yeah, all 4 are running properly under Ubuntu 11.10 64-bit.

I ran into the CPU bug, but that was fixed by exporting GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1

I'm getting hosed on power usage though because I can't bring the memclock down further than core - 150mhz (I was wrong on my previous post).  Can't change voltage either.  The cards behave like the 6000 series (as far as clock/voltage adjustment goes).  This could be easily fixed with a BIOS flash, but there aren't any BIOS editors yet that support them(that I know of).  The newest version of atiflash supports flashing them though.

14u2rp4AqFtN5jkwK944nn741FnfF714m7
ummas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
February 04, 2012, 08:27:09 AM
 #8

Can you use kill-a-Wat , and tell my whats the wattege of your rig ?
Whats the hash rate ?
have you checked "atitweak" tool ??

I`m considering buying 7970, but ATM only windows can handle them right, witch is BAD :/
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 08, 2012, 02:16:23 PM
 #9

Well I can't seem to use these drivers with my 6000 series cards plugged in at the same time Undecided. It's either or for now  Tongue

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
JWU42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484


View Profile
February 08, 2012, 03:11:03 PM
 #10

Does anyone think it possible to run one off a x1 slot?

Trying to avoid the cost of an MB with 4x x16 slots...

GPG PubKey | THREEMA | OTC | HeatWare | 1JWU42QLGFESoQCC4iPzUDTRiC9nx5bi95
jjiimm_64
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


View Profile
February 08, 2012, 03:28:31 PM
 #11

Does anyone think it possible to run one off a x1 slot?

Trying to avoid the cost of an MB with 4x x16 slots...

IMO

cheap cpu:  OK
cheap mem: OK
cheap mobo:  NOT OK
cheap psu:    NOT OK

the mobo and psu will outlive the cards you put on it...  dont skimp on the PSU or MOBO

1jimbitm6hAKTjKX4qurCNQubbnk2YsFw
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 08, 2012, 03:38:27 PM
 #12

Well I can't seem to use these drivers with my 6000 series cards plugged in at the same time Undecided. It's either or for now  Tongue
Aha, it works only if the 7970 is in the first PCIE slot (plus I manually edited xorg.conf).

Pick the 7970 amongst these (mining solo for testing):
Code:
GPU 0:  74.0C 4312RPM | 685.5/686.7Mh/s | A:0 R:0 HW:0 U:0.00/m I: 9
 GPU 1:  74.5C 5362RPM | 427.9/428.5Mh/s | A:0 R:0 HW:0 U:0.00/m I: 9
 GPU 2:  73.5C 4627RPM | 428.0/428.7Mh/s | A:0 R:0 HW:0 U:0.00/m I: 9
 GPU 3:  73.0C 4197RPM | 437.2/437.4Mh/s | A:0 R:0 HW:0 U:0.00/m I: 9

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
jjiimm_64
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


View Profile
February 08, 2012, 03:41:27 PM
 #13


(plus I manually edited xorg.conf).



ouch....  the only thing i do to that file is usually delete it and reboot Smiley

1jimbitm6hAKTjKX4qurCNQubbnk2YsFw
JWU42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484


View Profile
February 08, 2012, 11:47:26 PM
 #14

@jjiimm -- I hear you on the PSU's - -Seasonic Golds FTW!

But my questions wasn't answered, can you run it off a x1 or must it be x16?


GPG PubKey | THREEMA | OTC | HeatWare | 1JWU42QLGFESoQCC4iPzUDTRiC9nx5bi95
Prattler
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192


View Profile
February 09, 2012, 08:16:02 AM
 #15

Well I can't seem to use these drivers with my 6000 series cards plugged in at the same time Undecided. It's either or for now  Tongue

I'm running 6000 series and one 7970 on ubuntu 11.04 and the shitty 8.921 driver. It involved manually editing xorg.conf, not sexy :/ Also cannot change voltage and seriously downclock memory.

Please share if you had better progress, thanks!
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
February 09, 2012, 09:52:37 AM
 #16

Well I can't seem to use these drivers with my 6000 series cards plugged in at the same time Undecided. It's either or for now  Tongue

I'm running 6000 series and one 7970 on ubuntu 11.04 and the shitty 8.921 driver. It involved manually editing xorg.conf, not sexy :/ Also cannot change voltage and seriously downclock memory.

Please share if you had better progress, thanks!
Spent hours sorting it out. Made a lot more progress:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg738468#msg738468

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!