Bitcoin Forum
December 06, 2016, 08:15:20 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: OpenCL not working with 5970 + 5870? :/  (Read 2057 times)
Cablesaurus
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 302



View Profile WWW
April 21, 2011, 03:05:06 AM
 #1

So I received a 5870 today, and plan to run it in the box with my 5970.

I uninstalled ati stream/drivers and driver cleaned.

I then reinstalled with Cat 10-12 and Ati Stream 2.3... when I attempted to launch miners they crash poclbm. If I run GPU caps or GPU-z, it states open CL is 'not installed'.

I installed everything from a fresh driver clean... is there anything I can try? :/


PCIe Extender Cables; Dummy Plugs, Fans; PSU Cables; Cases & More
Visit www.Cablesaurus.com and our forum thread at http://bitcointalk.org/index.php?topic=6128.0
1481055320
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481055320

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481055320
Reply with quote  #2

1481055320
Report to moderator
1481055320
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481055320

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481055320
Reply with quote  #2

1481055320
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481055320
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481055320

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481055320
Reply with quote  #2

1481055320
Report to moderator
1481055320
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481055320

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481055320
Reply with quote  #2

1481055320
Report to moderator
Veldy
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile
April 21, 2011, 03:14:41 AM
 #2

Stream 2.4 is out and working great for my 6970.  Perhaps you should consider that.  I have read that 2.3 had some performance issues .. maybe other issues?

If you have found my post helpful, please donate what you feel it is worth: 18vaZ4K62WiL6W2Qoj9AE1cerfCHRaUW4x
Garrett Burgwardt
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
April 21, 2011, 03:17:42 AM
 #3

Be sure drivers you install have "_ocl" at the end of the file name.
[Tycho]
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile WWW
April 21, 2011, 03:18:22 AM
 #4

So I received a 5870 today, and plan to run it in the box with my 5970.
I uninstalled ati stream/drivers and driver cleaned.
I then reinstalled with Cat 10-12 and Ati Stream 2.3... when I attempted to launch miners they crash poclbm. If I run GPU caps or GPU-z, it states open CL is 'not installed'.
I installed everything from a fresh driver clean... is there anything I can try? :/
I was mining on 5870+5970 and it worked fine.
If you are using Windows XP - ensure that SP3 is installed.
Try ATI Stream SDK 2.1 and 2.2
If you see 3 GPUs in poclbm and only one of them crashes - use special old version of poclbm to mine on a slave core of 5970.

Welcome to my bitcoin mining pool: https://deepbit.net - Both payment schemes (including PPS), instant payout, no invalid blocks !
ICBIT Trading platform : USD/BTC futures trading, Bitcoin difficulty futures (NEW!). Third year in bitcoin business.
FoS
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22


View Profile
April 21, 2011, 08:22:00 AM
 #5

Do you have both in crossfire?
OpenCl doesn't appear in any of the cards in gpu-z ?

http://deepbit.net/userbar/4d98638257b0b80c0f010000_8a6c263e0c.png (http://deepbit.net)
1CakT3GhGNwQFexv95DdoYgJmiB4JH3Wpq
Cablesaurus
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 302



View Profile WWW
April 22, 2011, 04:25:39 PM
 #6

Ended up trying to uninstall/reinstall several times, tried with and without crossfire, etc. Always came up as a "driver open cl installation" error when I opened GPUCaps.

For anyone interested, I ended up fixing this by simply installing the NEWEST Catalyst driver set.

The newest set comes pre-bundled with OpenCL without any need to manually install ATIStream... works fine for me.

PCIe Extender Cables; Dummy Plugs, Fans; PSU Cables; Cases & More
Visit www.Cablesaurus.com and our forum thread at http://bitcointalk.org/index.php?topic=6128.0
Veldy
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile
April 23, 2011, 08:08:02 PM
 #7

Ended up trying to uninstall/reinstall several times, tried with and without crossfire, etc. Always came up as a "driver open cl installation" error when I opened GPUCaps.

For anyone interested, I ended up fixing this by simply installing the NEWEST Catalyst driver set.

The newest set comes pre-bundled with OpenCL without any need to manually install ATIStream... works fine for me.

I noticed this as well, but I installed Stream 2.4 anyway.  No harm no foul it seems.

If you have found my post helpful, please donate what you feel it is worth: 18vaZ4K62WiL6W2Qoj9AE1cerfCHRaUW4x
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!