Bitcoin Forum
December 08, 2016, 12:09:06 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Sapphire 7970 has low Mhash/s rate???  (Read 7123 times)
Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 12:19:40 AM
 #1

Thanks for taking a look!

I'm mining with a single Sapphire 7970 and currently am getting about 500Mhash/s
Everywhere I look on the compassion charts its saying I should at least be getting 600Mhash/s


What am I doing wrong? By using the AMD VISION Engine Control Center I've used the graphics overdrive to run the card at 1125 MHz to only gain about 100Mhash/s
I'm using GUIMiner as well.  Any tips guys, thanks?!

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
1481198946
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198946

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198946
Reply with quote  #2

1481198946
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481198946
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198946

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198946
Reply with quote  #2

1481198946
Report to moderator
1481198946
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198946

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198946
Reply with quote  #2

1481198946
Report to moderator
1481198946
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481198946

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481198946
Reply with quote  #2

1481198946
Report to moderator
intertrade
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
March 12, 2012, 02:40:58 AM
 #2

7970 @ 1125MHz [cgminer] = 700+ MH/s
neo_rage
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
March 12, 2012, 02:52:00 AM
 #3

Which parameters you use?  try -v -w 256 for poclbm, or VECTORS WORKSIZE=256 for phoenix.

Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 03:26:17 AM
 #4

For someone who you can imagine is using GUIminer right now with very little knowledge about these other program which would you recommend being the easiest/learnable ?

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
neo_rage
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
March 12, 2012, 03:28:51 AM
 #5

Try to get normal Mhash using GuiMiner(OpenCL Miner, poclbm in it). Then you can use any miner that you can find Smiley

Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 03:30:12 AM
 #6

Which parameters you use?  try -v -w 256 for poclbm, or VECTORS WORKSIZE=256 for phoenix.

I currently are not using any flags

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 03:35:41 AM
 #7

Try to get normal Mhash using GuiMiner(OpenCL Miner, poclbm in it). Then you can use any miner that you can find Smiley

I don't understand.. I've already created profiles in guiminer that are opencl and its getting my the results listed above.  whats the poclbm and using any miner i can find mean?

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
neo_rage
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
March 12, 2012, 03:36:54 AM
 #8

ok, step-by-step.

in the OpenCL profile, try to add into "Extra flags" field this:
-v -w 256

Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 03:39:49 AM
 #9

Done, gives me ruffly 150Mhash/s

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
neo_rage
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
March 12, 2012, 03:47:37 AM
 #10

I don't understand, total 150mh/s only ?

Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 03:54:39 AM
 #11

I don't understand, total 150mh/s only ?

Yes, as in I'm getting slower speeds than without the flags.

Also the only drivers/amd things are the installed drivers that came with the graphic card, should I also be looking ino all the SDK stuff I hear about?

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
neo_rage
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile
March 12, 2012, 04:02:14 AM
 #12

Hm. I think so you'd need to use more modern miner like https://bitcointalk.org/index.php?topic=1721.0
with parameters -v 1 -w 256

Nickers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 44


"Take what you can, Give nothing back"


View Profile
March 12, 2012, 04:14:00 AM
 #13

You need to work to get the best, it doesn't just happen, and people can't hand it to you.

I've already told you which miners achieve the best hash rates with a 7970.

All you have to do is go read a little bit, and learn.

If you do, by tomorrow you will be hashing away as fast as everyone else who bothered to take the time to educate themselves.

Little flameish man, it is sorta hard to find tutorials and what not for mining...believe me i didn't ask anyone to hand me it, if someones whiling to lend me their time than I will surely capitalize on the opportunity.

The 7970 is new and finding information on it without much background only makes it harder, I appreciate the info that was already given

If I helped, you know what to do Wink

Doge: DSAQoeJDnVazuNSvb6EGyxxiLFfr8fC3BM
MaxSan
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 368


View Profile
March 12, 2012, 07:50:29 AM
 #14

nick if your overclocoking a card it requires extra power aswell, my 6970 when overclocked by 100mhz actually decreasesmy hashrate from 390 to about 330 unless i give it more juice then i reach 415
John (John K.)
Global Troll-buster and
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092


Will read PM's. Have more time lately


View Profile
March 12, 2012, 12:35:27 PM
 #15

Seriously, Holliday has a point there.
Hm. I think so you'd need to use more modern miner like https://bitcointalk.org/index.php?topic=1721.0
with parameters -v 1 -w 256

This is all what you need. As you do understand english( and typing it perfectly), you can then proceed to the link and start doing what Diablo said. I've been using the exact same parameters with what he's told with my friend's 7970, and it's basing happily at almost 710 mhashes now.

Good luck !

My BTC Tip Jar: 1Pgvfy19uwtYe5o9dg3zZsAjgCPt3XZqz9 , GPG ID: B3AAEEB0 ,OTC ID: johnthedong
Escrow service is available on a case by case basis! (PM Me to verify I'm the escrow!)

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!